UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Що подивитися під час відпустки - 5 шедеврів американської кінокласики

Що подивитися під час відпустки - 5 шедеврів американської кінокласики

30.07.2020 818
Що подивитися під час відпустки - 5 шедеврів американської кінокласики

Що подивитися під час відпустки - 5 шедеврів американської кінокласики

30.07.2020     818

Під час відпустки хочеться відпочити від роботи, порадувати себе подорожами, гарною книгою чи переглядом хороших фільмів. Не знаєте, що подивитися? Зверніть увагу на шедеври «золотої епохи» Голлівуду, яка залишила по собі чимало достойних кінокартин, здатних вразити сучасних любителів кінематографу. В цій підбірці ви дізнаєтеся про п’ять культових кінокартин, які порадують і розважать вас під час відпустки.

«Вогні великого міста», (1931)

Багато фахівців кіно вважають цю німу кінострічку вершиною майстерності Чарлі Чапліна. Створена на початку тридцятих, коли звукове кіно входило в свої права, цей кінофільм, однак, не втратив свого шарму і привабливості до сих пір.

Як не дивно, але звукові фільми Чапліна не отримали такого визнання, як його німі кінострічки. Він був майстром німого кіно – великим майстром гумору і пародії, і виражальних засобів німого кінематографу йому цілком вистачало, щоб розкрити своїх персонажів і показати їх у всій красі.

«Вогні великого міста» – це пам’ятник німій ері кіно, якої вже ніколи не буде. Її зародження і розквіт промайнули швидко, але залишили чимало кіношедеврів після себе. І «Вогні великого міста» – яскравий тому приклад. А зворушливий образ Волоцюги, створений Чарлі Чапліном, назавжди поповнив золоту скарбницю найвидатніших персонажів у світі кіно.

«Чарівник країни Оз» (1939)

Режисеру Віктору Флемінгу вдалося неможливе. Він відзняв культових «Віднесених вітром» з Вів’єн Лі і Кларком Гейблом в головних ролях, а також «Чарівника країни Оз» – один з найкращих мюзиклів в історії кіно, в якому головну роль зіграла легендарна акторка Джуді Гарленд.

Відчувається вплив школи німого кіно – напрочуд виразна міміка і жестикуляція деяких акторів (дуже потішно спостерігати за грою Рея Болджера, який зіграв Опудала – хоч він і переграє, але загальне враження від цього аж ніяк не псується). Ну і справжня окраса фільму – пісня «Somewhere over the Rainbow» у виконанні Джуді Гарленд. І цілком заслужені відзнаки: два «Оскари» (за найкращу музику і найкращу пісню).

«Касабланка» (1942)

Любовний трикутник… Нещаслива історія кохання, втеча і нове життя, за яким ховається душевний біль… Стара як світ історія, чи не так?

Режисеру і акторам «Касабланки» вдалося захоплююче показати історію кохання двох люблячих сердець, яким не судилося бути разом. Цей фільм також повідає вам історію вірності своїм життєвим ідеалам, де знайдеться місце честі та благородству і, що найважливіше – Великому вчинку в ім’я любові.

Головні ролі в «Касабланці» виконали легенди золотої епохи Голлівуду Гамфрі Богарт та Інгрід Бергман, які не дуже ладили на знімальному майданчику, але в кадрі дивляться настільки довершено, що під час перегляду дивуєшся – як так?.. Невже поза кадром між ними могли бути прохолодні стосунки?

Окремо заслуговує уваги гра Клода Рейнса, який блискуче зіграв капітана французької поліції Рено, що живе за власними правилами (тримай ніс по вітру, і все буде добре). До слова, Людина-невидимка і Привид опери – ще дві видатні ролі Клода Рейнса.

«Скарби Сьєрра-Мадре» (1947)

Відзнятий сім років після «Касабланки», цей фільм навіть в 2020 році здатний здивувати напруженим сюжетом і харизматичними персонажами. Ще одна велика роль Гамфрі Богарта, якого кінокритики визнали найкращим актором ХХ століття. А це звання непросто вибороти, зважаючи, скільки іменитих конкурентів можна відшукати для Богарта: і Кларк Гейбл, і Джеймс Дін, Кері Грант, Марлон Брандо…

Спостерігаючи за грою Богарта в цій кінострічці, за трансформацією його персонажа, як золото змінює його мислення, отруює душу і штовхає на погані вчинки, дивуєшся багатогранності його таланту. Так вжитися в образ негідника, так відкрито і по-справжньому зобразити недалеку людину, недорозвиненого гомункула – це природжений дар, який Богарт розкрив у «Скарбах Сьєрра-Мадре» в повній мірі.

Як і «Касабланка», цей фільм теж чорно-білий, що анітрохи не стане на заваді тому, щоб здивувати вас продуманим сценарієм, чудовою грою акторів і динамічним сюжетом з непередбачуваними поворотами.

Богарт і його найкращі ролі

Гамфрі Богарт в «Касабланці» (зліва) і «Скарбах Сьєрра-Мадре» (справа)

«Співаючи під дощем», (1952)

Шедевральний мюзикл, відзнятий на той час за допомогою передових технологій – на плівку Technicolor, яка відрізняється високою якістю передачі кольорів. Бездоганний в технічному плані, мюзикл «Співаючи під дощем» задав стандарти для кіноіндустрії на багато десятків років вперед. Його успіх хотіли повторити численні наслідування, але наблизитися до успіху цього фільму так нікому і не вдалося.

Так, ще один мюзикл в цій підбірці легендарних кінофільмів. Не варто зважати на те, що це мюзикл – цей фільм здивує надзвичайно продуманими музично-хореографічними номерами, дотепними репліками героїв, а культові танцювальні сцени з Джином Келлі, Деббі Рейнольдс і Дональдом О’Коннором вам захочеться переглянути не один раз.

Кадр з кінофільму Співаючи під дощем

Кадр з к/ф «Співаючи під дощем». Зліва направо: Дональд О’Коннор, Деббі Рейнольдс і Джин Келлі.

І що з того, що Джин Келлі на знімальному майданчику був повною протилежністю свого благородного персонажа з приємним характером? Про це майже ніхто не пам’ятає, а от на чудових кінофільмах цього актора виросли цілі покоління американців. Ще два вартих уваги мюзиклів з Джином Келлі: «Американець в Парижі», де він зіграв головну роль, і його режисерська робота «Хелло, Доллі!» з Барброю Стрейзанд в головній ролі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору