UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Подорожуємо і заробляємо: як це зробити?

Подорожуємо і заробляємо: як це зробити?

21.10.2020 478
Подорожуємо і заробляємо: як це зробити?

Подорожуємо і заробляємо: як це зробити?

21.10.2020     478

В світі все більше стає популярним новий тренд, пов’язаний з подорожами: paycation. Це означає, що, подорожуючи, можна не лише повернути гроші за поїздку чи частково їх заощадити, а й навіть заробити при цьому. Розглянемо з Jobs.ua цікаві ідеї, як провести подорожі з фінансовою вигодою для себе.

Віддалена робота і фріланс

Попрацювати кілька годин щодня, мандруючи по світу, не становитиме велику проблему. Все, що потрібно для цього – ноутбук та доступ до Інтернету. Звичайно, фріланс і віддалена робота різняться між собою, адже другий варіант передбачає наявність певного графіку роботи і стабільної оплати праці. Та й різницю в часі доведеться врахувати, якщо вирішите помандрувати в іншу частину світу.

Продаємо фотографії, зроблені в мандрівках

Постити світлини з відпочинку на фейсбуці чи в інстаграмі – це приємне заняття, але їм можна знайти практичніше застосування. Існує чимало додатків і сайтів, через які можна реалізовувати свої тревел-фото. І нехай ціна за них буде невелика, і завантажити доведеться багато фотографій, щоб вони почали приносити відчутний дохід, зате зроблені в подорожах світлини «працюватимуть» на вас цілодобово і без вихідних. Для цього заняття необов’язково мати професійний фотоапарат – фотознімки, зроблені на камеру смартфону, теж підійдуть (звичайно, їхня якість повинна бути на пристойному рівні). Існує чимало фотобанків, куди можна завантажити свої роботи: Shutterstock, Depositphotos, Fotolia, Dreamstime, iStock, Fotolia Instant, Twenty20, Clashot та багато інших.

Тимчасова робота в сфері послуг

В якій би частині світу ви не перебували, завжди можна знайти тимчасовий підробіток. Найчастіше це буде робота в сфері ресторанного бізнесу, туризму, нерухомості. При бажанні можна відшукати місцевих жителів, щоб викладати їм ті мови, які ви добре знаєте. А через сервіс DogBuddy можна вигулювати чужих собак, заробляючи в день 10-15 євро.

Якщо подорожуєте власною машиною, можна підшукати собі пасажирів через сервіс BlaBlaCar чи йому подібні.

Редагувати меню барів та ресторанів

В подорожах можна заощадити на прийомах їжі. Наприклад, в невеличких закладах харчування можна за безкоштовний обід запропонувати свої послуги з редагування меню, якщо ви зауважили якусь помилку в англійському варіанті написання чи вашою рідною мовою. Практично завжди вам підуть назустріч, і в якості подяки смачно нагодують і, головне, безкоштовно.

Здавати квартиру в оренду і проживати в житлі іншого мандрівника

На час подорожі можна здати власне житло в оренду. А можна піти далі і розшукати через відповідні онлайн-сервіси варіанти проживання в помешканні іншого мандрівника. І умови тут досить прості: ви зобов’язуєтеся доглядати за його житлом, утримувати його в чистоті на час його відсутності. Ось і все.

Робити цікаві гайди і фоторепортажі

Через Інтернет можна відшукати безліч тематичних видань, з якими заздалегідь можна домовитися про взаємовигідну співпрацю: за певну оплату ви надаєте їм цікаві гайди про той чи інший аспект подорожі, постачаєте змістовні фоторепортажі. Якщо ж планується велика подорож, для такої справи можна підшукати спонсорів, яких ви з великою вдячністю згадуватимете в своїх численних постах в соцмережах чи блогах.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору