UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Робота на орбіті? Це наше майбутнє!

Робота на орбіті? Це наше майбутнє!

23.07.2021 325
Робота на орбіті? Це наше майбутнє!

Робота на орбіті? Це наше майбутнє!

23.07.2021     325

Ми живемо в час дивовижних і небачених досі перемін. Мільйонери літають в космос, космічний туризм поволі, потихеньку, але починає набирати обороти. Нещодавно кілька мільярдерів злітали в космос – та ви й так, напевно, це чудово знаєте, бо чимало було сказано про ці польоти в останні тижні. Але мова в цій статті піде про найближче майбутнє… і про роботу на орбіті. Пристібайтеся міцніше, і давайте вирушимо разом із Jobs.ua в невеличку гіпотетичну подорож у майбутнє Землі. А, значить, й усієї людської цивілізації.

Мільярдери в космосі. Чи виграє від цього Земля?

Річард Бренсон і Джефф Безос – знані всьому світу мільярдери, сумарний статок яких складає кілька сотень мільярдів доларів (!!) – полетіли на космічних ракетах своїх компаній в космос. І навіть прихопили з собою космічних туристів. Так, суперечки тривають досі, чи можна ці польоти вважати як повноцінний політ у космос, але нам це неважливо. Важливо насправді інше. От про це й поговоримо.

Безос після повернення з космосу заговорив про те, що потрібно перенести в космос промисловість, яка забруднює довкілля. І дійсно – космосу на радіацію байдуже (та й на інші шкідливі фактори, які забруднюють нашу унікальну і неповторну планету), він весь фактично наповнений радіацією. Тобто всі потенційно шкідливі відходи можна утилізовувати в космосі і позбавляти від нелюдського навантаження Землю. Наприклад, запускати в далекий космос після відпрацювання або же якимось чином їх позбуватися. Це так, гіпотетичні міркування, але вчені обов’язково знайдуть якісь оптимальні рішення для цих важливих питань – утилізації всіх можливих видів відходів.

Але повернемося до Безоса. Так от, він у космосі зміг відчути так званий «ефект огляду», тобто він побачив нашу земну кульку із значної відстані, і на власні очі переконався, яка вона насправді вразлива, яка в неї насправді тоненька атмосфера (і це ж дійсно так!). Побачене його вразило, бо таке видовище, безперечно, нікого не залишить байдужим. І в цьому можна вбачати великі плюси, бо такі люди, як Безос і Бренсон – такі люди володіють фантастичними можливостями, тому вони можуть стати тими самими першопрохідцями, якими у свій час стали видатні мореплавці (Магеллан, Кук, Веспуччі та ін.). Ці люди в свій час здійснили справжню революцію, а мільярдери сучасності – хіба ж вони не можуть цього зробити? Можуть запросто, бо володіють, повторимося, володіють колосальними ресурсами і можливостями для цього.

Тому орбітальні професії…

Тому орбітальні професії – це наша найближча реальність

І якщо припустити, що в найближчі кілька десятирічь стане можливим перенести бодай невелику частину шкідливого виробництва на навколоземну орбіту, це означає, що з’являться тисячі робочих місць… у космосі. Одна лиш ця думка захоплює і вражає, чи не так?

Уявіть, скільки нових спеціальностей з’явиться, і які вимоги ставитимуться до кандидатів на орбітальні підприємства. Можна їх так і окреслити однією фразою – орбітальні підприємства і виробництва, адже вони будуть розташовуватися на орбіті.

Складно навіть помислити зараз, скільки нових спеціальностей з’явиться у наступні десятиліття! Багато професій модифікується і підлаштується під нові умови праці – екстремальні і небезпечні, звісно, але слабкодухим у космосі не місце. Космос помилок, на жаль, не прощає.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору