UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. «Офіс» – найкращий серіал всіх часів про офісних працівників

«Офіс» – найкращий серіал всіх часів про офісних працівників

15.01.2021 1123
«Офіс» – найкращий серіал всіх часів про офісних працівників

«Офіс» – найкращий серіал всіх часів про офісних працівників

15.01.2021     1123

Хто ще не дивився цей шикарний серіал, який виходив на екрани в 2005-2013 роках, так і знайте – автор цих рядків вам страшенно заздрить. Поки триває черговий локдаун, а шкарпетки так само складно придбати, як джинси за радянських часів, ви маєте чудову нагоду збавити зимові вечори за переглядом одного з найуспішніших американських ситкомів за всю історію телебачення. І ще раз – якщо ви ще не бачили цей серіал, автор цих рядків страшенно вам заздрить!

Дещо з історії серіалу

Мова піде саме про американську версію «Офісу», головну роль у якій виконав Стів Каре́лл.

Це рімейк на британський ситком з такою ж назвою, в якому зіграли комік Рікі Джервейс та Мартін Фріман, знайомий нам по серіалу «Фарго», «Шерлоку» та виконавцю ролі ґобіта Більбо в екранізації «Хобіта». Рікі Джервейс – один із ідейних творців британського «Офісу», з якого, власне, все розпочалося. До речі, він з’являється в одному з епізодів американського «Офісу», своєрідний уклін автору ідеї. На початку однієї серії – не будемо говорити якої – він біля ліфту перекидається кількома фразами з Майклом Скоттом, який навіть обіцяє зателефонувати йому, якщо знайдеться місце в його офісі.

Персонажі офісу

Персонажі «Офісу». 1-й ряд: Майкл, Пем, Джим, Дуайт, Раян

2-й ряд: Оскар, Анджела, Кевін, Стенлі, Енді

3-й ряд: Келлі, Крід, Мередіт, Тобі, Філліс

До речі, про офіс. Практично всі події серіалу відбуваються в офісі одного з філіалів паперової компанії «Дандер Міффлін», лише іноді переносячись за його межі. Щоправда, в останніх сезонах це траплятиметься все частіше, але не суть – більшість подій серіалу відбудеться саме в межах одного офісу. Слід віддати належне сценаристам серіалу, бо подібна скутість у локаціях аж ніяк не напрягає.

Серіал відзнятий у стилі «мок’юментарі», тобто імітації документальних зйомок. Пригадуєте «Відьму з Блер» чи «Монстро»? Ці кінострічки теж відзняті у псевдодокументальному стилі. Якщо вам подобається цей кінематографічний прийом, перегляд серіалу принесе ще більше задоволення. Слова моєї подружки!

Як не дивно, перший сезон практично не викликав інтересу у глядачів. Проект закрили б, якби не успіх кінострічки «Сорокалітній незайманий», головну роль в якій зіграв Стів Карелл. Проект продовжили на ще один сезон – і не прогадали. Другий сезон став настільки популярним, що полюбився мільйонам американців, а згодом – численним глядачам у всіх куточках світу.

Всього було відзнято дев’ять сезонів… так що вам буде де розігнатися і покайфувати. Слова моєї подружки!

Зірка серіалу – Стів Карелл

Керівник регіонального відділення паперової компанії «Дандер Міффлін» Майкл Скотт, якого блискуче зіграв Стів Карелл – бос-самодур. Він примхливий, егоїстичний та інфантильний. Любить бути в центрі уваги, влаштовувати дурнуваті розіграші та всіляко гаяти робочий час. В першій же серії він заявляє, що, по словам його підлеглих, він найкращий у світі бос. І навіть демонструє кружку з написом «Найкращий бос в світі». Щоправда, він придбав цю кружку сам, йому ніхто її не дарував.

Стів Карелл

Стів Карелл отримав «Золотий глобус» за роль Майкла Скотта

Майкл часто літає у світі фантазій, що постійно обертається курйозними ситуаціями не тільки для нього, але й для усього його офісу. Поряд з тим – він чуйна і добра людина, і ви не раз знайдете на екрані підтвердження цим словам. Насправді, якби всі начальники у світі хоча б трошки були Майклами Скоттами, працювати в такому колективі було б значно веселіше. Але тільки трошки, без фанатизму. Бо якщо часто і багато – це теж недобре. Слова моєї подружки!

Джим, Дуайт, Пем – ця трійця теж стане вашими улюбленцями

Ця трійця полюбиться вам не менше, ніж їхній місцями придуркуватий бос. Джим обожнює розігрувати свого колегу Дуайта, а секретарка Пем з радістю допомагає йому, хоча його пранки не завжди настільки невинні, ніж можуть дозволити собі офісні клерки. Наприклад, одного разу він затягнув стіл Дуайта в чоловічий туалет, а іншого разу помістив усі його речі в торговий автомат, замінивши батончики та чіпси його гаманцем та канцелярським приладдям. Що тут ще скажеш? Такий вже він, Джим Халперт.

Попри це, Джим має світлу голову і його любить весь офіс. А от Дуайт не позбавлений багатьох причуд, та ще й любить підлизатися до Майкла. До речі, дуже цікаво спостерігати не лише за розвитком Майкла Скотта як персонажа, а й Дуайта Шрута. Ви не раз будете сміятися з його дивних заскоків, з його підходів до торгівлі та спілкуванню з іншими людьми. Саме через це дует Джима і Дуайта виглядає таким яскравим і непересічним. Назвіть ще один настільки крутий і харизматичний телевізійний дует, якщо не вірите цим словам. Задумались? Отож бо!

Життєве кредо Дуайта Шрута

Життєве кредо Дуайта Шрута

А ще стосунки Джима і Пем – найголовніша, найтрепетніша любовна лінія серіалу. За ліричними моментами з їхньою участю ви спостерігатимете з не меншим задоволенням, ніж за витівками їхнього боса.

Тобі, Келлі, Раян та інші

Майкл жахливо недолюблює Тобі, їхнього кадровика. Можна сказати, що на дух його не переносить. Це єдиний працівник його офісу, якого він залюбки звільнив би і назавжди забув про його існування.

Ще одна любовна лінія серіалу – стосунки Келлі Капур та Раяна Говарда, тимчасового співробітника, який до свого підвищення в боси Майкла Скотта так і не продав жодної пачки паперу. Чим він займався весь цей час в офісі – одним сценаристам відомо. Хоча… стоп! – актор, який грає Раяна – Бен Джозеф Новак, є також співпродюсером серіалу, і одним із його сценаристів. Круто, еге ж? В це складно повірити, що такий молодий хлопчина встигав на два кілька фронтів. Але це ж Америка, країна великих можливостей, хіба не так?

Решта героїв – бухгалтери Кевін, Оскар та Анджела, торговці Філліс та Стенлі, Енді та секретарка Ейрін, та й усі інші персонажі – теж привносять свою частку гумору в загальну комічну атмосферу серіалу.

«Слова моєї подружки!»

Це улюблена фраза Майкла Скотта, яку він любить втулити у розмові як із підлеглими, так і зі своїм безпосереднім начальством. «Слова моєї подружки» – це адаптація американського сленгового вислову «That’s what she said», тобто своєрідна відповідь на двозначні фрази. Перебуваючи в Штатах, за допомогою цієї фразочки ви завжди зможете виплутатися в розмові, якщо зрозуміли, що сказали щось таке, що можна витлумачити двозначно.

Наприклад:

«Цей хотдог такий великий та гарячий… слова моєї подружки!»

«Морозиво розтало в руках, і пальці стали такими липкими… слова моєї подружки!»

Стів Карелл, отримуючи статуетку за «Кращого актора телевізійного комедійного шоу», чудово обіграв зі сцени улюблену фразу свого персонажа. Причому кілька разів. Відеоролик з тих славних часів можна переглянути на YouTube.

І якщо ви ще вагаєтеся, чи варто подивитися цей серіал, журнал «Time» давним-давно включив його в список ста найкращих телевізійних шоу всіх часів.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору