UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Особисті якості на роботі
  5. П'ять цитат успішних жінок

П'ять цитат успішних жінок

4.03.2020 351
П'ять цитат успішних жінок

П'ять цитат успішних жінок

4.03.2020     351

Ще двадцять років тому жінкам було складно досягати лідерських позицій. Сьогодні ж багато хто з них працює в галузях, які традиційно належали чоловікам, і керують чоловічими колективами. Жінки політики, вчені, керівники компаній, актриси, письменники, продюсери, вони досягли успіху в різних напрямках. Jobs.ua пропонує розглянути їх думки й поради: про те, як реагувати на критику, говорити і діяти з вірою в себе і вимкнути перфекціонізм, який заважає нам жити і творити на повну.

Про впевненість

«Мені подобаються жінки-керівники, які не турбуються про те, що думають про них їхні підлеглі, які не чекають схвалення і підтримки всьому, що вони скажуть, щоразу закінчуючи своє висловлювання словами: «Так нормально? Добре?» Мені подобаються ті, хто веде себе хоробро перед обличчям немислимих обставин… Або такі, як журналіст The New York Times Габріель Гіффордс – коли вона пише колонки про боягузтво Конгресу США з питанні про закони щодо носіння зброї й використовує висловлювання типу «і запам'ятайте мої слова», як якийсь Клінт Іствуд. Чи багато жінок ми знаємо, які вміють так говорити?». (Мінді Кейлінг, актриса)

«Замість того щоб ставити питання з інтонацією вибачення, почніть говорити твердженнями. Подумайте, ніхто з нас не захотів би опинитися на прийомі у лікаря, який говорить приблизно так: «Я буду вас оперувати? Я тут, щоб розповісти вам про те, як пройде операція? Я закінчив медичний вуз з червоним дипломом, так що ж?» Стверджуйте впевнено своїми діями і голосом». (Тіна Фей, актриса, продюсер)

Про перфекціонізм

«Думаю, рухатися вперед і по-справжньому розкрити свій хист багатьом молодим жінкам заважає« ген перфекціонізму ». Спробуйте змінити підхід: замість того, щоб досягати досконалості, націльтеся на те, щоб робити все «в цілому добре». Нагадуйте собі, що не обов'язково бути ідеальною. Більшість чоловіків ніколи не страждає з цього приводу. Їх підхід простий: визначити, де відкривається сприятлива можливість і як її «зловити». Вони не думають: «О Господи, я не ідеальна, у мене сьогодні жахлива зачіска, я одягла не ті туфлі». (Хілларі Клінтон, політик)

«Щоб не збитися з правильного життєвого шляху, вам доведеться переглянути свої принципи і перенести деякі, на перший погляд, важливі речі в розряд неважливих. Якщо бажання завжди догоджати неприємному начальнику для вас важливіше, ніж провести час з дітьми. Або ідеальна чистота в будинку важливіша, ніж виспатися і набратися сил, то приготуйтеся до довгої і виснажливої битви з долею». (Березень Бек, соціолог, коуч)

Про критику

«Якщо на роботі ви зіткнетеся з критикою через зовнішність, віку або тому що ви жінка, когось не влаштовують ваші політичні або релігійні переконання, задайте собі питання:« Ця людина може перешкодити мені зробити те, що я хочу?» Якщо відповідь «ні», ігноруйте критику і рухайтеся далі обраним шляхом. Краще вкладати свою енергію в справу – так ви швидко їх обженете. А потім, коли встанете біля керма, не беріть на роботу людей, які погано поводилися по відношенню до вас». (Тіна Фей)

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору