UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Мотивація співробітників
  5. Не здавайтеся, скільки б разів не зазнавали невдачі – все можливо

Не здавайтеся, скільки б разів не зазнавали невдачі – все можливо

3.08.2022 319
Не здавайтеся, скільки б разів не зазнавали невдачі – все можливо

Не здавайтеся, скільки б разів не зазнавали невдачі – все можливо

3.08.2022     319

Портал з працевлаштування Jobs.ua нагадує, що здаватися не потрібно за жодних обставин. Ми говоримо зараз про робочі ситуації. Одним з яскравих прикладів може слугувати випадок з американцем, якого взяли на роботу в Google… з 39 спроби. Розказуємо, як так сталося і які уроки можна видобути усім нам з цієї ситуації.

39-й раз – на удачу!

Якщо довго прагнути до своєї цілі – врешті-решт вона буде досягнута. Тайлер Коен, мешканець Сан-Франциско, мріяв працювати у всесвітньовідомій компанії. Йому постійно відмовляли, він вперто надсилав своє резюме, і нарешті компанія «здалася» – з 39-ї спроби його взяли на роботу. Скріншоти переписки спілкування з представниками компанії та відмовами Тайлер Коен опублікував у соцмережі, тому правдивість цієї історії не викликає сумнівів. Як іронічно зазначив цей чоловік про себе, «Існує тонка грань між наполегливістю і чистим божевіллям. Я все ще намагаюся збагнути, де саме пролягає ця лінія, до якої я так близько наблизився».

Користувачі соцмереж привітали наполегливого чоловіка з успіхом. Але якщо зазирнути в коментарі під оригінальним дописом, один із коментаторів зазначив, що переплюнув його досягнення. Він зазначив, що в нього було більше 120-ти відмов від компанії Amazon, перш ніж його взяли на роботу. Правда це чи користувач трохи прикрашає свій коментар – невідомо. Але навіть майже сорок спроб здійснити, щоб отримати омріяне – це вже значний результат. От скажіть чесно – після якої спроби ви здавали, опускали руки, зупиняючись на пів дорозі до мети?

Не можеш іти – повзи, не можеш повзти – бодай ляж в напрямку цілі

Це дуже цікава думка, насправді. Ось цей образний вислів – «ляж і лежи в напрямку цілі, якщо не можеш рухатися до неї, швидко чи повільно» – може допомогти вам не випустити з фокусу уваги важливу роботу, навіть якщо ви в певні дні не маєте сил. У всіх нас бувають такі дні, коли до професійного вигорання – рукою подати, і не хочеться нічого. Не має сил навіть на улюблені заняття, то про яку там далеку і складну ціль говорити?

Але в такі дні важливо усвідомити, що треба дати собі відпочити. Але навіть в дні відпочинку не втрачайте надовго з фокусу уваги вашу основну ціль. Це не означає, що під час відпочинку, релаксу чи просто «lazy days» потрібно втомлювати свій розум виснажливими циклічними думками. Ні, цього не потрібно робити. Але й водночас забувати про те, що ви кілька днів відпочиваєте, а далі знову продовжите рух до цілі – про це забувати теж не треба.

І наостанок – дещо жартівливе: кому мотивація, а кому… чистих шкарпеток не вистачає

Курйозний випадок трапився в жовтні 2021-го року. В англійському Брістолі підлеглий написав власнику будівельної компанії, що змушений пропустити робочий день. Як причину він вказав.. відсутність чистих шкарпеток. Власник компанії, звісно, був сам не свій від злості. Але працівника, що цікаво, не звільнив. Лише відписав: «Побачимося завтра». Мабуть, наступного дня для робітника був не надто приємний день на роботі, але давайте будемо відвертими – якщо працюєш на роботі, на яку не хочеш ходити, чи варто себе мучити?

Як вважаєте?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору