UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Грошове питання
  5. Кросівки як інвестиція! А чому б і ні?

Кросівки як інвестиція! А чому б і ні?

7.01.2022 498
Кросівки як інвестиція! А чому б і ні?

Кросівки як інвестиція! А чому б і ні?

7.01.2022     498

Хороші фірмові кросівки, та ще з лімітованих серій, це наче олдскульні моделі машин чи раритетні платівки – якщо вони зберігаються в хорошому стані, їхня ціна з часом значно зростає. Отже, кросівки як інвестиція – поговоримо разом із Jobs.ua про цей оригінальний спосіб інвестування.

Коротка передісторія

Мільйони людей на світі полюбляють цей зручний вид взуття. А культура захоплення кросівками зародилася ще в далеких вісімдесятих у славному місті Нью-Йорку. В чорних кварталах, звісно, де ж іще? Саме там, де зародився реп і хіп-хоп, які теж неодмінно асоціюються з молоддю в кросівках і спортивному одязі оверсайз.

Отже, чорношкірі хлопці, які любили слухати хіп-хоп і грати баскетбол, з часом стали колекціонувати найцікавіші моделі кросівок. Але справжній прорив стався у 1984 році, коли компанія Nike уклала контракт з Майклом Джорданом, який на той час уже був зіркою NBA, і до найвидатнішого гравця в історії було рукою подати. Керівництво компанії планувало продати три мільйони кросівок знаменитої, дійсно легендарної серії кросівок Air Jordan. А натомість – знаєте, скільки продали?.. сто двадцять шість мільйонів, тобто в 42 рази більше, ніж задумувалось спочатку! Ось це й називається: нечуваний, оглушливий успіх.

Так кросівки переросли своє початкове призначення і стали невід’ємною частиною людської культури. Стали символом статусу і престижу.

Рідкісні кросівки – це інвестиція в унікальність та винятковість

Говорячи про кросівки як вдалий спосіб інвестування, ми не маємо на увазі будь-які кросівки. Мова про рідкісні фірмові моделі, випущені лімітованою серією чи створені в колаборації з відомими особистостями. Ви можете не повірити, але кросівки Джордана, в яких він виходив на баскетбольний майданчик (модель Air Jordan 1), продали з аукціону Сотбі за дуже і дуже кругленьку суму – 560 тисяч доларів. А уявіть собі, скільки коштуватимуть ці кросівки через десять, двадцять років, якщо теперішній власник захоче їх продати? Завжди найдуться люди, які можуть дозволити собі подібну покупку.

Отже, купівлю рідкісних кросівок можна вважати стабільним активом. І, звичайно, для збереження їхньої вартості на ринку кросівки потрібно не носити, а зберігати в коробці неношеними. Це ж колекційна річ, хоч комусь, можливо, складно це уявити, що звичайні кросівки можуть бути великою цінністю. Як бачимо, можуть.

А метавсесвіт як з усім цим пов’язаний?

А все дуже просто: якщо можна випускати рідкісні кросівки у матеріальному вигляді, то чому б не робити це віртуально? Приміром, в грудні 2021 року Nike придбали компанію, яка займається дизайном та адаптацією одягу у віртуальних світах. Купувати брендовий і наворочений одяг можна буде за невзаємозамінні токени, про які ви мабуть, вже чули. Зрозуміло, що й тут прибутки будуть колосальні, і особливо збагатяться ті компанії, які першими займуть нові ринки.

Ось такі справи з інвестиціями в дорогі і рідкісні кросівки. Якщо маєте на прикметі парочку лімітованих кросівок – можливо, таки варто їх прикупити?

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору