UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Грошове питання
  5. Плюс 150 гривень: за рахунок чого зарплати можуть зрости

Плюс 150 гривень: за рахунок чого зарплати можуть зрости

10.09.2019 969Автор: Олександр Мавлідінов
Плюс 150 гривень: за рахунок чого зарплати можуть зрости

Плюс 150 гривень: за рахунок чого зарплати можуть зрости

10.09.2019     969Автор: 

Заробітна платня, її середнє номінальне значення, може трохи збільшитися в Україні, вже найближчим часом.

За інформацією Jobs.ua, підвищення середньої заробітної платні в країні майже на 150 грн, може статися, якщо уряд відмінить такий податок, як військовий збір. При цьому, в уряді уточнюють, що відміна збору можлива тільки у випадку зростання економіки ближчим часом, за показниками росту якого, там уважно дивляться.

Наразі, «введений тимчасово» військовий збір, відокремлює від зарплатні кожного офіційно працюючого українця 1,5%. П’ятимісячний термін збору було продовжено, бо, як відомо, досі не вирішені причини, що призвели до його появи, взагалі. Ці кошти потрапляють до загальної бюджетної маси та разом з іншими коштами проходять процес перерозподілу. Ці кошти, вже декілька разів викликали питання у багатьох державних службовців та народних депутатів тому, що, на відміну від інших «спеціальних зборів», не попадають у відокремлений фонд, а перерозподіляються «згідно з потребами держави» разом з іншими бюджетними коштами. Якщо, збір скасувати, наприклад, зараз, нестача державної казни сягне близько 20 мільярдів гривень.

Не дивно, що в уряді намагаються ретельно прорахувати час, коли скасування податку не нанесе суттєвої шкоди процесу розвитку країни та її економіки. Вже за перше півріччя поточного року, до бюджету за рахунок збору надійшло 10,4 мільярди гривень, що були отримані у якості податку з офіційних заробітних плат, легальних виграшів та інших доходів, які було задекларовано.

Процес утримання грошей здійснює сам роботодавець, «на руки» робітникам віддаючи суми, де всі належні податки враховані. Далі, сплата саме цього збору лягає на плечі роботодавця, який мусе вносити суми, згідно з кількістю працівників, офіційно працюючих на його підприємстві.

Радіти передчасно, можна, але, хіба тому, що відміна збору буде означати або явний зріст економіки України, або перемогу у військовому конфлікті, що точиться на Сході. Реально «збережені» гроші, вряд чи принесуть суттєві зміни у життя пересічних громадян нашої країни.

Наприклад, з 10 000 гривень офіційної!!! зарплатні, такий збір складає 150 гривень. Вряд чи повернення цих грошей може вплинути на будь-які зміни життя людини. При цьому, де-які аналітики вітчизняного ринку праці стурбовані можливістю шахрайства з боку нечесних роботодавців, які, на їх думку, вже мають певні схеми, щоб продовжувати отримувати «збір» з працівників, залишаючи його у своїй кишені.

Питання про доцільність відміни задають й ті економісти, які прорахували, що відмінений «у зв’язку із зростанням економіки» збір, частково буде компенсований за рахунок інших податків з більш високих зарплат. Те, що останні мають зростати, апріорі, передбачено очікуваним «зростанням економіки».

За думкою інших експертів, відміна військового збору може посприяти певній компенсації внесків, що мають поступати на накопичувальний рівень пенсійного забезпечення. Фахівці називають такий крок «найкращим застосуванням» цих грошей.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору