UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Звільнення
  5. Ознаки того, що треба змінювати роботу

Ознаки того, що треба змінювати роботу

21.08.2019 503
Ознаки того, що треба змінювати роботу

Ознаки того, що треба змінювати роботу

21.08.2019     503

Будь-яка робота накладає на людину відповідальність і безліч завдань. Форс-мажори, аврали зустрічаються практично скрізь. Але якщо нерви вже на межі, кожен день стає рутиною, а вечір п’ятниці – справжнім святом, то є сенс замислитися над тим, чи варто міняти роботу. Може взагалі й не треба шукати нове місце? Пропонуємо вам 6 ознак, які допоможуть визначити, коли потрібно міняти роботу.

Куди подівся інтерес

У перший місяць, півроку чи рік ви радісно вранці бігли в офіс, на шляху складаючи приблизний план на день? У голові постійно виникали нові ідеї, і ви щоденно відчували у себе натхнення й жагу до праці? А що ж зараз? В процесі зборів вранці в голові постійно з’являється думка: «Ну ось, ще один робочий день». Обов’язки виконуються тільки тому, що треба або начальник сказав. Ініціативи, ідеї – все це кудись зникло. Відсутність інтересу до роботи може бути ознакою тимчасового «вигорання», втоми або повної нудьги. Якщо в першому й другому випадках ще можна щось зробити, то в третьому варто серйозно замислитися: «Мабуть, я хочу змінити роботу або навіть сферу діяльності».

Відсутність кар’єрного зростання

Поганий той солдат, що не мріє надіти генеральські погони. Ви старанно працюєте, здаєте всю документацію або проекти у визначені термін. Але ... Начальство, крім байдужого «молодець, так і треба працювати», ніяк не реагує. Ніяких перспектив кар’єрного росту в найближчому майбутньому немає. І в подальшому – теж. При цьому завдання виконуються вже автоматично і приносять все менше задоволення та взагалі – будь-яких емоцій, крім нудьги. У наявності ознаки того, що ви «переросли» свою посаду. Якщо ймовірність кар’єрного зростання навіть не маячить на горизонті, чому б не досягти бажаного в іншому місці?

причины менять работу

Кількість обов’язків зростає, а зарплата – ні

Керівництво доручає вам все нові й нові завдання, на виконання яких йде левова частка робочого часу. При цьому вас ніхто не звільняє від тієї роботи, яку ви виконуєте зазвичай. Ще одна досить поширена ситуація: коло обов’язків поступово розширюється, вас «завантажують» завданнями, які у сфері компетенції колег із сусіднього відділу. Все б нічого, вам вони подобаються, але матеріальної нагороди немає, просування по кар’єрних сходах ніхто не обіцяє. То навіщо це потрібно?

Ніхто не оцінює ваші таланти

Поганий той начальник, який не хвалить і не мотивує своїх співробітників. Деякі навіть вважають, що похвалою можна тільки розбещити підлеглих. Це в корені невірно. Людина, яка блискуче впоралася із завданням, чекає на оцінку або хоча б на кілька добрих слів від керівництва. А то й зовсім вам кажуть: «Навіщо робити все так добре, якщо з нас буде тепер вищий попит? Трималися в «середнячках» і ніяких претензій не було». Якщо ви почули такі слова, – біжіть звідси.

Ви стали частіше хворіти

Раніше застуда «відвідувала» вас пару раз на рік у міжсезоння, а зараз на роботі завжди під рукою якісь краплі або таблетки від головного болю? Хоча ще недавно про їхнє існування ви знали тільки з реклами по ТБ. Варто серйозно задуматися не тільки про стан свого здоров’я. А чи підходить вам ця робота і чи не є вона причиною всіх цих недуг?

Дисбаланс роботи і особистого життя

Затримуєтесь в офісі допізна – так, що навіть собаку не можете собі дозволити завести? Або діти вже давно забули, що таке спільні вечірні прогулянки або вечеря? Тут явний «перекіс» у бік роботи. Згодом ваші родичі і друзі забудуть, як ви виглядаєте. Чи це не привід подумати про нове місце?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору