UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Ринок праці України
  5. Переселенці, робота на новому місці і бізнес в цілому: економіка – це теж важливо

Переселенці, робота на новому місці і бізнес в цілому: економіка – це теж важливо

14.03.2022 382
Переселенці, робота на новому місці і бізнес в цілому: економіка – це теж важливо

Переселенці, робота на новому місці і бізнес в цілому: економіка – це теж важливо

14.03.2022     382

Сотні тисяч українців з початком бойових дій змушені шукати прихисток в західних областях України. Безумовно, чимало з них відчувають провину вцілілого, і найкращий спосіб, як її позбутися та почати приносити користь державі – це влаштуватися на роботу. Портал з працевлаштування Jobs.ua нагадує, що зараз дуже важливо – відшукати «своє місце» в чужому місті, а також по максимуму відновити підприємницьку діяльність. Розглянемо, як місцеві жителі сприяють вирішенню цього питання в західних регіонах України на прикладі двох обласних центрів – Рівного та Луцька.

Рівне

Переселенці, які перебралися на Рівненщину, можуть підсилити економічний потенціал області. Такими міркуванням поділився Іван Ткачук, директор Рівненського обласного центру зайнятості. Він зауважив, що на даний час переселенцям можуть запропонувати близько чотирьохсот вакансій. Якщо так сталося, що ви були змушені покинути рідну домівку і переїхати в Рівне, реєструйтеся в центрі зайнятості, щоб вам могли підшукати роботу згідно вашої професії. За словами Івана Ткачука, одне лиш підприємство «Рівнеазот» потребує близько сімдесяти вакансій. Це машиністи тепловозу, електрики, слюсарі. Серед інших затребуваних вакансій – медсестри, кравці, швачки та лікарі.

До речі, про лікарів: у Рівному залюбки працевлаштовують тих лікарів, які були змушені полишити свій дім. Тому тим переселенцям, які мають медичну освіту, за пошук роботи на новому місці не доведеться переживати. Приміром, медичний центр Аніко уже взяв на роботу кількох лікарів-переселенців. І ця тенденція, безумовно, буде зберігатися надалі.

Луцьк

В Луцьку придумали чудовий спосіб, щоб власники малого та середнього бізнесу відновлювали свою діяльність, а розвиток економіки не припинявся навіть під час військового стану: інформаційне агентство «Конкурент» пообіцяло підприємцям забезпечити безкоштовну інформаційну підтримку. З такими словами до жителів міста звернувся Тарас Шкітер, директор агентства та голова фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» у Луцькій міськраді. В своєму відео зверненні він зауважив, що після початку війни багато лучан призупинили свій бізнес, і досі не відкрили свої магазини, салони, заклади громадського харчування, виробництва тощо; така ситуація не може продовжуватися й далі, адже як тоді виплачувати людям зарплату, платити податки і наповнювати бюджет? Зі свого боку, він пообіцяв розповідати на сторінках свого видання про бізнес-проєкти тих лучан, які відновлять підприємницьку діяльність. Для цього потрібно заповнити ґуґл-форму під його відео зверненням на його персональній сторінці у фейсбуці, і команда ІА «Конкурент» розповість про ваш бізнес лучанам та жителям області. Це дозволить залучити нових клієнтів, а хтось із переселенців, цілком можливо, у такий спосіб навіть підшукає собі роботу.

І пам’ятаємо, що економічний фронт – це теж дуже важливо, і свідомому бізнесу випала теж важлива і нелегка роль: тримати економічну оборону країни.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору