UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Коли треба звільнитися з роботи?

Коли треба звільнитися з роботи?

29.01.2020 499
Коли треба звільнитися з роботи?

Коли треба звільнитися з роботи?

29.01.2020     499

Вам ненависна ваша робота, але не поспішаєте звільнятися. Гідної пропозиції ще немає, і ви не хочете залишитися ні з чим. Але бувають такі ситуації, коли краще йти відразу, не вагаючись. Які? Спробуємо дати відповідь разом з фахівцями.

Перебуваючи в сильному стресі через роботу, ми включаємо режим виживання. А в такому режимі важко аналізувати події й приймати правильні рішення. Ми боїмося ризикувати. Ми думаємо тільки про одне: прийти додому розслабитися і забутися.

Крім того, в такому стані шанси знайти щось трохи краще дорівнюють нулю. Намагаючись вирватися з одного полону, ми легко можемо потрапити в інший, адже не можемо адекватно оцінювати позитивне й негативне. Бракує сил боротися за кращі умови. Чи можна сподіватися справити гарне враження на чергового кадровика в такому стані? Перш ніж прийняти рішення звільнятися чи залишатися на ненависній роботі, проаналізуйте свої статки. Можливо, вам просто необхідна пауза, добрий відпочинок, для того щоб прийти в себе. Ось деякі моменти, до яких JOBS.UA рекомендує придивитися.

Ви відчуваєте небезпеку

Найголовніше – це ваша безпека. Якщо не відчуваєте себе в безпеці на роботі, краще кинути її, навіть якщо ваші фінансові справи не в кращому становищі. Деякі робочі місця можуть бути справжніми місцями підвищеної небезпеки. Якщо ви терпите домагання або загрозу на роботі, скажіть про це керівництву. Якщо будете мовчати, ніхто не стане захищати вас. Якщо спроби відстояти свої права ні до чого не привели або після «затишшя» тиск на вас відновлюється з новою силою – йдіть сміливо і як можна швидше.

Робота впливає на стан здоров’я

Завжди треба пам’ятати: ваше здоров'я найважливіше. Слово «стабільність», улюблене багатьма, діє як повільна отрута. Ми стаємо пасивними, не готовими до дій – навіть тоді, коли попереднє життя приносить лише неприємності. Робота знищує вас – фізично, психологічно чи в будь-якому іншому сенсі? Краще за все кинути її, і якомога раніше, поки у вас ще залишилися сили і здоров’я. У деяких місцях люди працюють в страху постійно. Як в такому стані йти на співбесіду?

Ви не впевнені в собі

З часом робота може стати настільки неприємною, що захочеться знайти будь-що, аби втекти з неї, а вже потім знайти роботу з кращими умовами й більшою зарплатою. Це може бути невеличкий підробіток, що приноситиме незначний заробіток, але допоможе вирватися з пекельного життя. Однак часто він, цей незначний підробіток, так затягує, що мрія про кращу роботу непомітно зникає.

У вас не вистачає часу на себе чи родину..?

І психологи, і HR-фахівці одностайно говорять про те, що робота, яка виснажує, забирає всі сили під кінець дня, не дасть вам можливості знайти інше робоче місце. Може так статися, що на новій роботі ви також будете незадоволені умовами, колективом, тощо. Спершу дослухайтесь до себе, можливо, подивіться в дзеркало, щоб зрозуміти хто ви й чого хочете. Якщо для цього треба кинути роботу, зробіть це й не жалкуйте. Ставте перед собою мету і йдіть до неї через всі перепони, і лише тоді отримаєте задоволення від роботи й матимете успіх, в обраній справі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору