UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. «Ліфти» замість «сходинок»:про що треба пам'ятати, будуючи сучасну кар'єру

«Ліфти» замість «сходинок»:про що треба пам'ятати, будуючи сучасну кар'єру

14.09.2020 400Автор: Олександр Мавлідінов
«Ліфти»  замість «сходинок»:про що треба пам'ятати, будуючи сучасну кар'єру

«Ліфти» замість «сходинок»:про що треба пам'ятати, будуючи сучасну кар'єру

14.09.2020     400Автор: 

В сучасному світі, просто перед нашими очима, відбувається безліч змін у житті цивілізації, притому, змін ключових, що своєю трансформацією здатні міняти цілі сфери життя людини.

Ринок праці, отримує такі зміни регулярно, й починаючи, десь з 70-х років минулого століття, до того часу, майже незмінний та патріархальний напрямок, трансформується настільки швидко, що численним шукачам роботи буває складно «відповідати його оновленням».

Зміни відбуваються не лише, у безпосередньо професійній сфері та технічному обладнанні робочого процесу, навіть самі принципи пошуків роботи та робітників, змінюються та демонструють нові орієнтири для роботодавців та шукачів роботи.

Потенційний найманий працівник шукає «свої плюси» у співпраці з тим чи іншим роботодавцем, підбираючи максимально привабливу роботу. Компанії шукають «універсальних солдат» та командних гравців, будучи готовими, навіть, навчати новачків прямо у робочому процесі, формуючи персонал під вимоги компанії та її бізнесів.

Потрапивши на співбесіду, гарний професіонал може піти звідти лише з очікуванням «передзвону», бо не зміг просто та ясно продемонструвати саме ті якості та навички, на які очікували рекрутери. Заздалегідь підготувавшись до інтерв’ю, такий профі матиме «блискучу річ» про власні переваги у професійних знаннях та палке бажання співпрацювати з конкретним роботодавцем.

Оскільки, наш шукач з прикладу не приділяв уваги окремим змінам пріоритетів, що відбувалися поряд, тому, скоріше за все, кандидат діятиме, «як раніше», акцентуючи увагу на тому, що на його погляд є важливим. Витратив час та енергію на висвітлювання тих аспектів свого професійного життя, які колись були актуальними для даної посади, шукач не знав, що певний підхід до найму працівників «застарів» та вважається таким, що не ефективним.

Навіть діловий етикет та класичні правила побудови кар’єри, сьогодні відрізняються від традиційно-застарілих рекомендацій.

«Кар’єрна драбина», як шлях невдахи

В наш час, простояти «в черзі на підвищення», можна й все своє професійне життя. Окрім заробітної платні, робітникам, ніхто нічого з керівництва не винний, а кандидатів на посади, що звільняються, все одно, будуть шукати по «необхідних параметрах». Нікому не цікаво, що ви «вже десять років працюєте сумлінно на цю компанію й сподівалися на оцінку вашого труду». Людину скоріше запросять «з вулиці», якщо побачать в неї ті якості, якими має володіти необхідний посадовець. А, якщо у вас 2теж такі є», то будь-ласка, демонструйте, не соромтеся, ставайте конкурентоспроможними та приміряйте інші сучасні погляди на життя.

Талановиті та сміливі нові кар’єристи, просто оминають такі черги очікувань вільної сходинки «кар’єрних драбин» та перестрибують через декілька, йдучи до бажаної мети.

сучасна кар_єра

Збільшення професійної кваліфікації «за вислугою років»вже у минулому

Немає зараз й сенсу сподіватися на те, що у де-яких професіях можна отримати більш «високий розряд» або дочекатися зростання кваліфікації «автоматично», бо працювали по окремій спеціальності вже роки.

Сучасне підвищення кваліфікації – головний біль самого працівника, проте мудра компанія, залюбки допоможе (й фінансово також) всім здатним «до професійного зростання» робітникам, у проходженні курсів чи інших видів навчань, якщо отримають гарантії застосування нових знань саме в їх корпораціях.

Також, не слід цікавитися лише тими об’явами про роботу, в яких шукач відповідає «усім вимогам». Голослівний доказ вашої теоретичної відповідності не буде навіть заслуханий. Проте, вас можуть запросити на посаду, до якої ви, на вашу думку, підходите не більш ніж на 60%, наприклад. Тож не треба побоюватися таких пропозицій роботи, й можливо, ви маєте одну, але суттєву перевагу. Щоб обійняти таку посаду.

Кар’єра - не ціль, а лише спосіб

Беручи до уваги той факт, що більш, аніж півсторіччя, людина жила згідно традицій, серед яких було зберігання та, навіть, боротьба за кар’єру, у сучасному світі не страшно ризикувати своєю кар'єрою наразі меншості успішних робітників. Незважаючи на «дотримання» більшістю традиційного ставлення до побудованої кар’єри, саме ставити на кін усе вважається більш ефективним шляхом до успіху.

Як і будь-який бізнес, процес побудови робітником певної кар’єри виступаю у сучасному суспільстві у разі способу чи шляху досягнення мети про фінансову незалежність, наприклад, а не як сама ціль.

Розмір зарплати – не показник успішності

Якщо, у класичній трактовці «шляху кар’єрними сходами» сума заробітної платні омріяної посада-мети, бачилася в якості «фінального призу» та виступала доказом виразу «життя вдалося», сьогодні, високі заробітні плати не можуть бути тим аспектом за яким можна судити про успішність особи.

Все більше людей вирішують присвятити роботу саме той справі, яку можна вважати справжнім хобі. Тому, можливість займатися тим, чим подобається стає сьогодні, майже більш переконливим доказом того, що людина так саме й бачила власне життя.

Сучасний світ людей, доволі непростий, жорсткий та, іноді, безжальний. Проте, він налічує купу справжніх можливостей досягти успіхів. Розуміння та швидке реагування на все нове, що з’являється в різних сферах людського життя, є запорукою вдалих висновків та рішень, сприяючих досягненню того життя, про яке мріє людина.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору