UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Особисті якості на роботі
  5. Практичні поради, як не зривати дедлайни

Практичні поради, як не зривати дедлайни

13.03.2020 753Автор: Олександр Мавлідінов
Практичні поради, як не зривати дедлайни

Практичні поради, як не зривати дедлайни

13.03.2020     753Автор: 

Умови дедлайну - серйозне випробування до професійних навичок навіть визнаних спеціалістів. Ну, а здатність працювати в умовах постійного дедлайну вважається рідкісним явищем та фігурує у резюме в категорії особливих навичок. Працювати «на грані» важко але за такі вміння сьогодні непогано платять й різні «стрес менеджери» та фахівці з виходу з нештатних ситуацій набувають вартості у своїх послугах, що зрівняна із вагою золота.

При тому, навіть багато самих звичайних посад, також обумовлюють часту чи періодичну працю у такому режимі та погоджуючись на таке працевлаштування необхідно виміряти власні змоги та можливості.

Так виходить, що за один й той самий час, одні встигають більше інших та ще ніколи не порушують дедлайни. Для того, щоб розподілити навантаження й не упустити нічого, встигаючи завершити роботу в потрібний термін, існують практичні поради, деякі з котрих ми пропонуємо взяти на озброєння своїм читачам.

Спеціальні діаграми

Фахівці, які знаються на тому, як довго працювати не порушуючи дедлайнів кажуть про доцільність створення діаграми Ганта. Щоб зрозуміти про що йдеться мова, краще власноруч знайти інформацію в інтернеті щодо подібних діаграм. Зараз, можемо лише сказати, що на думку багатьох спеціалістів, з її допомогою ви отримаєте гарні щоденні звітності, зможете планувати з ранку, отримуючи ввечері список фактичних досягнень та, взагалі, дізнаєтесь про себе багато нового.

Соціальні мережі

У разі виникнення необхідності в отриманні найбільш затребуваних тез, тем чи фактів, якими цікавиться цільова аудиторія, можна використовувати спеціальні блоги соціальних мереж. Так, не гаючи час ви отримуєте ті напрямки, що дійсно важливі для вашої роботи та зосередитися на вирішенні питань, актуальних для ваших користувачів. Звичайно, така порада буде корисна не кожному напрямку діяльності та не стане загальним прикладом у вирішення питання дедлайну. Але тим фахівцям, хто працює саме з таким матеріалом слід розуміти, що думка цільової аудиторії може стати прямим шляхом до розуміння шляхів виконання завдання.

Структурування робочого процесу

Список завдань в спеціальних програмах, які можна синхронізувати з комп’ютером та смартфоном стане корисним та зможе нагадати вам про терміни. У таких додатках є можливість проставляти дати та бачити загальну картину процесу, корегувати завдання, приблизно відміряти кількість часу, який має зайняти виконання окремих завдань, планувати справи й на місяць, й на тиждень, обирати пріоритетність завдань, тощо.

як не зривати дедлайни

Робота за сигналом

Спеціальні лічильники, у таких додатках мають допомогти розподілу вашого робочого часу. Наприклад, вказавши період у 25 хвилин протягом яких ви здійснюєте «повне занурення» у роботу під час якого не можна відволікатися, ви працюєте максимально тематично. А, потім, згідно з сигналом – отримуєте п’ять хвилин перерви, на яку треба також обов’язково перервати роботу. Кажуть, навіть якщо до її завершення залишається не на багато більше часу. Тільки послідовне виконання сигналів «спеціальних будильників» здатне допомогти у своєчасному та максимально ефективному виконанні роботи з врахуванням дедлайну.

Розумні помічники

Навіть, коли треба підготувати текст, можна використовувати спеціальні «розумні» додатки складання інтелект-карт. З ними легше працювати, зокрема зі структурою тексту, а саме написання, у разі можливості такого, перетворюється не певну механічну роботу, економлячи дорогоцінний час.

Сьогодні, без оптимізації робочого процесу не може бути й мови про ефективність – впевнені спеціалісти-радники.

Ви можете мати безліч паперових носіїв для фіксації своїх завдань та етапів їх виконання, але лише високотехнологічна система може зробити нагадування, якщо дедлайн на підході. Такі системи здатні зберігати безліч потрібної інформації та видавати її у потрібний час. Наприклад, коли комунікація з особами переривається на якийсь час, й можливо «забути» забути про людину або домовленість, програма нагадає про це й ви встигнете відреагувати.

Яким би звичним та «вінтажним» це не було, але ведення блокнотів для нотаток – лише зайве гаяння часу, що допоможе хіба що обрости купою папірців, листочків та інших «просторів для запису», позбавитися яких та отримати ефективні нагадування, краще допоможе сучасний електронний планер.

Підготовка матеріалів

Знаючи про наявність роботи, коли жоден з дедлайнів ще «не горить», можна підготувати необхідні матеріали за ступенем їх пріоритетності. Під час такого процесу, ви можете навіть знайти зайві завдання в загальному контексті роботи, що маєте виконати. Тому, чим раніше ви приступитеся до її виконання, тим більше шансів залишити «в роботі» лише потрібні компоненти, що мають скластися в єдиний результат на який від вас очікують.

Також, можна заздалегідь:

  • розібрати матеріал по темах та зробити це швидко, нехай це займе трохи більше часу;
  • пам'ятати про те, що не завжди дедлайн дотримується колегами, а значить їх також можливо треба контролювати;
  • бути на зв’язку та тримати комунікацію зі всіма, хто приймає участь у виконання вашого проекту.

Розуміння

Розуміти треба, як й те, що маєте не підвести тих, хто очікує своєчасне виконання роботи від вас, так й те, чи здатні ви працювати у такому режимі та можливі завади, що стануть суттєвими та потребують від вас відмови від участі у проекті.

Відвертість перед самим собою тут дуже важлива. Дійсно краще відмовитися від початку роботу аргументуючи відмову чимось суттєвим, ніж підводити всіх інших, зрозумівши протягом певного часу те, що ваші зусилля не будуть достатніми й робота, що чекає на завершення не зможе бути виконана у необхідні строки.

Але, якщо ви впевнені що зможете та не підведете, намагайтеся максимально структурувати роботу, яка чекає на вас. Зумів зробити грамотний розподіл її на етапи та зрозуміти пріоритетність виконання завдань та побудову структури процесу праці, ви максимально наближатиме вдалий результат та зможете вдосконалити свої вміння у майбутньому.

Ще раз6 вміння працювати зберігаючи усі терміни дедлайну – особливе вміння. Якщо це про вас, намагайтеся стати таким профі. Від замовлень не буде відбою й вас запросять до роботи навіть до всесвітньовідомих компаній. Сучасне вміння розуміти та організовувати роботу таким чином – одна з головних навичок, якими має володіти «ідеальний працівник майбутнього». Про це вже не раз говорилося й роботодавці сучасності здебільше, шукають саме таких кандидатів на закриття численних посад у самих різних напрямках діяльності людини.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору