UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Необхідна "неправда" під час співбесіди

Необхідна "неправда" під час співбесіди

12.08.2019 396Автор: Олександр Мавлідінов
Необхідна "неправда" під час співбесіди

Необхідна "неправда" під час співбесіди

12.08.2019     396Автор: 

Співбесіда – специфічна розмова. Й, незважаючи на те, що усі рекомендації кажуть про «безумовну відвертість» кандидата перед рекрутером, Jobs.ua нагадує, що існують аспекти про які треба розповідати обережно або зовсім не торкатися цих «слизьких тем».

Наприклад, відверте зізнання про те, що вам вкрай потрібні гроші, скоріше за все, буде розцінене співрозмовником, як натяк на те, що кандидату не так важливо, чим займається компанія та скільки часу він зможе співпрацювати з нею, як те, що роботодавець пропонує гідну зарплатню, що влаштовує «на цей час» шукача.

Звичайно, таке враження вряд чи стане «плюсом» для того, хто шукає роботу. Тому, не слід окремо акцентувати увагу на те, що інші аспекти та принципи за якими живе компанія роботодавець вам не цікаві. Якщо, фінансове питання й дійсно, головне для вас, можливо краще буде пошукати роботодавця, який також байдужий до усіх подібних нюансів та шукає персонал для будь-якої, в сенсі термінів, роботи на нього.

Навіть, коли вас спіймали на «потребі грошей», завжди можна погодитися з тим, що цей аспект дуже важливий у вашому житті. При цьому, краще додати, що вас також, дуже цікавить й атмосфера, що склалася у колективі, й можливість кар’єрного зростання, яке надає керівництво.

Не слід казати поганого й про свою попередню роботу. Навіть, якщо керівництво покинутої вами компанії, було й справді «жахливим», розповідь про це незнайомому рекрутеру, стане для вас справжнім вироком. Людині, на справді, байдуже, які особисті проблеми спонукали шукача до пошуків, але така подача інформації про попередніх роботодавців, обумовлює й те, що про наступних, людина буде висловлюватися таким самим чином у разі виникнення будь-яких суперечок.

Навіть, коли вас під час розмови, буквально, спонукають на подібну відвертість, краще подати це як особисті непорозуміння із керівництвом чи цілком різні точки зору на вашу роботу, не вдаючись до конкретики та відходячи від можливих неприємних епітетів в його адресу.

Ще одним негативним фактором на співбесіді може стати відверте демонстрування вашої необізнаності. Так, чесне «не знаю» у якості відповіді на конкретні запитання, навіть ті, що напряму не стосуються вашої професійної діяльності, може бути інтерпретоване як невпевненість кандидата у власних силах або показник його неспроможності правильно реагувати на складні ситуації. Тому, навіть коли ви дійсно не знаєте відповіді на запитання, краще все ж таки спробувати відповісти, починаючи свою відповідь із фрази на кшталт «я вважаю» або «можливо». Тоді, навіть помилившись, ви не будете сприйняті як боягуз чи невдахо, а вашу помилку вам, навіть, можуть й простити.

Боятися співбесіди не має сенсу – бо це невід’ємна частина вашого працевлаштування. Проте, гарно підготувавшись до інтерв’ю, ви зможете уникнути багатьох запитань, які будуть не зручними для вас або мати приховану загрозу для вдалого проходження далі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору