UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Письменницькі вправи як чудовий засіб для збереження психічного здоров’я

Письменницькі вправи як чудовий засіб для збереження психічного здоров’я

22.04.2022 257
Письменницькі вправи як чудовий засіб для збереження психічного здоров’я

Письменницькі вправи як чудовий засіб для збереження психічного здоров’я

22.04.2022     257

Щоб не втрачати навички продуктивної праці навіть попри війну в країні, потрібно дбати, зокрема, про своє ментальне здоров’я. Враховуючи цю важливу обставину, портал з працевлаштування Jobs.ua підготував для вас добірку письменницьких вправ, які стануть чудовим засобом для збереження психічного здоров’я в умовах війни.

«Розігрійте» свою уяву

Ця письменницька вправа досить проста: візьміть нотатник і напишіть список речей, які ви цінуєте. Метою вправи є покращення ментального самопочуття, відновлення сил та цілеспрямованості.

Як її виконувати? Напишіть список як мінімум 20-30-ти речей, за які ви вдячні і які ви цінуєте у своєму житті. Виписуючи на папір речі, які ви любите, ваш фокус уваги зміститься на позитивні відчуття, людей та події, які присутні у вашому житті. Ви заново почнете відчувати їхню цінність.

Зробіть цю вправу щоденною звичкою перед сном: на додачу до чищення зубів та душу перед сном записуйте в нотатник три речі, за які ви вдячні дню, що минув.

Міні-історія за 10-20 хвилин

Цю чудову вправу можете практикувати де завгодно, навіть на робочому місці. Тільки не захоплюйтесь нею, щоб ваші робочі обов’язки при цьому не постраждали. Суть її теж проста – засікаєте час (10-20 хв.), вихоплюєте з поля зору якусь річ і пишете про неї коротеньку історію. Що це може бути за річ, яка стане героєм/героїнею вашої історії? Та що завгодно, без різниці: ваш телефон чи пам’ятна статуетка з робочого столу, олівець, чашка чи вазон з квітами… коротше, за що око і думка зачепляться, про те й пишете. І навіть якщо ця історія може видаватися безглуздою і позбавленою сенсу, але вас це не повинно зупиняти: ви пишете цю міні-історію для себе, а не щоб комусь показувати. Вона призначена тільки для вас, щоб «зігріти» ваш розум захоплюючою грою власної уяви.

Кожен день – новий допис у соцмережах

Поставте собі за мету публікувати один допис у соцмережах щодня. Всіляко ускладнюйте собі завдання, хоча «ускладнюйте» – це надто голосно сказано. Приміром, сьогодні пишете допис про останню прочитану книгу, завтра – про книгу, яку хочете прочитати; післязавтра – про улюблений український фільм, а ще наступного дня – про те, що вас найбільше хвилює. Словом, теми можуть і повинні бути геть різними, обираєте її тільки ви. Сенс у тому, щоб робити новий допис щодня.

Таке своєрідне ведення блогу – теж чудовий спосіб для психологічного розвантаження.

І наостанок – експериментуйте!

Урізноманітнюйте, ускладнюйте ці вправи як вам тільки заманеться. Наприклад, записуючи в щоденник кожного вечора короткий звіт про увесь день, придумуйте потішні назви кожному дню або тим справам, які ви займаєтеся. Зауважте, цей прийом люблять використовувати чимало письменників. Наприклад, Стівен Кінг любить у цікавий спосіб описувати різні деталі з життя своїх героїв, що робить їх значно ближчими до читачів.

Бажаємо усіх натхнення і бадьорого настрою в ці нелегкі часи. Працюйте, відпочивайте і допомагайте нашим захисникам. Все буде добре!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору