UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Плануємо справи без стресу

Плануємо справи без стресу

27.10.2021 372
Плануємо справи без стресу

Плануємо справи без стресу

27.10.2021     372

Друга половина осені для більшості людей – це завжди додатковий стрес, бо похмурі холодні ранки не надихають чимшвидше вставати з ліжка і приступати до буденних справ. Та ще й годинники перевели на годину назад – ще один додатковий стрес. Як тут примудрятися планувати справи без стресу? Можливо, вам допоможуть поради від Jobs.ua.

Чому так важливо планувати справи?

Планування – це контроль, тому розглядайте кожен список як мотивацію до дії. Зробили справу, поставили навпроти неї «плюсик» – відчули полегшення і гордість за себе. Саме так, полегшення і гордість, бо не всі розуміють важливість планування, а ще менше людей регулярно складають списки і неухильно дотримуються їхнього виконання. І все це ми назвемо гарним і надійним словом «дисципліна».

Дисципліна – ніхто, окрім вас

Ви ж прокидаєтеся щоранку і одразу чистите зуби, чи не так? Можливо, випиваєте перед цим склянку води натщесерце, щоб організм краще пробудився після сну. Чудово, бо ці прості щоденні дії – теж ознака дисципліни. Що б там не було за вікном, яка б не була погода чи пора року, ви з дня в день виконуєте одне й те саме. Нудьга – скаже хтось. Дисципліна – скажемо ми.

Дисциплінуйте себе у всьому – хоча б тому, що ніхто, окрім вас, цього не зробить. Бо коли ви дисципліновані в чомусь одному, легше привчати себе до інших корисних звичок, погоджуєтесь? В тому числі – до планування справ без стресу.

Працюємо над собою

Паніка, тривожність, втрата мотивації – такі негативні наслідки від невиконання запланованих завдань. А завдання мають здатність накопичуватися з часом, що може викликати не лише паніку чи тривожність, а й потягнути за собою тривалу депресію. Тому давайте попередимо такий небажаний розвиток подій… і звернемо увагу на самих себе.

Коли важко ззовні – працюйте над внутрішнім. Це золоте правило життя, яке варто згадувати не лише у скрутні часи. Пригадайте давно забуту обіцянку вивчати англійську, освоїти якусь професію чи навичку, прочитати пізнавальну літературу… продовжіть список самостійно, бо тільки вам достеменно відомо, чого ви потребуєте найбільше.

Плануємо без стресу – як?

Погляньте на складений список справ і поміркуйте над тим, чому вам потрібно виконати всі ці завдання. Вони викликають у вас позитивні емоції? Чудово, розплануйте їхнє виконання протягом дня – поміж справами, які не надто хочеться виконувати, – але потрібно, бо робочі обов’язки ніхто не скасовував.

Якщо складні завдання вганяють в смуток, придумайте особисті заохочення після кожної такої справи. Нехай ці заохочення будуть різноманітними – подивитися на YouTube відеоролик улюбленого блогера, приготувати смачний напій чи поспілкуватися з другом про останні новини.

Чи може щось піти не за планом?

Давайте не будемо забувати про те, як в один момент може статися щось несподіване і не надто приємне – щось таке, що здатне вибити вас з колії. Тому наприкінці кожного списку ваших справ залишайте місце для пункту «все може піти не за планом». Розуміння того, що в житті стаються непередбачувані ситуації, які не залежать від нас ні на йоту, дозволяє уникнути надмірного стресу, коли це щось, на жаль, стається.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору