UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Розвиваємо підприємливість у дітей

Розвиваємо підприємливість у дітей

20.10.2021 265
Розвиваємо підприємливість у дітей

Розвиваємо підприємливість у дітей

20.10.2021     265

Як відомо, багатство – це спосіб мислення, а вже потім – розмір банківського рахунку, нерухомість та елітні автомобілі. І аж ніяк не навпаки, бо людина без відповідного мислення швиденько «промотає» будь-які статки. В українській мові навіть є таке колоритне слово на позначення цієї дії: проциндрити. Чули його? Портал Jobs.ua бажає вам не проциндрювати свій час, нерви та гроші надаремно, а зараз давайте поміркуємо над тим, як розвивати підприємливість у власних дітей.

Не всі із заможних родини – великі підприємці

Отже, власна заможність не дає гарантії того, що діти збережуть статки і навіть зможуть примножити їх. В якості прикладу давайте згадаємо американського письменника Френсіса Скотта Фіцджеральда, який походив із заможної родини. Так, його батько не був успішним бізнесменом, і в якийсь момент стало зрозуміло, що їхнім дітям доведеться самотужки торувати дорогу в житті; але навіть якби в його батька все було б добре з фінансами й надалі, Фіцджеральд не зміг би стати видатним підприємцем. Як він сам про себе зазначав ще за навчання в Принстоні, що він «позбавлений того тваринного магнетизму, який так приваблює інших людей», а властиві йому риси характеру – приємність та інтелігентність – у жорсткому і прагматичному світі бізнесу не становлять жодної цінності.

Тому Фіцджеральд, навіть перебравши справу батька (навіть якби все було інакше), навряд чи зміг би примножити фамільні статки. Не той характер і не ті цілі в житті.

Економічні настільні ігри

Як помітити, чи має ваша дитина схильність до підприємницької діяльності? Запропонуйте зіграти в одну із настільних бізнес-ігор. Звичайно, найпопулярніша гра, в яку ви можете зіграти зі своїми дітьми, це «Монополія». Такі ігри не тільки розвивають відповідне мислення у дітей, а й стануть тими цінними годинами, проведеними разом із сім’єю, з дітьми. Без ґаджетів та інтернету. Тільки ви і ваші діти.

Навчіть ставити мету

Навчайте дітей, що якщо вони починають якусь справу, повинна бути мета. Без мрії, без мети заробляння грошей (читайте – ходіння на роботу) швидко перетвориться в безцільний та нудний процес. Але мало поставити мету – потрібно вміти її досягати. Навчайте дітей отримувати радість від пізнання, від опанування нових вмінь. Знаючи це, дитина виросте і не буде засмучуватися від того, що в неї щось не має, а буде працювати і отримувати задоволення від процесу становлення та розвитку, чудово знаючи, що трохи терпіння – і вона отримає бажане.

Підтримка та всіляке сприяння

Підтримуйте своїх дітей у їхніх захопленнях настільки потужно, наскільки дозволяють ваші можливості. Діти виростуть і все життя згадуватимуть це із вдячністю. І чинитимуть так зі своїми дітьми. Також зважайте на те, в якому тоні і що саме говорите своїм дітям. Ваш голос, ваші слова і настанови звучатимуть в їхніх головах усе життя.

Не висміюйте їхні захоплення, якщо вони видадуться вам дивними і незрозумілими – просто через те, що ви таким не займалися і не займаєтесь. Яскравий приклад – всесвітньовідомий режисер Квентін Тарантіно, який у дитинстві присягнувся, що не виділить своїй матері жодного долару, якщо колись досягне успіху. Так, режисер успіху досяг – на його рахунку близько 160 млн. доларів і три «Оскари» на додачу; так, він стримав своє слово, і його мати не отримала від нього розкішного життя. А все тому, що в дитинстві Квентін вже пробував писати сценарії, настільки його захоплювало це заняття, але його рідна мати висміювала це заняття, сварила та принижувала. Доля зіграла з нею злий жарт, бо підрізати дітям крила, деморалізуючи і демотивуючи їх – це злочин проти дітей та їхнього майбутнього.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору