UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Секрети кар'єрного зростання

Секрети кар'єрного зростання

21.08.2019 518
Секрети кар'єрного зростання

Секрети кар'єрного зростання

21.08.2019     518

Успішна кар’єра – це мрія, яку дбайливо плекають багато робітників. Успішне просування по сходах досягнень гарантує високу зарплату, повагу колег і багато інших бонусів. Але як же домогтися цього зростання? Які методи використовувати, щоб просування неухильно йшло вгору? Розглянемо кілька важливих характеристик, які допоможуть просуванню до бажаної мрії.

Як зробити стрибок у кар’єрі

Коли довго засидівся на одному місці, пора вживати заходів для подальшого просування. Не треба щодня нагадувати про свої наміри. Потрібно вживати заходів, які продемонструють цілеспрямованість і бажання діяти. Пропонуємо кілька порад професіоналів:

  • Сформулюйте чітку мету. Визначте напрям руху і тільки після цього робіть перший крок. Це істотно підвищить продуктивність роботи. Чітке розуміння посади, яку хочеться зайняти, прискорить темпи зростання. Проте не варто відразу мітити на місце генерального директора. Плануйте невеликими кроками наблизитися до високої мети.
  • Пам’ятайте про пунктуальність. Ця риса характеру сформує відповідне ставлення до вас. Якщо постійно спізнюватися на важливі заходи, можна забути про підвищення. Краще за все приходити на роботу трохи раніше, щоб підготувати своє робоче місце і приступити до виконання посадових обов’язків, скласти або переглянути план на день, перемовитися з колегами тощо.
  • Усуньте відволікаючі фактори. На час роботи забудьте про соціальні мережі та пусте спілкування по телефону. Намагайтесь зробити свій день максимально продуктивним. Спрямуйте свої зусилля на вирішення конкретних завдань і цілей. Не треба витрачати енергію на дрібниці. Це дозволить швидше досягти позитивних результатів.
  • Слідкуйте за зовнішнім виглядом. Можливо треба переглянути свій гардероб. Заздалегідь плануйте дрес-код. Поміркуйте про зміну стилю. Можливо, для більш високої посади потрібно придбати діловий костюм або класичний одяг. Гармонійний образ виглядає більш привабливо. Він підвищує впевненість і зібраність людини.
  • Постійно самовдосконалюйтеся. Не припиняйте накопичувати знання не тільки професійного, але й особистісного характеру. Відвідуйте з цією метою тренінги, курси, навчальні майстер-класи тощо. Такий підхід суттєво розширює кругозір, допомагає знаходити альтернативні рішення в рутинних завданнях, а значить, сприяє кар’єрному зростанню. Людина, яка постійно навчається, суттєво відрізняється своєю життєвою позицією від колег.
  • Виберіть наставника. Це не обов’язково повинен бути ваш знайомий або людина з близького оточення. Можна вивчити біографії відомих людей і обрати ту персону, що близька вам по духу, яка самостійно домоглася високих результатів. Вивчивши її кар’єрний шлях, можна запозичити для себе багато нового і корисного. Якщо є змога зустрітися з ним особисто, потрібно скористатися його досвідом та корисними порадами. Можна також стати наступником вашого начальника. Це прискорить просування кар’єрними сходами.
  • Проявляйте ініціативу. Нові ідеї і рішення завжди привертають увагу начальства. Проявляйте ініціативу і не залишайтеся осторонь, коли обговорюються важливі питання. Для того щоб у голові з’являлися оригінальні ідеї, необхідно тренувати мозок. Цьому сприяє вирішення логічних задач, головоломок та обговорення типу «мозковий штурм».

У висновку відзначимо, що хороший працівник повинен залишатися осторонь від інтриг і пліток. Не варто боротися за підвищення, використовуючи «брудні методи». Намагайтеся сумлінно виконувати свої посадові обов’язки і самовдосконалюватися – результати не заставлять на себе довго чекати.

карьерный рост

Поради профільного експерта

Розглянемо кілька рекомендацій від професійного особистісного тренера Лори Бумгарнер.

  • Думайте як підприємець. Не тільки бізнесмен, але і найманий працівник повинен Міркувати так, як ніби тільки від нього залежить успішність і результативність загальної справи. Навіщо? Немає такої роботи, яку ви будете виконувати вічно, особливо якщо плануєте просування по кар’єрних сходах. Розглядайте свого роботодавця як одного з клієнтів. Таким чином, ви будете морально готові, що він може в будь-який час припинити співпрацю з вами і почне користуватися послугами іншого підприємця. А ви, у свою чергу, знайдете йому кращу заміну. Але для цього треба знати свої сильні сторони і навчитися їх грамотно презентувати.
  • Розглядайте ділові зустрічі як співбесіду з метою подальшого працевлаштування. Такий підхід у більшій мірі актуальний для успішних підприємців, хоча і для штатних працівників теж підійде. Його сенс полягає в тому, що потенційні клієнти і можливі інвестори у даному випадку виступають як зацікавлена особа. Тому основна мета – ефектно продемонструвати переваги, за якими саме ваша кандидатура підходить для укладання угоди. Так же, як на співбесіді для працевлаштування, потрібно показати свої найкращі вміння як виконавця.

Важливо! Презентуючи свої навички і знання, необхідно розглядати ситуацію з двох сторін.

Потрібно не тільки показувати свої сильні сторони, але й одночасно аналізувати, чи підходить вам ця пропозиція, робота або начальник. Зробити це можна, тільки задаючи потрібні запитання.

Перш ніж піти назустріч, проаналізуйте наступні моменти:

  • визначте свої сильні сторони характеру, рівень знань і умінь;
  • приведіть наочні приклади, що демонструють вашу професійну підготовку;
  • вивчіть переваги виконуваної роботи;
  • визначте свої вимоги і бажання;
  • подумайте про критерії ризику, які можуть перешкодити отримати згоду/посаду.

Це перелік основних питань, які допоможуть визначити доцільність конкретної роботи для вас. Пам’ятайте, що відповіді на перші 3 пункти дозволять поцікавитися наступними.

Просування по кар’єрних сходах – складний та неоднозначний процес. Для успішної реалізації поставленої мети треба сумлінно виконувати свої зобов’язання, бути вимогливим до себе і оточуючих, при цьому залишаючись ввічливим і доброзичливим.

карьерная лестница

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору