UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Лінощі на вихідних: чому вони корисні?

Лінощі на вихідних: чому вони корисні?

3.10.2020 367
Лінощі на вихідних: чому вони корисні?

Лінощі на вихідних: чому вони корисні?

3.10.2020     367

Щоб ефективно працювати, потрібно вміти відпочивати. А дозволити собі трохи полінуватися на вихідних – це запорука плідного робочого тижня. Чому це так? Давайте разом з Jobs.ua розберемося в цьому цікавому питанні.

Збереження і відновлення сил

«Від роботи коні дохнуть», як говорить мудра українська приказка. Інша частина приказки повідомляє, що люди від роботи міцніють. Але щоб міцніти від роботи, потрібно вміти відпочивати на вихідних. А в нас як прийнято: дуже часто важливі робочі завдання відкладаємо на вихідні, щоб виконати те, що не встигли виконати за весь тиждень. Вихідні дні збігають швидко, і розпочинається новий робочий тиждень. А відпочивати коли? Насправді лінощі – це не є погано, адже вони дають можливість зберегти і відновити сили для нових досягнень.

Лінощі як важливий фактор інсайтів

В одній із попередніх статей на Jobs.ua йшлося про розфокусований тип мислення, і чим він корисний для особистого розвитку і вирішення найрізноманітніших проблем. Лінощі дозволяють нашому мозку ефективно перевантажитися, і досить часто – знайти рішення проблеми, яке не знайшлося під час напружених робочих буднів. Під час моментів, коли ми лінуємося, наш розслаблений мозок функціонує у розфокусованому режимі, що дає змогу мовби «випадково» наштовхнутися на раптове осяяння. Тому лежання на диванні, читання улюбленої книги і розпивання запашної чашки чаю – це важливий фактор для інсайтів.

Лінощі на вихідних як чудовий спосіб поміркувати і розпланувати найближче майбутнє

Нагальні питання найкраще вирішувати в мобілізованому стані організму. Тобто ви зосереджені, у вас бойовий настрій, з яким ви підкоряєте нові висоти. Але для планування майбутнього краще підходить стан фізичного і емоційного релаксу… простіше кажучи, лінощів. Дозволити собі розслабитися – це дати можливість своєму розуму спокійно поміркувати над виграшними стратегіями, які ви застосуєте в майбутньому, щоб досягти бажаних цілей.

Лінощі як запорука збереження фізичного і психічного здоров’я

В погоні за новими вершинами ми частенько забуваємо про власне здоров’я. Перепрацювання дозволять досягнути тимчасового виграшу, але в довготривалій перспективі це може негативно відбитися на здоров’ї. Невже варто посилено працювати, постійно перевтомлюючись і перенапружуючись, щоб у далекому майбутньому витрачати зароблені кошти на відновлення фізичного та емоційного здоров’я? Турбуємося про здоров’я заздалегідь, чи не так?

Також у нас чимало сил забирають «ментальні» відносини з іншими людьми. Обговорення в думках із самим собою вчинків інших людей, чи поведінки близьких людей, друзів, власної поведінки – це також виснажує нашу психіку. Найкраще, що можна зробити для себе, для свого ментального поля – так це розслабитися і відпустити ментальні діалоги на всі сторони. Та дати собі достатньо часу, щоб гарненько відпочити. Організм тільки подякує за проявлену великодушність до нього, і винагородить підвищеною продуктивністю і творчими осяяннями.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору