UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Що робити, якщо відчуваєте, що ваше життя і робота перетворилися на суцільний день бабака?

Що робити, якщо відчуваєте, що ваше життя і робота перетворилися на суцільний день бабака?

13.04.2023 500
Що робити, якщо відчуваєте, що ваше життя і робота перетворилися на суцільний день бабака?

Що робити, якщо відчуваєте, що ваше життя і робота перетворилися на суцільний день бабака?

13.04.2023     500

Пригадуєте культовий фільм дев’яностих «День бабака», в якому зіграв Білл Мюррей? Так от, в переносному значенні цей вираз означає, що людину затягнуло в нескінченну рутину, коли один день геть нічим не відрізняється від іншого дня. Жахливо звучить насправді, якщо вдуматися. В цій статті поміркуємо разом із Jobs.ua, як протидіяти «дню бабака», якщо відчуваєте, що ваше життя і робота перетворилися на один нескінченний однаковісінький день.

Як зрозуміти, що «день бабака» настав у вашому житті?

Зауважимо, що варто розрізняти «день бабака» і розмірений ритм життя. Рутина не є такою вже й поганою, якщо вона дисциплінує, допомагає долати щоденні виклики і не викреслює з ваших днів всі інші сфери життя. Але є чіткі ознаки, які сигналізують, що цей день настав і не думає закінчуватися:

  • Кожен день – копія попереднього, і вас це засмучує;
  • Ви прагнете перемін, але сил на те, щоб щось змінити в житті, вам не вистачає;
  • Ви перебуваєте в пригніченому настрої;
  • Ви не бачите перспектив, улюблені справи не приносять задоволення, близькі люди – і загалом люди – вас безкінечно дратують.

Як протидіяти «дню бабака»

Складіть список незавершених справ. Ніщо так не вимотує наш розум і не забирає енергію, як незавершені справи. Ба більше, незавершені справи провокують відчуття провини, тягнуть вниз і заважають рухатися вперед. Якщо справа надто об’ємна – тобто за декілька днів її не вирішити – розділіть її виконання на декілька етапів. Все одно рано чи пізно доведеться це зробити.

Можна розпочати з найлегших справ. Коли вирішите ту чи іншу справу, викреслюйте її зі списку. Це приємно, піднімає настрій і дає можливість повірити в свої сили. А виконані справи звільнять місце для чогось нового.

Фіксуйте все, чим займаєтеся впродовж дня

Такий ретельний аудит щоденних справ допоможе підкорегувати справи на роботі й поза нею. Зазначимо, що в свій звіт треба додати всі справи, навіть найдрібніші – від чищення зубів і до читання перед сном.

Проаналізуйте список справ і поміркуйте, що з нього можна прибрати. Можливо, якісь справи можна буде передоручити іншим членам родини, або віддати на виконання спеціалізованим службам (наприклад, доставка їжі). Що цікаво, навіть якщо ви вважаєте, що всі справи важливі і нічого викреслити не можна – швидше за все, вам вдасться таки вивільнити хоча б декілька годин в тиждень.

Запишіть, чим мрієте займатися

Танці, малювання, вивчення англійської по серіалах і фільмах… – складання цього списку буде куди приємнішою справою. Складаючи список, вносьте туди всі заняття, якими хотіли б займатися – без оглядки на те, наскільки практичними чи доцільними вони є станом на сьогодні.

Вже сам факт складання такого списку може окрилити вас і надихнути. А коли складете такий список, зробіть ось що: виберіть бодай одну справу, якою відтепер будете займатися. І це не обговорюється. А скільки часу приділяти на це заняття – вирішуйте самі. Принаймні, кілька зекономлених годин із попереднього списку ви вже маєте.

Ось так, маленькими кроками і поступово, можна вибратися із «дня бабака».

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору