UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Мінімізуємо шкоду здоров’ю, якщо працюєте дистанційно: добірка порад

Мінімізуємо шкоду здоров’ю, якщо працюєте дистанційно: добірка порад

12.01.2023 394
Мінімізуємо шкоду здоров’ю, якщо працюєте дистанційно: добірка порад

Мінімізуємо шкоду здоров’ю, якщо працюєте дистанційно: добірка порад

12.01.2023     394

Віддалена робота давно перестала бути чимось незвичним. А відтак постає питання, як працювати на дистанційці так, щоб не шкодити своєму фізичному та ментальному здоров’ю. В цій статті пропонуємо разом із Jobs.ua з’ясувати, як мінімізувати шкоду від віддаленої роботи.

З’являється більше вільного часу

Це твердження справедливе навіть для невеликих міст, а що вже казати про міста-мільйонники. Але з цим вільним часом з’являється інша проблема – вміння правильно ним розпорядитися. Безумовно, цієї зими доводиться більше пристосовуватися до графіків відключень світла, ніж до певного усталеного розпорядку дня. Але поряд з тим ви завжди можете зробити наступне – скласти список справ, які ви виконуєте, коли світло є і коли воно відсутнє. Цей список справ даватиме певну опору вашому ментальному здоров’ю, бо розуміння того, що у вас безліч справ щодня, все-таки переключатимуть думки з положення «чим зайнятися зараз / що робити далі» в положення «сьогодні я маю зробити стільки-то завдань».

Ви можете краще впливати на свій настрій

Віддалена робота має одну беззаперечну перевагу – в ранкових «добираннях» на роботу вам не зіпсують настрій випадкові люди, які можуть зустрітися на вулиці, в метро чи громадському транспорті. А ранкові ритуали на зразок першої філіжанки кави, зарядки чи освіжаючого душу і взагалі здатні підняти настрій, навіть коли ви недостатньо виспались. Ви самі вирішуєте, як розпочати новий день, і просте усвідомлення цього факту здатне суттєво вплинути на ваш настрій.

Можна перепочити на обідній перерві

Чудово, якщо маєте змогу подрімати пів годинки в другій половині дня. Такий відпочинок дуже добре відображається на здоров’ї, додає сил тоді, коли потрібно попрацювати допізна. Намагайтеся планувати свій робочий день таким чином, щоб обідня перерва витрачалася не лише на прийом їжі, а й на невеликий перепочинок.

Дбаємо про дисципліну

Кожен з нас бодай раз у житті мріяв про те, щоб у добі було не 24 години, а на декілька годин більше. Але якщо дбати щодня про самодисципліну та самоорганізованість, потреба в таких мріях відпаде сама собою. Ми здатні встигати все і навіть більше, навіть в умовах тривалих відключень світла. Проявити кмітливість, знайти час і місце, щоб попрацювати – це до снаги кожному. Пам’ятаємо про це і робимо так, щоб наше тіло і розум були зайняті конкретними справами. Вміння не піддаватися прокрастинації – це велике мистецтво, а також чудовий засіб проти стресу, тривожності та невисипання.

Відкриття нових горизонтів

Віддалена робота – це можливість працювати будь-де. Ви подорожуєте в інше місто і працюєте там; ви працюєте в дорозі, якщо вам цього хочеться – хіба це не чудово? Використовуйте такі можливості, якщо працюєте дистанційно. Змінюйте робочі локації бодай раз в тиждень, особливо якщо живете у великому місті. Відвідуйте нові кав’ярні чи коворкінги, заводьте нові знайомства під час робочих «вилазок» в місто. Хтозна, які можливості принесе вам нове знайомство, чи не так?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору