UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Що шукають соцмережах роботодавці

Що шукають соцмережах роботодавці

11.07.2021 329Автор: Лоліта Платошкіна
Що шукають соцмережах роботодавці

Що шукають соцмережах роботодавці

11.07.2021     329Автор: 

Соцмережі так легко й щільно увійшли в наше життя, що наразі складно й уявити життя без них. Але для когось соцмережі - можливість вбити час, для когось пошук нових друзів, а для рекрутингу це непогана можливість дізнатися деталі життя здобувачів при працевлаштуванні та співробітників. Сьогодні соцмережі стали головним джерелом інформації для менеджерів з персоналу. Так українські компанії перш ніж приймати на роботу нового співробітника, вивчають його соцмережі, і часто відмовляють, якщо знаходять компромат.

Але менеджери з персоналу можуть не тільки наймати здобувачів за допомогою соцмереж, а й звільняти. Так дуже швидко розлетілась новина про звільнення співробітника німецької компанії Willich за фото з заручинами, зроблене ним під час його лікарняного. Швейцарська робітниця також була звільнена за дезінформації про своє самопочуття через роботу за комп’ютером, але після була помічена онлайн в соцмережі. До речі, багато компаній вже готові додати соцмережі окремою статтею під звільнення. А ви що думаєте з цього приводу?

Причини відмови через соцмережі

Причини звільнення або відмови через соцмережі можуть бути різними. Ось перелік основних:

  • компроматні фото,
  • відвідування дивних незаконних місць,
  • нецензурні вирази,
  • постійна участь в полеміці в группах соціального, політичного характеру, надмірна боротьба за певні ідеї,
  • негативні відгуки про власну компанію або колег по роботі,
  • постійне перебування онлайн в соцмережах,
  • депресивні та психологічно неврівноважені пости.

Як уникнути звільнення через соціальні мережі

Якщо справді хвилюєтесь про звільнення через соцмережі, Jobs.ua рекомендує негайно перевірити свої соцмережі та їх відповідність.

  1. Дотримуйтесь чистоти мовлення, слідкуйте за фразами, що використовуєте в профілі. Якщо маєте пости з нецензурною лексикою, відредагуйте або видаліть.
  2. Перевірте інші канали соцмережі: групи, сторінки, в яких ви можете вступати в полеміку та відкрито висловлюватись. Краще цього уникати, хоча б на під час працевлаштування.
  3. Якщо маєте особисті фотографії в профілі соцмережі, які можуть підірвати вашу довіру, як здобувача, або працівника компанії, то також краще це видалити. Ще краще взагалі не дозволяти собі вирази чи негативні відгуки щодо свого місця роботи. В іншому випадку можете очікувати на серйозну розмову з роботодавцем, яка до речі може закінчитись й звільненням.
  4. Обов’язково перевірте свої відмітки місць відвідування. Якщо основні місця - бари, ресторани, дискотеки тощо, у роботодавця також можуть виникнути питання щодо ваших життєвих зацікавленостей.
  5. Перевірте пости друзів з вашими відмітками, бо менеджери з персоналу можуть відслідкувати вас й по цим каналам друзів. Зніміть відмітки вашого профілю, якщо деякі фото можуть підірвати ваш авторитет.
  6. Обов’язково перевірте всі соцмережі, не обмежуйтесь тільки тією, що використовуєте найбільш часто. Бо навіть і помітити не встигнете, де і що пропустили.

Пам’ятайте, що в сомережах межа між особистим та робочим майже стерта. Будьте обережними при веденні особистої сторінки в соцмережах, хоча б на період працевлаштування. Це допоможе вам утримувати репутацію відвертого здобувача, якому нічого скривати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору