UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Гороскоп професій
  5. Професії майбутнього, які набудуть поширення в найближчі десятиліття

Професії майбутнього, які набудуть поширення в найближчі десятиліття

22.12.2022 535
Професії майбутнього, які набудуть поширення в найближчі десятиліття

Професії майбутнього, які набудуть поширення в найближчі десятиліття

22.12.2022     535

Для нас, українців, час мовби застиг на позначці «лютий 2022-го», але інші країни продовжують жити своїм життям, продовжують розвивати науку, робототехніку і віртуальні технології. Нещодавно портал Jobs.ua розповідав у статті ТОП професій майбутнього, які актуальні вже зараз про цікаві перспективні професії майбутнього. Щоб трохи відволіктися від щоденних тривог і негативу, спробуємо спрогнозувати, які професії майбутнього мають шанс з’явитися і поширитися на ринку праці в найближчі десятиліття.

«Космопрофесії» та віртуальна реальність

Космопрофесії… як вам такий термін, звучить? Як вважаєте, його можна застосувати до всього майбутнього стеку професій, які з’являться на позначення різних видів діяльності в космосі? Обслуговування космічної робототехніки та апаратури, здійснення дослідницьких місій із залученням вчених з різних галузей науки, але вже з поправкою на космос – ці та інші сфери людської космічної діяльності потребуватимуть спеціалістів різного профілю. І цілком логічно припустити, що механічну і рутинну роботу виконуватимуть роботи, а людям дістанеться набагато складніша діяльність: інтелектуальна, творча, дослідницька. Уявіть, скільки нових професій зможуть опановувати ваші діти та внуки через двадцять, тридцять, п’ятдесят років! І якщо ваш маленький син чи донька вже мріють про космос, зачудовано вдивляються в небо, це означає тільки одне: в найближчому майбутньому його чи її може привабити професія космогеолога, інженера космічної станції чи пілота приватного космічного корабля. Скільки щойно назвали професій, три? А їх буде в десятки разів більше! Отже, і вибрати буде з чого.

А що ж віртуальна реальність? Розмірковуючи на таку дражливу тему, теж нескладно спрогнозувати, що розвиток віртуальних технологій сприятиме появі цілої плеяди нових професій. І ці професії потребуватимуть чималу кількість знань і навичок інших професій, тому бути обізнаним у кількох сферах діяльності означатиме мати перевагу перед іншими кандидатами. Приміром, цифровий коментатор культури, сфера обов’язків – трансформація традиційної культури в цифрову. Цей спеціаліст зможе донести майбутнім слухачам інформацію про світову культурну спадщину в зрозумілій формі. Поміркуємо, які навички тут знадобляться: розуміння своєї аудиторії, комунікабельність, вміння вести екскурсії, нехай і віртуальні, широка обізнаність в усіх аспектах світової історії.

Або звернемося до сфери робототехніки. Така професія, як адвокат у сфері робоетики, потребуватиме знань та навичок з міжкультурної комунікації, філософії, етики. А технічному аналітику доведеться аналізувати величезну кількість інформації від побутових пристроїв користувачів, щоб оптимізувати їхню роботу і зробити використання пристроїв більш зручним, розумним, економним.

Як бачимо, короткий аналіз ймовірних професій майбутнього, які набудуть поширення в найближчі десятиліття, показує, що з’явиться безліч цікавих нових професій. Люди майбутнього опановуватимуть нові професії, як опановували нові сфери праці люди і за сто років до нас, і за двісті, п’ятсот чи тисячу. А які професії майбутнього ви б обрали для себе, чи для своїх дітей, якби була така можливість?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору