UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Корпоративна культура
  5. Потурбуйтеся про захист бізнесу, якщо працюєте віддалено

Потурбуйтеся про захист бізнесу, якщо працюєте віддалено

21.04.2021 449
Потурбуйтеся про захист бізнесу, якщо працюєте віддалено

Потурбуйтеся про захист бізнесу, якщо працюєте віддалено

21.04.2021     449

Пандемія коронавірусу перенесла більшу частину бізнесу по квартирам і будинкам. Адаптивний карантин частково вирішив питання з поверненням працівників на звичні місця, але значна частка співробітників працюють віддалено. Тому у власників бізнесу повинне бути вирішене питання захисту корпоративних даних, адже працівники, які працюють дистанційно, можуть стати мішенню зловмисників. Jobs.ua пропонує дізнатися, які кроки в цьому напрямку слід здійснити найперше.

Пандемія і віддалена робота: що далі?

Так чи інакше, дистанційний формат роботи буде збережений навіть після того, як пандемія COVID-19 піде на спад. Дослідження свідчать, що дистанційка стане звичним форматом роботи для багатьох компаній на всіх континентах без винятку (окрім Австралії, напевно. В них там хоч є цей коронавірус?).

Пандемія загнала по квартирам і будинкам також хакерів (якщо вони звідти взагалі колись вибирались). Тому кількість кібератак не лише зросла, а й зросла їхня якість. Тому власникам бізнесу необхідно зрозуміти одну просту річ: потурбуйтеся вже зараз про безпеку віддалених місць роботи.

Про що треба пам’ятати, коли переводите працівників на дистанційку

Пам’ятайте про дві речі, якщо у вашій компанії працюють віддалені співробітники:

  1. Ви повинні організувати безпечне робоче середовище на стороні працівника;
  2. Ви повинні забезпечити цілодобовий доступ до корпоративних ресурсів і даних, щоб працівник, який працює, приміром, вночі, міг отримати всі потрібні йому дані.

З цих двох речей випливає наступне: вам потрібен надійний захист від кібератак.

Чому одного антивірусу мало?

В наш просунутий час однієї антивірусної програми, встановленої на комп’ютері віддаленого працівника, буде мало. Подібні типові рішення на зразок покупки корпоративної версії популярного антивірусу гроші компанії зекономить, але чи надасть високий рівень захисту корпоративним даним? Навряд чи.

Відповідь тут наступна – вам потрібне комплексне рішення. А що туди входить, читайте далі.

Комплексний захист – що можемо сюди віднести?

  • Безпека на боці працівника – це найперше, про що варто потурбуватися вашій компанії. Забезпечте три умови, щоб не переживати за безпеку обміну і передачі даних:
  • Безпечне підключення до мережі,
  • Перевірка на відсутність вірусів всіх пристроїв, які хочуть отримати доступ до мережі,
  • Верифікація користувачів.

Пам’ятайте, що підключення працівників з власних пристроїв збільшує ризики крадіжки чи втрати важливих даних. Тому – окрім звичайного антивірусу – використовуйте сучасні рішення по захисту від небезпечного ПЗ, впровадьте в практику багатофакторну автентифікацію і автоматизований процес перевірки безпеки усіх пристроїв, які є в мережі.

Потурбуйтеся також про те, щоб забезпечити можливість автоматичного налаштування всіх цих компонентів на віддаленому місці роботи. Використовуйте тільки ліцензовані програми на робочих пристроях.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору