UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Психологічні причини, чому робота не знаходиться

Психологічні причини, чому робота не знаходиться

1.12.2020 612Автор: Олександр Мавлідінов
Психологічні причини, чому робота не знаходиться

Психологічні причини, чому робота не знаходиться

1.12.2020     612Автор: 

Людина створена не лише, як вища істота згідно складності будови її органів та рівня процесів мислення, але наділена дивним «даром» самоналаштування, який часто робить людині погані послуги.

Якщо не вдаватися у нудні або надто цікаві нюанси питання, можна резюмувати, що все що з нами трапляється має певну причину, яка у більшості випадків є – ми самі та наші бажання та вчинки.

З пошуками роботи справи йдуть так само. Бажане працевлаштування просто не збирається йти до шукача, незважаючи на його серйозне відношення до пошуків та наявність певних переваг, як кандидата. Не рятує ситуацію ані регулярне оновлення резюме та іншої інформації про шукача, ані чіткі та швидкі відгуки на вакансії, які трапляються, ані спроби влаштуватися на роботу «через своїх».

Скоріше за все, причина криється в самому шукачеві, який певним чином та з відомих лише йому причин підсвідомо блокує розгортання ситуації, програмуючи себе на поразку. Серед основних психологічних причин, які призводять до таких неусвідомлюваних дій, найбільш розповсюджені де-кілька, які зібрані нижче.

Відсутність справжнього бажання працевлаштуватися

Психологи вважають, що це найпоширеніша причина того, що людина не може знайти собі роботу, часто, навіть, не усвідомлюючи свого небажання. Розуміючи факт того, що вони потребують роботи, такі люди з різних причин не хочуть працювати в обраних місцях або взагалі. Ззовні, демонструючи враження активного пошуку роботи, така людина внутрішньо не готова до таких змін у власному житті, й тому, усіма силами опирається отриманню конкретного результату.

Вона й справді, може кожен новий раз знаходити доволі переконливі причини того, що «така робота» її не влаштовує.

Наявність надмірного (майже патологічного) бажання знайти роботу

Будь-яке надмірне бажання не здатне принести користі та, як правило, теж може заважати людині в її житті. «На все згодні», із відданими очима кандидати, сьогодні викликають більш підозри, ніж довіри та можуть зацікавити лише шахраїв, що зустрічаються на ринку праці.

Незважаючи на необхідність або бажання отримати саме цю вакансію, контролюйте власні емоції та бажання, щоб не вразити рекрутерів так, як не потрібно. Також, не забувайте відпочивати перед важливими співбесідами, щоб мати здоровий вигляд та ясне мислення.

причини незмоги знайти роботу

Зволікання гідної самопрезентації

Певна кількість юдей здатні недооцінювати себе, а де-хто, просто не приділяє належної уваги до складання того самого резюме «яке продає». Нехтуючи відображенням власних «сильних сторін», або сподіваючись на те, що рекрутер «й сам побачить» з працівником якого рівня він має справу, шукачі відбирають в себе самих чимало шансів на успіх.

Відсутність репетицій, якщо вони потрібні, перед співбесідою, також, призводить до ситуацій, коли людина, яка зуміла гідно описати власні навички та зацікавити рекрутерів, раптом губиться та призводить до створення враження про «чуже авторство» резюме.

Гідна та чітка презентація себе, у якості кандидата – це суттєвий відсоток вашого успіху в отриманні роботи про яку ви мрієте.

Надто високі вимоги до «робочого місця»

Такої помилки припускаються молоді фахівці, випускники вищів та професійних навчальних закладів та, загалом, молодь, яка не має професійного та життєвого досвіду.

Бажаючи отримати гідну роботу та маючи за плечима гучні назви вищів, молоді люди дивляться з високу на більшість реальних вакансій, зволікаючи від їх виборювання та очікуючи чогось, що стане «гідним» їх персон.

Демонстративний егоїзм

Навіть насправді цінним кандидатам не часто прощавають демонстрацію власної переваги над оточуючими. Якщо кандидат погано відгукнувся про колишнього роботодавця та колег, скаржиться на недолугість рекрутерів, які не бачать його переваг, бере на себе одразу високі планки потенційної роботи – це все відштовхує співрозмовників.

Сучасні роботодавці намагаються приймати на роботу не лише професіоналів своєї справи, а й гідних особистостей – людей, що здатні стати частиною команди, а не вносити до неї сварки та «війну».

Тож, навіть маючи «зуба» на попередніх роботодавців, краще не повертати розмову «навколо себе ошуканого», а зосередитися на тих перевагах, які ви справді готові дати майбутній вакансії.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору