UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Необов'язкові витрати: як контролювати власний бюджет

Необов'язкові витрати: як контролювати власний бюджет

10.11.2019 942Автор: Олександр Мавлідінов
Необов'язкові витрати: як контролювати власний бюджет

Необов'язкові витрати: як контролювати власний бюджет

10.11.2019     942Автор: 

«Де мої гроші?» - таке питання нерідко задає собі людина, нібито нещодавно отримавши зарплатню та не здійснив ніяких суттєвих покупок. При цьому, ми бачимо як «кровно зароблені» таять на очах, залишаючи нас у розмірковуванні куди можна було їх витратити без наявних великих придбань чи сплати необхідних кругленьких сум.

Причиною цього таємничого зникнення, як правило стають неконтрольовані та необов’язкові витрати, що здаються несуттєвими але здатні випорожнити гаманець краще ніж «відпочинок на повну».

Що ж робити для того, щоб позбавитися цього некерованого відтоку власних грошей або, принаймні, зменшити його потужність?

Фіксуйте

Так, ретельне фіксування своїх прибутків та витрат, навіть у межах одного місяця може гарно прояснити картину того, куди зникають ваші гроші. Сьогодні, безліч «розумних» додатків для смартфонів та комп’ютерів здатні допомогти людині у ведінні такої приватної бухгалтерії, тож слід скористатися можливостями інформаційної ери, щоб чітко розуміти у майбутньому, які ваші витрати зайві та можуть бути видалені у подальшому.

Організовуйте

Організувати треба найбільш зручну для себе систему обліку власних фінансів. Тут, знову допоможуть «розумні додатки», а звикнув до користування такою системою, люди зможе краще розпоряджатися грошима. До речі, багато з таких програм мають можливості радити власникам як правильно зберігати гроші та від яких витрат відмовитися.

Де взяти «плюс»?

Може статися так, що витрати на ваші хобі або ще які небудь «необхідні» та одразу й необов’язкові зайняття, ну дуже вам потрібні. Так буває, й це означає, що вам вкрай необхідний додатковий прибуток.

Це не завжди означає знаходження ще однієї роботи, та скоріше за все, має стати при нагоді, будь яким можливим легким способом отримання додаткових грошей. Звичайно, як що ви володієте нерухомістю, яка простоює - її краще здати в оренду, якщо таких зовсім легких шляхів немає, вам залишається думати про те, де взяти потрібне. Але, у будь-якому разі не слід користуватися необачливими кредитами або намагатися зробити гроші шляхом, що може бути розцінений, як незаконний або аморальний.

зайві витрати

Заощаджуйте

Такий вид зберігання грошей, щоб витратити їх у майбутньому, найбільш розповсюджений. Щоб не стикатися із проблемами коли грошей не вистачає навіть на життя, складіть список того, що буде мотивувати вас заощаджувати.

Коли бачиш те, на що залюбки витратиш заощаджені гроші, набагато простіше втриматися від зайвих витрат, розуміючи заради чого ти зараз утерпиш від того чи іншого необов’язкового бажання.

Постановка пріоритетів у питань витрат, також є гарною допомогою у питаннях заощадження. Розуміючи те, на що необхідно або можна витрачати та суми таких витрат, краще регулювати увесь обіг фінансів у своєму гаманці.

Банк у допомогу

НІ! Жодних кредитувань без зайвих потреб! Мається на увазі заведення власної картки на яку можна відправляти «зайві» гроші. Не маючи при собі надлишків готівки, людина краще зупиняє себе саму у різних необдуманих витратах. Щодо кредитів взагалі – ця система в нашої країні далека від ідеалу та не може похвалитися розумними відсотками на їх повернення. Тому, кредитування повинне бути вирахуваним та здійснюватися лише у необхідних випадках та на такі суми, які ви дійсно спроможні виплачувати не лишаючи себе грошей, що вкрай необхідні вам для простого існування.

Розумні покупки

Багато фахівців з фінансів радять не купувати нічого «зараз та тут». Навіть, якщо ви палите та не збираєтесь кидати цю шкідливу звичку, краще закупати цигарки у супермаркеті, максимально «на місяць», ретельно вираховуючи суми, що для цього потрібні. Також слід зробити й з робочими обідами, й з іншими терміновими витратами. Не купуючи нічого «на вулиці» та прораховуючи кожну затрачену гривню, ви скоріше зможете заощадити на те, що вам дійсно потрібне. До того ж, купуючи оптом, ви скоріше побачите розмір витрат. Та, якщо мова йдеться про ти самі цигарки, це може стати гарним прикладом «поганих витрат» та привести вас до реальних спроб кинути палити. Ну, а це, в же гарний бонус до ваших вдалих заощаджень.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору