UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Вибір професії
  5. Коучинг: шлях, що веде до вершини

Коучинг: шлях, що веде до вершини

18.02.2020 427
Коучинг: шлях, що веде до вершини

Коучинг: шлях, що веде до вершини

18.02.2020     427

З його допомогою ми можемо чітко поставити мету і успішно її досягати. Не дивно, що за кілька років, що минули з моменту появи коучингу на наших теренах, цей метод встиг завоювати безліч прихильників і викликати чимало гарячих суперечок. Разом з jobs.ua розглянемо для чого він потрібен і хто може цим займатися.

В житті бувають моменти, коли ми шукаємо людину, здатну допомогти впоратися з важкою ситуацією, визначити мету і підказати вірний спосіб її досягнення. Як правило, ми розраховуємо на підтримку близьких і друзів, але сьогодні в нашому розпорядженні навички і досвід професійних коучів. Вони допомагають людям облаштовувати життя, вирішити конфлікти в родині чи на роботі, досягти професійного успіху – інакше кажучи, жити повним життям.

Інтерес до коучингу в Україні зростає: цей вид послуг пропонують тренінгові та консалтингові компанії, психологічні центри майже у всіх великих містах.

Для чого потрібні коучі?

Сучасне покоління живе в умовах постійних змін. Створюються нові технології, прискорюється темп життя, світ змінюється, пристосуватися до нього непросто. Наші бабусі й дідусі багато працювали, не розмірковуючи про життя, мами й тати отримували освіту і працювали на одному місці по 30-40 років. Нове покоління інше.

Стало нормою кожні 3-5 років змінювати місце роботи й пробувати себе в різних професіях. Чому? Завдання, які ставилися перед попередніми поколіннями, відрізняються від тих, які стоять перед теперішнім. Завдання нашого покоління – самореалізація і адаптація, ми вдосконалюємо себе, пристосовуючись до постійних змін, стикаємося з тим, що чогось не вміємо, тому вчимося новому.

Тим, хто перебуває в пошуку сенсу, потрібні провідники, які зможуть найкоротшою дорогою провести до необхідного знання. Це роблять коучі, тому спеціальність стає все більш затребуваною й актуальною.

Мета коучингу

Вивчення одних лише основ тої чи іншої сфери діяльності, з метою досягти високих результатів, недостатньо й неможливо. Здавалося б, все просто: бери та роби. Однак, попри величезну кількість теоретичного матеріалу, більшість не досягають бажаного результату. Причина може бути не лише в конкретних знаннях чи кваліфікації викладача. Він не може почати діяти по-новому через певний психологічний блок. Тому кожен тренер або вчитель повинен вдосконалювати не тільки професійні навички, а й психологічну складову роботи з людьми.

Якщо вести клієнта по шляху до навичок, паралельно знімаючи його внутрішні блоки й бар'єри, робота стане ефективніше, цінність як фахівця зросте, а значить, підніметься вартість послуг. Основні напрямки коученгу: лайф-коучинг; коучинг успіху; мотиваційний і кар'єрний; бізнес-коучинг; коучинг відносин. І це не повний перелік.

Кому потрібно навчитися цьому?

Всім, хто працює з людьми. Це HR-фахівці, психологи, тренери, представники бьюті- і велнес-індустрії, продавці, маркетологи. Наприклад, якщо у вас є диплом психолога, але немає досвіду роботи, це спосіб увійти в професію. Можливість збагатити психологічні знання ефективними техніками. Це дозволить почати практичну діяльність і визначити нішу роботи. Або, якщо продаєте послуги, додайте до них коучинговий супровід. Воно буде оплачуватися комплексно і складатися з відеозаписів, додаткових робочих матеріалів і безпосередньо сесій.

Знайти своїх перших та й подальших клієнтів можна в соцмережах і в офлайн-просторі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору