UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Випробувальний термін
  5. Повертаєтеся до роботи після перерви? Поради, як швидше адаптуватися

Повертаєтеся до роботи після перерви? Поради, як швидше адаптуватися

29.12.2022 446
Повертаєтеся до роботи після перерви? Поради, як швидше адаптуватися

Повертаєтеся до роботи після перерви? Поради, як швидше адаптуватися

29.12.2022     446

Після тривалої перерви буває складно повернутися до роботи в колишньому, звичному для робочих буднів, режимі. Як швидше адаптуватися до нової роботи, якщо ви деякий час не працювали – в матеріалі від порталу з працевлаштування і пошуку роботи Jobs.ua.

Старі звички – це добре

Усталений набір звичок формує відчуття комфорту та стабільності на кожен робочий день. Чим швидше ви зможете налаштуватись під нові умови, тим краще для вашої ж працездатності. Приміром, раніше ви мали звичний восьмигодинний робочий день, а нова робота передбачає іншу кількість робочих годин – нічна зміна або 12/7 (тобто 12-годинний робочий день впродовж 7-ми днів, а потім 7 днів відпочинок). Якщо одразу не адаптуватися до нового графіку, на роботу вас супроводжуватимуть втома від невисипання і кола під очима. Тому налагодити старі звички – це одне з найважливіших завдань, коли ви влаштовуєтесь на нову роботу.

Відстежуйте самопочуття

Зараз українцям загалом властива підвищена тривожність, адже війна не сприяє позитивним думкам. А нова робота теж додає стресу, тож прокидаючись вранці, відстежуйте своє самопочуття. Якщо відчуваєте, що почуваєтесь погано – пообіцяйте собі, що порадуєте себе сьогодні чимось приємним. Це може бути смачний сендвіч на обіді, такий довгоочікуваний манікюр після роботи чи розмова з колегою під час перерви на чай-каву. Такі думки підбадьорять і допоможуть сфокусуватися на позитивних моментах. А за позитивними думками буде менше хвилювання про нову роботу.

Вам потрібен гнучкий графік? Обговоріть це!

Якщо відчуваєте, що вам не завадить бодай деякий час попрацювати в більш зручному для вас графіку, обговоріть це з вашим безпосереднім керівництвом. Зрозуміло, що від себе ви зобов’язуєтесь відпрацьовувати належну кількість годин. Навіть якщо вам відмовлять або запропонують натомість щось інше – принаймні ви знатимете, що обговорили цю важливу для себе тему.

Налагоджуйте комунікацію з новими колегами

Багато працівників роблять помилку в перші дні на новій роботі – не спілкуються з колегами та начальством, не налагоджують ефективну комунікацію. Звісно, можна сподіватися, що з часом все налагодиться само собою, але краще взяти ініціативу в свої руки. Не соромтеся попросити начальство приділити вам час і обговорити важливі для вас питання адаптації на новій роботі. Це допоможе знизити ваш рівень тривоги, та й адаптація мине швидше.

Визначте найближчі пріоритети

Що цікаво, чим довше люди проводять час вдома, тим більше вони схильні думати про свою кар’єру та життя в цілому. Але ось ви готуєтеся вийти на нову роботу, тож приділіть час на обдумування найближчих планів та пріоритетів. Що очікуєте від цієї роботи, які перспективи та можливості вона відкриє перед вами в найближчому майбутньому? Які навички вам потрібно освоїти найближчим часом? Обміркуйте також той досвід, який ви отримали, перебуваючи вдома. Візьміть і від нього щось корисне в своє нове життя.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору