UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Що можна дізнатися про людину з психологічних тестів

Що можна дізнатися про людину з психологічних тестів

27.10.2022 803
Що можна дізнатися про людину з психологічних тестів

Що можна дізнатися про людину з психологічних тестів

27.10.2022     803

До психологічних тестів можна ставитися по-різному. Але якщо ми говоримо про тести, розроблені дипломованими психологами, що витратили роки на дослідження того, як влаштована і як функціонує людська психіка – такі тести відкидати вбік як щось несуттєве все ж не варто. Такі тести дозволять чимало цікавого дізнатися про себе. Пропонуємо вам добірку з психологічних тестів, які ви, можливо, захочете пройти на дозвіллі. Або під час робочої перерви на чай чи каву.

Як проходити психологічні тести?

Взагалі-то, тут можна навести лише одну рекомендацію: відповідайте правдиво. Так, деякі відповіді можуть вам не подобатися, адже всі ми вчиняємо іноді не дуже гарно. Або ж маємо звички, які нам не надто подобаються – приміром, те ж паління або вживання нецензурних слів. Не найкращі людські звички, погоджуєтесь? Відповідаючи правдиво на тести, наведені нижче, ви складете максимально достовірну картину про психологічні особливості своєї особистості. Зрештою, це і є ціллю будь-яких адекватних психологічних тестів, укладених не для розваги.

Тест Сонді, час проходження – приблизно 10-15 хв

Що можна дізнатися з цього психологічного тесту? Угорський психіатр Леопольд Сонді зауважив, що в психіатричних лікарнях пацієнти схильні до спілкування з тими пацієнтами, які мають аналогічні, що й у них, розлади особистості. На основі своїх спостережень він сформував наступну думку: риси, які нас дратують в нас самих або, навпаки, притягують, ми схильні проектувати на інших людей. Не надто оптимістично звучить, еге ж?

В оригіналі цей тест складається з шести комплектів по вісім портретів людей. Вам потрібно вибрати серед запропонованих портретів такий, що викликає у вас страх і огиду. От яку людину ви б не хотіли зустріти на темній вулиці пізно вночі, от його (чи її) портрет і вибирайте. Тільки не інтерпретуйте результати тесту неправильно. Обравши той чи інший портрет, це ще не означає, що ви маєте ті чи інші розлади психіки. Тест Сонді має на меті виявити передумови до тих приглушених внутрішніх імпульсів, які ми схильні ховати глибоко в душі навіть від найближчих людей.

Шкала депресії Бека, час проходження – 5 хвилин

Завдяки цьому психологічному тесту можна самостійно перевірити, чи є у вас депресія, і якщо є, то якого ступеня важкості. Не забуваємо, що депресія може відзначатися легким перебігом або настільки важким, що людина втрачає інтерес до всього, що її раніше цікавило. В ідеалі важкий перебіг хвороби потребує психотерапевтичного втручання. Але всі ми добре знаємо, як більшість людей звикли відмахуватися від тривожних симптомів, які супроводжують появу депресії (втрата настрою, сну чи апетиту, тривожні думки про майбутнє чи думки про самоушкодження).

Діагностика темпераменту по Айзенку, час проходження – 15-20 хвилин

З усіх тестів, згаданих в цій статті, цей тест є чи не найдовшим для проходження. Але проходити його дуже легко – на кожне питання відповідаєте «Так» або «Ні». Якщо відповіли на питання ствердно, ставите навпроти нього плюс; якщо «ні», відповідно, мінус. Сума балів дасть потрібну інтерпретацію результатів.

Тест Равена, час проходження – 15 хвилин

Цей тест дозволить вам дізнатися про вашу здатність до систематизованої, методичної інтелектуальної діяльності. Він складається із шістдесяти питань, які апелюють до вашого логічного мислення. Все, що вам потрібно зробити, відповідаючи на кожне питання – з пропонованих варіантів обирати найбільш підходящий, на вашу думку, фрагмент і підставляти його в певне зображення. Доволі цікавий тест, між іншим. Людям, які люблять головоломки і цікаві завдання на логіку, тест Равена повинен сподобатися найбільше.

Психологічний тест

Тест на ціннісні орієнтації, час проходження – 5 хвилин

Як бачимо, цей тест не забере у вас багато часу. Його суть полягає в тому, щоб розташувати вказані в тесті життєві цінності в порядку пріоритетності. На думку його творця, американського психолога польського походження Мілтона Рокіча, всі життєві цінності людини можна розглядати як різновид стійких переконань, що певна життєва ціль чи спосіб існування є важливішими, ніж інший. Приміром, для когось найвищою цінністю в житті є кар’єра, для когось – сімейний затишок, а ще для когось – великі відкриття, шанс залишити своє ім’я в історії людства. Пройдіть цей тест, щоб дізнатися, що є найціннішим у житті саме для вас.

Тест Холла для визначення рівня емоційного інтелекту, час проходження – 5 хв

Ще один цікавий тест, який допоможе вам довідатися, наскільки «прокачаним» є ваш емоційний інтелект. Даний тест складається з тридцяти тверджень, які так чи інакше відображають різні сторони життя. На кожне питання ви можете відповісти, обравши одне з наступних тверджень:

  • повністю не згоден (-3 бали);
  • в основному не згоден (-2 бали);
  • почасти не згоден (-1 бал);
  • частково згоден (+1 бал);
  • в основному згоден (+2 бали);
  • повністю згоден (+3 бали).

Тест на рівень тривожності Спілбергера-Ханіна, час проходження – 5 хвилин

І наостанок – ще один цікавий тест, який забере у вас близько 5 хв, але натомість допоможе дізнатися, до якого типу тривожності ви схильні. Ця методика була розроблена ще в 1970-му році, і досі не втратила актуальності.

Як бачимо, з психологічних тестів можна чимало дізнатися про свою особистість. І не лише дізнатися, а й зорієнтуватися, куди рухатися далі і над якими сторонами своєї особистості варто попрацювати, а які не потребують жодних втручань.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору