UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання і робота
  5. Маленький посібник для фінансиста

Маленький посібник для фінансиста

4.10.2020 922
Маленький посібник для фінансиста

Маленький посібник для фінансиста

4.10.2020     922

Людина, професія якої хоч якось пов’язана з фінансами, повинна мати яскраво виражені аналітичні здібності й не бояться відповідальності. Обов’язково треба мати вищу освіту й відмінне професійне чуття. Ось цьому другому пропонуємо у вільний час повчитися або взяти щось для себе у героїв кінострічок. Jobs.ua зробив невеличку добірку художніх фільмів для приємного й корисного перегляду.

«Інсайдери»

Про що фільм? Це документальний фільм, що розповідає про світову кризу 2008 року, він складається з фрагментів інтерв'ю фінансових експертів та кадрів з новин.

Навіщо дивитися? З фільму ви дізнаєтеся, до чого призводить відсутність контролю в економічній сфері.

«Банк»

Про що фільм? Історія про талановитого математика, який розробив формулу, що передбачає ризики в економіці. Велика справа зроблена тепер треба визначити, кому віддати «винахід»: акулам фондового ринку або залишити собі й працювати одному.

Навіщо дивитися? Фільм змусить вас задуматися: йти до своєї мети, долаючи перешкоди або піти легшим шляхом?

«Космополіс»

Про що фільм? Дія фільму розгортається на Манхеттені протягом 24 діб навколо 28-річного мільярдера-фінансиста, для якого цей день стає значущим.

Навіщо дивитися? Фільм змушує задуматися над цінностями в житті. Головну роль виконав Роберт Паттінсон.

«Ділки»

Про що фільм? Історія про двох брокерів, в чиє завдання входить вивести компанію зі смуги невдалих угод. Проблему становить те, що вони керуються різними принципами.

Навіщо дивитися? У фільмі показано, як впоратися з конкуренцією та як домогтися успіху в біржовій грі.

Серіал «Мільярди» («Billions»)

Про що серіал? У центрі сюжету – протистояння між амбітним генієм-фінансистом з Уолл-стріт Боббі Аксельродом, що використовує незаконні методи збагачення, та принциповим і безкомпромісним прокурором Чаком Родсом, який всіма способами намагається посадити за ґрати мільярдера.

Навіщо дивитися? У серіалі показані взаємини двох світів: світу влади та світу грошей. Головні ролі виконали Деміен Льюїс, Пол Джаматті і Меггі Сіфф.

«Тюремна біржа»

Про що фільм? Історія про брокера, який виявився крайнім у фінансових махінаціях компанії й отримав тюремний термін – 13 років. За гратами він починає вести біржову діяльність, до якої виявляють інтерес і інші ув'язнені.

Навіщо дивитися? Фільм розповідає про те, що завжди є вихід з будь-якої ситуації, якою б вона складною не була.

«Гра на пониження»

Про що фільм? Сюжет фільму присвячений тому, як кілька фінансових аналітиків і співробітників хедж-фондів на Уолл-Стріт передбачили світову економічну кризу 2008 року задовго до того, як про нього почали говорити в кулуарах.

Навіщо дивитися? Фільм буде цікавий тим, хто займається іпотечними облігаціями, кредитними дефолтними свопами й т. п.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору