UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Все про професії
  5. Очікування від професії та реальність – наскільки все погано?

Очікування від професії та реальність – наскільки все погано?

5.08.2022 559
Очікування від професії та реальність – наскільки все погано?

Очікування від професії та реальність – наскільки все погано?

5.08.2022     559

Як відомо, в дитинстві всі професії уявлялися нам зовсім по-іншому. Продавець морозива чи клоун у цирку видавалися найкращими професіями світу, а лікарі чи юристи – найнуднішими людьми в світі. Але з віком розумієш, що все трохи по-іншому. В жодному разі не стверджуємо, що продавці морозива чи клоуни – це погані професії: всі професії чудові. Але з віком розумієш, що лікарі чи юристи зароблять значно більше, а гроші, хто б там що не казав, люблять всі. Але яку професію обрати, щоб очікування не розійшлися з реальністю?

Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує розглянути деякі відомі професії і з’ясувати, наскільки сильно очікування можуть розходитися з реальністю.

Мрієте лікувати тварин? Приготуйтеся до іншої сторони цієї професії

Ветеринари – це настільки благородні люди, адже піклуються про братів наших менших, які не покажуть і не розкажуть, де і наскільки сильно їм болить. А неврятовані тварини, які помирають на руках – як це розходиться з тим, що ми побачили у фільмах на зразок «Доктор Дуліттл». Якщо не готові до таких речей, то краще не вчіться на ветеринара. Все одно потім, після навчання, доведеться з цим зіткнутися.

І все ж цю професію можна зарахувати до дуже почесних і важливих, бо працювати на цій посаді зможе не кожна людина.

Фотограф – а тут що не так?

Фотографи – це не лише бадьорі клац-клац фотоапаратом на урочистих церемоніях, і підрахунок готівки трохи згодом. Бути фотографом – це переглядати десятки, сотні невдалих фотографій, щоб вибрати ті самі, найкращі. А потім – обробка у фоторедакторах, колаж та інші супутні процедури. Бути фотографом – це також возити з собою багато техніки, збирати-розбирати, шмигати між гостями, робити пам’ятні знімки і при цьому не заважати гостям. А уявіть, якщо важлива флешка згубиться – це ж кошмар просто! Ще одну церемонію проводити? А якщо пошкодиться, бо від таких випадків ніхто не застрахований? Словом, понервуватися є через що.

І все ж, бути фотографом і фіксувати урочисті для людей події – це почесно і приємно, бо відчуваєш причетність до свята, позитиву, радості (які так потрібні нам зараз в ці часи).

Тестувальники відеоігор

Уявили собі, напевно, людину, яка займається тим, чим займаються всі діти на світі – тобто грає ігри – і ще при цьому отримує добрі грошики? Ага, як би не так. Уявіть собі, що ви по вісім годин щодня тестуєте на кожному рівні гри, як працюють ті чи інші елементи. Приміром, як працює система збору ресурсів. Тобто ви повинні на кожному рівні гри перевірити кожну копальню, видобути всі види ресурсів, і так далі. Тестувальник навіть повноцінно не може зіграти в гру, бо його робочі завдання дещо інші. Тому в реальності ця професія в рази, просто в рази нудніша, ніж звучить.

Архітектор – а вони тут за що?

Бути архітектором – це означає практично не бувати вдома, отримувати відносно невелику зарплату і бути готовим до того, що все життя доведеться віднаходити щось незначуще. Черепки, побитий посуд і т.д. А видатні скарби дістаються жменьці щасливчиків. А якщо ви як археолог захочете зібрати потужну експедицію, щоб вирушити на пошуки древніх скарбів – навіть словами не переказати, яких титанічних зусиль доведеться докласти, щоб знайти інвесторів для цієї затії.

Мабуть, не відкриємо секрет, що кожна професія має зворотний бік медалі. Бажаємо вам, щоб обрана вами професія приносила вам тільки позитив.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору