UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. П’ять способів відпочити під час робочого дня

П’ять способів відпочити під час робочого дня

7.02.2018 882Автор: Лоліта Платошкіна
П’ять способів відпочити під час робочого дня

П’ять способів відпочити під час робочого дня

7.02.2018     882Автор: 

Відпочинок грає важливу роль у відновленні сил спеціаліста і його робочій активності на протязі всього дня. Ефективно відпочивати треба не лише після робочого дня вдома, а й влучно використовувати обідню перерву не лише на перекус, а й на моральний та фізичний відпочинок. Наша стаття пропонує вам п’ять доречних способів відпочити під час робочого дня.

Деякі спеціалісти на стільки завзяті в своїй роботі, що ігнорують час на обід. Медичні співробітники заперечують такій неуважній поведінці до свого здоров’я. Вони наголошують на тому, що обідня перерва грає важливу роль у відновленні своїх сил спеціалістом. Вона не просто поділяє робочий день на два точнісінькі проміжки часу, бо це можливість для робітника зробити перерву від роботи, відволіктися, змінити рід діяльності, щоб після взятися за роботу і продуктивно її виконувати.

Способи відпочинку на роботі

Найкращий спосіб відпочити на обідній перерві – абсолютно повністю змінити рід своєї діяльності. Якщо ваша робота більш розумова, то на обіді можете зайнятися більш активною діяльністю: пограти в настільні ігри, прогулятися пішки, навіть зайнятися фізичними вправами. Якщо ваша робота більше фізична, то найкращим відпочинком для вас стане читання книги, розгадування кросворду чи математичні ігри з колегами.

Психологи також рекомендують проводити відпочинок на свіжому повітрі. Це не лише наповнює вашу кров киснем, а й дає можливість активно провести свій час, порухатись.

Прослуховування музики на відпочинку не лише може підняти ваш настрій, а й активізувати кору головного мозку. Доведено, що музика В.А. Моцарта позитивно вливає на самопочуття та поведінку людини. Заповітний витриманий 30-ти секундний ритм відповідає біоритмам мозку, що стимулює його і покращує пам’ять.

Окрім музики активізувати свою працездатність можна також за допомогою ароматерапії. Існує багато запахів, які пробуджують, бадьорять, заспокоюють. Такі запахи мають аромамасла цитрусових, м’яти, кави. Але заздалегідь вам слід обговорити про це з адміністрацією, керівництвом і співробітниками.

Ш останній спосіб – виконання фізичних вправ на обідній перерві. Багато кому це може здатися неможливим, але виконувати їх не обов’язково відповідно всім вимогам. Ви можете просто сидячи виконати вправи для рук, ніг, плечей, шиї і таким чином відновити кровотік.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору