UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Поради та рекомендації вступникам
  5. Рекомендації абітурієнтам 2021

Рекомендації абітурієнтам 2021

30.05.2021 723Автор: Лоліта Платошкіна
Рекомендації абітурієнтам 2021

Рекомендації абітурієнтам 2021

30.05.2021     723Автор: 

Всі абітурієнти 2021 року вже визначились із майбутніми спеціальностями для вступу в ВНЗ і розпочали сесію ЗНО-2021. Треба зазначити, що в цьому році зафіксовано майже 390 тисяч абітурієнтів. Керівник Українського центру оцінювання якості освіти зазначив, що це найбільший показник за всі роки існування зовнішнього незалежного тестування в Україні. Наразі абітурієнтами вже здано наступні предмети за графіком: 21 травня - хімія, 24 травня - іспанська, німецька, французька мови, 25 травня - англійська мова, 28 травня - математика. Попереду 1 червня - українська мова та література, 4 червня - історія України, 7 червня - фізика, 10 червня - біологія, 15 червня - географія. А поки іспити йдуть, абітурієнти вже мають питання, які виникають за ходом тестування.

Основні питання абітурієнтів під час ЗНО

Найчастіше питання: “Що робити, якщо не прийшов на один з тестів ЗНО?” Інформаційне бюро абітурієнтів, зазначає, що це не є причиною для анулювання інших результатів тестування. До речі, як відомо, якщо абітурієнт не зміг взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання з поважних причин, він має право подати заяву на проходження під час додаткової сесії. І це ще один шанс на здачу. Але якщо повноважних причин не було, на жаль, до участі у конкурсі не допускаються.

А ось актуальне питання щодо заповнення документів на ЗНО: “Якого кольору пасти ручки слід користуватися під час тестування?” При заповненні документів, слід пам’ятати, що паста повинна бути тільки чорна й насичена для того, щоб уникнути проблем при обробці даних. Намагайтесь заповнювати документи охайно й чисто.

Також абітурієнтам цікаве таке питання: “Чи потрібно подавати документи окремо на бюджет та контракт?” Відповідь досить проста, через те, що вступники беруть участь в одному загальному конкурсі, подавати документи окремо не має потреби.

До речі, всі відповіді на хвилюючі питання щодо тестування батьки та самі вступники можуть відшукати в інформаційному бюро абітурієнтів. Але крім інформаційної підготовки абітурієнти повинні мати й психологічну. Цілий рік учні шкіл готуються до іспитів, закривають всі можливі прогалини у знаннях. Вечір перед ЗНО та ранок досить напружений. Існує думка, що стрес добре впливає на серцево-судинну систему. Але перебувати в стресі довгий час медики не рекомендують, бо виникають зворотні шкідливі процеси: розсіювання уваги, неуважність, переїдання, що призводять до погіршення травлення і тому подібне. Саме тому Jobs.ua підібрало декілька дієвих порад, що робити із хвилюванням:

  • перед іспитами спробуйте дихальні практики - вони непогано заспокоюють,
  • спробуйте рахунок до десяти про себе,
  • перед ЗНО звільніть дитину від домашньої роботи, це допоможе сконцентруватися на іспитах, не нервувати через дрібниці,
  • тримайте із собою пляшку води - вона бадьорить, знімає стрес.

Наступне тестування основної сесії ЗНО-2021в Україні відбудеться вже 1 червня з української мови та літератури. Шановні абітурієнти, бажаємо вам легких питань та високих балів.



Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору