UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Статті
  5. Підліток шукав роботу під час війни й став зіркою мережі

Підліток шукав роботу під час війни й став зіркою мережі

15.04.2022 591Автор: Лоліта Платошкіна
Підліток шукав роботу під час війни й став зіркою мережі

Підліток шукав роботу під час війни й став зіркою мережі

15.04.2022     591Автор: 

Під час війни пошуки роботи дорівнюються випробуванням долі. І це саме так, адже біржа праці потерпає від нескінченних запитів здобувачів-переселенців з інших міст, де ведуться активні бойові дії, багато компаній трансформували свій бізнес чи стали займатися волонтерством, крім цього війна досі продовжується. Нове воєнне положення примушує до нестандартних пошуків, нестандартних ідей і сміливості. Таким чином підліток з Кривого Рогу Тимофій Карч не тільки знайшов підробітку, але й став зіркою мережі.

В пошуці роботи під час війни

Тимофій Карч переїхав в Польщу, як тільки розпочались воєнні дії, де продовжив вчитися в школі. Його батьки залишилися в Україні без роботи, тому хлопець вирішився на відчайдушний вчинок - знайти в Польщі підроботку. Через вік пошуки роботи закінчувались невдачею, і він вирішив спробувати написати допис в соцмережі Facebook про те, що шукає підробіток, що готовий виконувати кожний день. Його метою стала допомога рідним, які залишилися в скрутному становищі. Тому він просто описав свої уміння: згадав і про спортивні секції, в які ходив раніше, про фізичну виносливість, про допитливість та цікавість декількома мовами, про важливе на сьогодні вміння - бажання вчитися та розвиватися. Неймовірно, але його допис перепостили понад дві тисячі користувачів, а відгукнулися сотні небайдужих людей. Порада з батьками допомогла вибрати найбільш зручну вакансію для підлітка. Роботу він знайшов у тому самому місті, де тимчасово проживає. Він працює у людей на городі – це найреальніше, не потребує переїздів, він зараз у безпеці, ходить до школи і має кишенькові гроші. До речі, пропозицій справді назбиралось достатньо, серед яких були: робота в модельному бізнесі, робота в літньому таборі, жити у Вроцлаві в сім’ї, переїзд в інші країни, а волонтерські організації допомогли фінансово. 

До речі, психологи також високо оцінюють бажання підлітків працювати та допомагати батькам фінансово. Ранній підробіток розвиває у підлітків впевненість, стресостійкість та здатність вирішувати важкі завдання. А ще дитина має можливість навчитися цінувати зароблені гроші та надалі не витрачатиме їх необдумано. Якщо батьки не проти, а дитина справді готова працювати, тоді необхідно маленькому здобувачу шукати на рекрутингових сайтах пропозиції для студентів чи підлітків. Найбільш поширені вакансії для підлітків на ринку праці: промоутер, продавець або його помічник, офіціант, прибиральник або розклеювач оголошень. За таку роботу підліток має можливість отримати від 25 до 300 гривень на день.

Наразі підлітки також хочуть бути корисними для своїх батьків та сімей, проте не слід забувати, що головна їх вікова відповідальність - навчання. Хочемо нагадати, що випускники 2021-2022 навчального року звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Вступ до закладів вищої освіти цього року буде без використання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування. Читайте докладно про це в статті “ЗНО, ДПА, єдиний вступний іспит, єдине фахове вступне випробування у 2022-му скасовано”.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору