UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. П’ять медитативних кінострічок, якщо ви втомились від роботи

П’ять медитативних кінострічок, якщо ви втомились від роботи

25.05.2020 1218
П’ять медитативних кінострічок, якщо ви втомились від роботи

П’ять медитативних кінострічок, якщо ви втомились від роботи

25.05.2020     1218

Кожен з нас потребує відпочинку, особливо після виснажливого робочого дня. Чудовим рішенням стануть кінострічки, перегляд яких можна вважати своєрідною медитацією. Сказати, що ви забудете про все на світі при перегляді цих кінофільмів – звісно, це прозвучить надто голосно, але відволіктися на деякий час вони допоможуть. Відволіктися і відчути те прекрасне, що з їхньою допомогою намагалися передати їхні творці.

Jobs.ua пропонує вам п’ятірку чудових кінострічок від найзнаменитіших режисерів світу, які дозволять налаштуватись на медитативний лад, перезавантажити свідомість, освіжити розум і почуття. Тому вмощуйтесь зручніше… камера!.. мотор!.. поїхали!

«Патерсон» Джима Джармуша

Патерсон – це поетична кінопоема від режисера Джима Джармуша.

Джармуш довго виношував ідею цього фільму. Він хотів, щоб фільм вийшов простим і легким, як вірші найкращих поетів у світі. І в нього це вийшло.

Це фільм про повсякденність, про звичайного водія автобуса, який у вільний від роботи час пише зворушливі вірші. Режисер показує неспішну розміреність робочих буднів у невеликому місті Патерсоні, штат Нью-Джерсі, всіма доступними засобами кінематографу: плавна зміна статичних кадрів, медитативна музика, прості діалоги про життя, розмірене закадрове читання віршів проникливим голосом Адама Драйвера, виконавця головної ролі. Сюжет як такий відсутній: герой Драйвера просто живе, просто ходить на роботу, просто пише вірші, присвячуючи їх коханій жінці, надихаючись її присутністю в своєму житті. Коротше, все просто і передбачувано, наче удари метронома чи шум води у водоспаді, яким він так любить милуватися. І надихатися. Джармуш таким чином намагається показати, що в цьому і криється магія повсякденності – вміти насолоджуватися тим, що маєш, вміти бачити красу навколо себе, помічати її у всіх буденних речах: в шумі води, в краплях дощу… і навіть в коробці сірників. До речі, а ви знали, що навіть про сірники можна написати зворушливі поетичні рядки?

Ми маєм вдома вдосталь сірників,
Простягнеш руку – і візьмеш.
Ми в даний час купуємо Огайо,
Хоча раніше брали Діамант…

Кадр з кінофільму Патерсон

(кадр з х/ф «Патерсон». Поет за написанням вірша… що може бути прекрасніше в нашому буремному світі?)

У фільмі звучать вірші видатних американських поетів Рона Паджетта і Вільяма Карлоса Вільямса, а один з віршів для фільму написав сам Джармуш («Вода падає»). Отже, приготуйтесь до розміреного перегляду, налаштуйтеся зануритись у красу повсякденності. Як бонус – маєте змогу насолодитися грою чудових акторів. Компанію харизматичному Адаму Драйверу склала чарівна акторка іранського походження Гольшіфте Фарахані.

«Древо життя» Терренса Маліка

Ще перед початком режисерської кар’єри Терренс Малік вивчав філософію в Гарвардському університеті, і цей момент його біографії багато чого прояснює. Всі його подальші фільми будуть просякнуті пошуком відповідей на одвічні філософські питання.

«Древо життя» – це історія про хлопчика, який по мірі дорослішання пізнає оточуючий світ. І як будь-яке дорослішання, воно несе з собою безліч болю і розчарувань. Спочатку він бачить світ чистим і незамуленим поглядом дитини, але з часом, як це стається в житті кожного з нас, він знайомиться з іншою стороною життя, яку, хоч-не-хоч, несуть з собою життєві випробування. Але завжди знайдеться місце любові, звичайно. Любові, яка здатна переважити все інше.

Це фільм про вічні цінності, обернені в обгортку з епічних кінокадрів. Якщо ваше серце завмирає, споглядаючи на кінематографічну красу, витворену цим режисером, або ж, навпаки, починає битись частіше – це означає, що ви живі, і ви вмієте сприймати прекрасне.

«Аризонська мрія», Емір Кустуриця

Дядечко головного героя займається улюбленою роботою: продає «кадилаки». Він – успішний ділок і бізнесмен. Продавати – це в нього в крові, це справа його життя. Дядечко Лео хоче, щоб його племінник Аксель теж продавав розкішні «кадилаки» багатим людям. Але в Акселя інші плани на життя. Вірніше, плани як такі відсутні, бо він не знає напевне, чим би хотів займатися. Але він має мрію. Його мрія – засніжені простори Аляски, де він з ескімосами міг би ловити рибу і насолоджуватися безмовністю вічної тиші.

І взагалі, кожен з героїв фільму має свої мрії. Дивакуваті і химерні мрії. Кохана Акселя хоче літати, наче птах, а його дядько хоче збудувати велетенську гору з «кадилаків», щоб по ній забратися на Місяць… куди вже химерніше, чи не так?

Кінострічка залишає в душі відчуття щемкої ностальгії, а культова пісня Іггі Попа «In The Death Car», яка звучить протягом всього фільму, наче відносить глядача до засніжених берегів Аляски, де над безкрайніми білими просторами панує Її Величність Безмовність.

Компанію молодому Джонні Деппу на кіноекрані склали Вінсент Галло та володарка «Оскара» Фей Данавей.

«Опівночі в Парижі» Вуді Аллена

Легкий, наче ковток доброго шампанського, комедійний фільм від визнаного метра жанру – Вуді Аллена. Акторський склад цієї кінострічки заворожує: Оуен Вілсон, Рейчел Мак-Адамс, Кеті Бейтс, Том Гіддлстон і Маріон Котіяр. Вуді Аллен зібрав в одному кадрі прекрасну компанію, яка славно вас розважить, повеселить і дасть змогу відпочити від роботи.

Головний герой, якого грає неповторний Оуен Вілсон, марить Парижем двадцятих років минулого століття, коли в столиці Франції проживали і творили його кумири: Ернест Гемінґвей, Скотт Фіцджеральд, Сальвадор Далі. Він мріє перенестися в цю прекрасну епоху, коли сильні чоловіки творили історію. І… йому це вдається. Яким чином йому це вдається і що з того вийшло – дивіться фільм.

За переглядом не зоглянетесь, як швидко промайне час, а мозок отримає добру порцію натхнення і гарних жартів.

«8 з половиною», Федеріко Фелліні

Якщо ви ще не знайомі з творчістю знаменитого італійця, радимо розпочати знайомство з його великою спадщиною саме з цієї кінострічки. Без сумнівів, найвідоміший фільм видатного генія, який справив великий вплив на всю подальшу історію кінематографу. Шедевр, над яким не має влади навіть час.

Це фільм про людину, яка, займаючись улюбленою роботою, досягає вершин творчої кар’єри. Разом із славою і пошаною на обдаровану особистість накладаються також окови, бо слава завжди крокує поруч з певними обмеженнями. Крок вправо чи вліво, і тебе з легкістю замінять на іншого, тим паче, що продюсер давно мітить на місце уславленого режисера. Чи вдасться головному герою впоратися з тягарем слави, владнати всі зовнішні і внутрішні протиріччя, подолати творчу кризу і відзняти щось таке, що перевершить всі попередні здобутки? Дивіться фільм, і дізнаєтесь відповіді на ці питання.

Тут прекрасно все: головні актори (італієць Марчелло Мастроянні і його прекрасні партнерки – італійка Клаудія Кардинале і француженка Анук Еме), багатство кінематографічних засобів, і та невловима легкість і грація, з якою Фелліні знімав усі свої фільми.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору