UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Все про професії
  5. Професії для тих, хто турбується про тварин

Професії для тих, хто турбується про тварин

13.12.2019 6811
Професії для тих, хто турбується про тварин

Професії для тих, хто турбується про тварин

13.12.2019     6811

Обираючи професію більшість з нас спираються на захоплення, які беруть свій початок ще з дитинства. Турботливе ставлення й любов до тварин у дитячому віці поступово може стати покликанням у дорослому. Більшість дітей уявляють себе в ролі Айболіта, а коли дорослішають обирають професію, яка тісно пов’язана з тваринами. Пропонуємо список професій, що пов’язані з тваринами і, сподіваємося, вони вам сподобаються!

Ветеринар

Тварини: будь-які. Необхідна освіта: вища. Кому підходить: для чоловіків і жінок, починати навчання краще після 11-го класу. Ветеринар – це не просто професія, це покликання! Основне завдання – лікувати домашніх та екзотичних тварин. Професія складна, адже якщо офтальмолог переважно спеціалізується на проблемах свого напрямку, то ветеринар повинен знати гастроентерологію, онкологію, андрологію та інші дисципліни. Фахівці цієї професії завжди будуть затребувані. За статистикою в українських сім’ях проживає понад 7,5 млн собак, 8,8 млн кішок, 1,2 млн птахів, яким потрібні профілактичні щеплення, лікування та інші процедури. Робота ускладнюється тим, що тварини не можуть розказати про свої проблеми, часто виражають свій протест проти лікування ричанням, шипінням або можуть вкусити лікаря.

Зоолог

Тварини: будь-які. Необхідна освіта: вища. Кому підходить: для чоловіків і жінок будь-якого віку. Це спеціалісти, які знаю про тварин все і навіть більше. Вони добре знають фізіологію, анатомію, психологію диких і домашніх представників фауни. Робота дуже цікава, адже зоологи подорожують по всьому святу, досліджуючи рідкісні види тварин. У своїй роботі застосовують необхідні обладнання, пишуть наукові роботи. Яскравий представник професії – Альберт Брем, автор книги «Життя тварин».

Грумер

Тварини: переважно собаки й кішки. Необхідна освіта: курси при ветеринарних академіях, ВНЗ. Кому підходить: людям будь-якого віку і статі. Стиліст, перукар, майстер педикюру – всі ці професії об’єднав грумер, але працю він з тваринами, а не з людьми. Частіше – це собаки й кішки. Спеціаліст приводить в порядок кігті, робить стрижки та зачіски, полірує шерсть, часто готує породистих собак і кішок на виставки. На відміну від людей ці клієнти не раді SPA-процедурам, тому грумер повинен мати не тільки золоті руки, а й швидку реакцію. В іншому випадку ризикує отримати травму від зубів або кігтів. В складних ситуаціях майстер використовує повідець, спеціальні пристосування, намордники, щоб зменшити ризик отримання травм.

Дресирувальник

Тварини: дикі, екзотичні, домашні тварини. Необхідна освіта: навчання в коледжі, багато років стажування. Кому підходить: юним випускникам, випускницям 9-11 класів. Переважно дресирувальники працюють в цирку, іноді ведуть приватну практику, займаючись з собаками, котами та іншими видами тварин, які можна утримувати в умовах квартири чи будинку. Дресирувальники навчають тварин виконувати трюки, взаємодіяти з людьми, попереджаючи агресивність, неслухняність. Професія достатньо небезпечна, якщо згадати трюк, коли дресирувальник кладе свою голову у відкриту пащу лева. Але тут є свої хитрощі, перед виступом тварин добре годую, тому у них немає бажання нападати на свого тренера. Однак від легких подряпин, укусів дресирувальник не застрахований. Звичайно, можна обрати більш простий напрямок, наприклад, працювати з кіньми або, як легендарний Юрій Куклачов, дресирувати кішок.

професії й тварини

Акваріуміст

Акваріумісти займаються підтримкою, створенням повноцінних екосистем в акваріумі. Вони вивчають риб, тварин і рослини, які зосереджені в одному або кількох штучних акваріумах. Ті, хто обрав цей вид діяльності частіш за все працює вдома. В цій професії є три типи діяльності: наукова (проводяться дослідження, застосовуються метода селекції, генетики); комерційна (створення екосистем, вирощування рибок, рослин на продаж); аматорська (розведення рибок, як хобі). До цього напрямку можна також віднести і акводизайнерів, які займаються створенням ландшафту й загального оформлення акваріумів.

Зоотехнік

Тварини: сільськогосподарські тварини й птахи. Необхідна освіта: середня професійна. Кому підходить: для чоловіків і жінок. Експерти у сфері тваринництва – зоотехніки. Вони відповідають за правильне харчування, розведення, утримання й стан здоров’я тварин. Від їх роботи залежить рентабельність ферми. Професія поєднує в собі деякі моменти ветеринарії та дисципліни, що відносяться до технічної групи. Не треба плутати зоотехніків і зооінженерів, оскільки перші вчаться в коледжах, другі – у вишах.

Також є ще професії де люди і тварини разом, і це ще не повний список:

еколог – займається проблемами глобального потепління, вимиранням популяції тварин, риб, птахів;

іхтіолог – на професійному рівні займається вивченням особливостей еволюції риб;

жокей – працює наїзником під час проведення скачок;

берейтор – той, хто спеціалізується на навчанні коней, також він допомагає людям засвоїти ази верхової їзди.

Для тих, хто зараз стоїть перед вибором професійного шляху є над чим подумати і з чого вибрати! Головне, щоб цей вид діяльності вам подобався!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору