UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Прийом на роботу
  5. Отримали перше запрошення на працевлаштування: чи погоджуватися відразу

Отримали перше запрошення на працевлаштування: чи погоджуватися відразу

3.09.2020 564
Отримали перше запрошення на працевлаштування: чи погоджуватися відразу

Отримали перше запрошення на працевлаштування: чи погоджуватися відразу

3.09.2020     564

Після того як ви вислали резюме разом з супровідним листом, успішно пройшли співбесіду в кілька етапів, як результат отримали бажане й очікуване запрошення на роботу. Однак, фахівці-коуочі радять не поспішати радіти позитивному результату. Чому? Дізнаймося далі.

Сьогодні на ринку праці ми можемо спостерігати сильну конкуренцію фахівців в тій чи іншій галузі. Однак, навіть в цих умовах, бажано трохи зачекати і не погоджуватися відразу на першу ж пропозицію щодо працевлаштування. Може так статися, що вам надійде ще одна не менш приваблива пропозиція, треба лише трохи зачекати. Два (або більше) запрошення на роботу – це вже пощастило. Але тут виникає проблема, хоча й зі знаком плюс: необхідно визначити, що найважливіше для вас в роботі й оцінити, чи відповідають надіслані запрошення на роботу вашим основним потребам та пріоритетам і наскільки. Для тих, хто хоче зробити розумний й правильний вибір, Jobs.ua підготував кілька корисних рекомендацій від експертів.

Робота

Звичайно ж, ви повинні проаналізувати й оцінити запропоновані посадові обов'язки, які виконуватимете протягом робочого дня.

Думаючи про майбутню роботу, у вас виникають почуття захвату? Чи подобається вам те, чим займається компанія (продукт, що вона виробляє, чи послуги, які надає)? Чи зможете на цій посаді використовувати набуті знання й вміння? Чи виникає бажання внести свій істотний внесок в розвиток організації? Як будете співпрацювати з колегами? На що б звернули увагу? (Можливо це час, який витрачатимете на дорогу, понаднормова робота, гнучкий графік, дистанційна робота, відрядження, тощо.) Чи важлива для вас гучна назва посади, чи буде можливість стати керівником великого відділу, проявивши лідерські здібності? Чи взагалі є така перспектива?

Грошове питання

Вам пощастило, якщо гроші у для вас не головне. Проте, для більшості людей їх фінансове становище сильно впливає на рішення про прийняття пропозиції щодо роботи. І тут, щоб зробити правильне рішення треба підходити з двох аспектів.

Чи зможете, шукаючи набагато кращу вакансію, відмовитися від нецікавої пропозиції? Якщо довгий час перебували без роботи, то, швидше за все, вам доведеться поступитися своїм прагненням і не чекати бажану роботу, прийнявши ту пропозицію, яка допоможе швидко й, можливо, відразу ж заробити гроші.

Фахівці говорять про те, що це не зовсім правильний вихід з положення. Однак, лише ви вирішуєте, які завдання для вас найважливіші. Все ж таки фактори, які пропонуємо нижче, варто переглянути.

Як співвідносяться запропоновані вам пільги з пропозиціями інших компаній? Чи запропонований компенсаційний пакет (ваша зарплата, безпека життя на підприємстві, цінування вас, як співробітника) конкурентний і справедливий? Потрібно також оцінити й корпоративні пільги (зручне робоче місце, мобільний зв'язок, медична страховка, харчування та ін.). Можливо, вам доведеться повернутися до першого запрошення на роботу, тоді запропонуйте збільшити суму заробітної плати або включити додаткові пільги.

Підрахуйте необхідні витрати, аби переконатися, що зможете прожити на запропоновану зарплату, якщо приймете пропозицію.

Керівництво

Хороший керівник може зробити найважчу роботу легкою й продуктивною, а от поганий – навіть роботу мрії перетворити на пекло. Завжди пам’ятайте, на ваші робочі будні сильно впливатиме безпосередній керівник. Тому спробуйте відповісти собі на питання.

Чи то та людина, з якою б я хотів працювати? Яка в нього репутація? Як він впливає на своїх співробітників, чи виявляє повагу? Який стиль роботи використовує в управлінні й чи підходить він мені?

Корпоративна культура

Ставлячи правильні питання на співбесіді, ви зможете зрозуміти, яка функція компанії, через соціальні мережі довідатися про робочу атмосферу, яка панує в колективі, від колишніх або нинішніх співробітників.

Кілька питань для себе щодо корпоративної культури в майбутній компанії. Чи відповідають цінності компанії вашим власним? Після відвідин офісу компанії, чи бачите ви себе її співробітником?

Перспективи на майбутнє

З огляду на ситуацію, яка склалася сьогодні на ринку праці, не можна бути на повністю впевненим, що ви залишитеся на цій роботі назавжди. При прийнятті рішення ви повинні оцінити, як ця посада буде вас характеризувати в майбутньому.

Виконуючи повсякденні посадові обов'язки, чи зможете опанувати нові навички, які зроблять вас ще більш конкурентоспроможними в майбутньому? Чи додасть робота в цій компанії вагу вашому резюме? Чи буде у вас можливості розвиватися й вдосконалюватися?

Перш ніж прийняти рішення щодо погодження чи відмови на перше запрошення роботодавця, зверніть увагу на вищезазначені моменти. Не забудьте й про особисті потреби. Подумайте про те, що для вас головне при працевлаштуванні, а також від чого готові відмовитися. Звичайно, вибір буде зробити важко, однак чітко складений список пріоритетів допоможе вам прийняти правильне рішення.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору