UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Гороскоп професій
  5. Незвичні професії, про які ви, можливо, ніколи не чули

Незвичні професії, про які ви, можливо, ніколи не чули

22.11.2021 1124
Незвичні професії, про які ви, можливо, ніколи не чули

Незвичні професії, про які ви, можливо, ніколи не чули

22.11.2021     1124

В світі знайдеться чимало професій, про які більшість людей навіть не здогадуються. І все ж вони існують, а декотрі з них цілком пристойно оплачуються. Детальніше про це – в матеріалі Jobs.ua.

Випробувач водних атракціонів

Після будівництва аквапарку представник цієї професії тестує водні гірки згідно усіх стандартів – безпеки і комфорту, швидкості спускання і т.д. Попри те що робота досить весела і подарує людині чимало позитивних емоцій, її можна зарахувати до небезпечних занять. Чому? Хоча атракціони будують професіонали своєї справи, але вони теж можуть помилитися в розрахунках, тому випробувач водних гірок запросто може травмуватися.

Прощальні листи на замовлення

Екологічно розірвати стосунки не кожному під силу. Щоб розійтися красиво, люди наймають професійного укладача прощальних листів. Особливість цієї професії полягає в тому, щоб викласти на папері думки і прощальні побажання клієнта елегантно і шанобливо, причинивши якнайменше болю колишньому коханому/коханій. Ціна за виконану роботу залежить від обсягу послання і стилістики виконання.

Педикюр для корів

Ні, оздоблювати копита корів вигадливим манікюром не потрібно. Обов’язки коров’ячого педикюрщика дещо інші: він очищає спеціальними інструментами копита великої рогатої худоби, щоб різноманітні інфекції не змогли потрапити через ушкоджене копито в організм. Так, цю роботу приємною не назвеш, зате корови не хворіють, а надої молока зберігаються на високому рівні.

Дегустація корму для тварин

Ще одна дивна професія, за яку платять непогані гроші. Компанії з виробництва кормів для домашніх тварин змушені наймати людину, яка дегустуватиме їхню продукцію, адже про смак продукту в домашніх улюбленців не поцікавишся. А досвідчений дегустатор зможе оцінити, сподобається корм тварині чи ні. Насправді це вкрай потрібна професія, адже потрібно випустити на ринок не тільки смачний, а й конкурентоспроможний корм, який успішно продаватиметься.

Писати передбачення для печива

В багатьох країнах світу таке печиво користується великою популярністю. А якщо всередині кожного печивка – передбачення, значить, хтось повинен їх написати. Звичайно, виробнику такого печива можна скористатися інтернетом і наґуґлити безліч жартівливих і приємних передбачень… але в такому разі про оригінальність доведеться забути.

Писати передбачення не так уже й легко: потрібно, щоб вони були позитивними і дарували усмішку; а ще потрібно не повторюватися, пишучи щодня по декілька сотень передбачень. Цікаво, чи закінчується в цих людей коли-небудь їхня фантазія?

Трамідатор – професійний вбивця часу

Доволі специфічна і актуальна професія – принаймні, так було до пандемії. Особливо в Чорну п’ятницю, коли в чергах за бажаним товаром можна було простояти по декілька днів. Але трамідатор за певну плату залюбки змарнує свій час задля збереження вашого. Тим паче, бути трамідатором – не обов’язково «вбивати» свій час, просто стоячи в черзі: такі люди можуть в цей час підробляти, якщо для їхньої основної роботи достатньо прихопити з собою планшет чи смартфон. А ви погодилися б на такий підробіток?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору