UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Мотивація співробітників
  5. Робота в Україні

Робота в Україні

5.02.2020 657Автор: Олександр Мавлідінов
Робота в Україні

Робота в Україні

5.02.2020     657Автор: 

За інформацією, яку отримав Jobs.ua, результати опитування, яке проводив один з відомих в країні онлайн-майданчиків з пошуку роботи, кожен другий українець, що працює, незадоволений своїм поточним місцем роботи.

Завдяки поганим, на думку респондентів, умовам праці в сфері сільського господарства, фахівці напрямку змушені розглядати варіанти частої зміни робочих місць(69%), у напрямках виробництва (67%), безпеки та охорони (65%).

Навпаки, ті, хто працюють з клієнтами та операторами в колл-центрах (68%), є робітниками індустрії краси, наприклад, перукарі та візажисти (67%) та робітники на будівництві (58%) – вважають умови праці в їх секторах, досить зручними та висловлюють цілковите задоволення роботою.

Найбільшим демотиватором, що спонукає українців, хоча би замислюватися над зміною роботодавця, залишається для 57% респондентів рівень заробітної платні. 26% з числа тих, хто прийняв участь в дослідженні, незадоволені саме умовами праці. Відсутність наявності соціального пакета не влаштовує 22% опитаних працюючих українців.

У відповідь на запитання про те, що, навпаки, подобається на людям на роботі, респонденти виділяють зручний графік: про це повідомило 42%. У 31% випадків такого «задоволення», респондентів влаштовує заробіток, а 30% опитаних задоволені напрямком діяльності, в якому вони працюють.

У той самий час, 41% роботодавців оцінюють рівень зарплат, що вони пропонують найманим робітникам, як «ринковий». Для того, щоб утримати співробітників від зміни робочого місця, роботодавці використовують офіційне оформлення (63%), нормують робочий графік (61%), оплачують працівникам відпустки (37%) та лікарняний (32%), деякі (15%) сплачують також медичну страховку.

Крім того, задля уникнення ситуацій із браком спеціалістів, 75% роботодавців готові запропонувати додаткові грошові премії, 22% з роботодавців - оплатити курси підвищення кваліфікації, 22% - фінансово компенсувати мобільний зв'язок, 18% - виділяти кошти на транспорт або бензин, які потрібні, щоб робітник дістався робочого місця. 12% опитаних роботодавців пропонують компенсувати витрати своїх робітників на харчування.

У якості «крайніх заходів», але при загрозі не втримати фахівців, 70% роботодавців готові підняти навіть рівень заробітної плати. 56% таких компаній анонсують можливість підвищення заробітної платні на 10-20%.

Щодо кількості робочих пропозицій, то найбільше можливостей знайти сьогодні працевлаштування, знаходиться в сфері торгівлі. Трохи менше вакансій існує для професійних логістів, барменів з досвідом, офіціантів й кваліфікованих будівельників.

Напрямок «остарбайтингу» й досі залишається досить затребуваним на ринку праці України. Серед країн, куди наші співвітчизники прагнуть потрапити на заробітки, лідирує Польща. Затребуваність та популярність Німеччини, серед шукачів роботи за кордоном збільшилася протягом року на 3 пункти, згідно з останніми показниками..

Серед робітничих професій, за кордоном найбільш затребувані штукатури в Польщу. Місцеві роботодавці готові платити таким працівникам до 125 000 грн на місяць.

На другому місці за величиною зарплати робітників – заробітки каменярів, які працюють в Німеччині. Український досвідчених фахівець з цієї професії, може розраховувати на заробітну плату до 111 400 грн на місяць.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору