UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Особисті якості на роботі
  5. Секрети щоденної продуктивності

Секрети щоденної продуктивності

10.03.2021 798
Секрети щоденної продуктивності

Секрети щоденної продуктивності

10.03.2021     798

А ви знали, що продуктивність буває різною? Наприклад, сезонна продуктивність, коли краще працюється влітку чи в прохолодні дні осені. Або тимчасова продуктивність, коли ми прискорюємося до цілі, бо вона вже близько. Робимо ривок, так би мовити. А ще є щоденна продуктивність, і про неї поговоримо далі. Jobs.ua підготував для вас корисні поради, як оптимізувати свій робочий день.

Гармонізуйте свій день

Іншими словами, знайдіть баланс між роботою, щоденними справами та відпочинком. Ефективний режим дня, який ідеально підходить саме вам – це найкраща профілактика проти емоційного вигорання. Суворо дотримуйтеся його, що б не відбувалося навколо.

Ефективний відпочинок

Від робочих завдань можна ефективно відпочити навіть за 5-10 хвилин. Коли підійшов час перерви, займіть себе чимось: приміром, вимийте чашку з-під кави або чаю, чи приготуйте собі напій. Прогуляйтесь по офісу чи по квартирі, якщо ви працюєте віддалено. Секрет полягає в тому, щоб перетворити ці незначні справи в кілька хвилин медитації. Зосередьтеся на своїх відчуттях і просто спостерігайте. В такі моменти часто з’являються важливі рішення і думки. Ви здивуєтесь, наскільки такі незначні, здавалося б, речі можуть бути настільки ефективними.

Як долати залежність від ґаджетів?

Пристрасть до ґаджетів значно зменшує нашу продуктивність. Щоб відучити себе від інтернет-залежності, почніть ставитися до смартфонів і планшетів так, як ви ставитеся до зубної щітки. Після виконання нею прямих обов’язків ви забуваєте її у ванній до наступного чищення. Так само з ґаджетами: вирішили з їх допомогою важливе питання, і «забули» про них до наступного разу. Не крутіть щохвилини телефон у руках, мовби очікуючи на чудо. Чуда не станеться.

Використовуйте браузерні версії соцмереж. А самі додатки можна видалити. Також заведіть звичку відкривати програми через пошук. В ті моменти, коли друкуєте текст, активізується усвідомленість. «Відпишу в месенджері і повертаюся до роботи». І ви дійсно так робите, а не зависаєте на фейсбуці ще півгодини.

Тільки уявіть: півгодини щодня, і за місяць вже назбирається п’ятнадцять змарнованих годин. А якщо марнуємо час по дві-три години щодня? Серйозні цифри набігають.

Ефективні навички тайм-менеджменту

Розвинувши вміння керувати своїм часом, ви зможете управлятися з найскладнішими завданнями. Так, на них затрачатиметься більше часу, ніж на простіші завдання, але й результат буде більш значущий.

Безсумнівно, найважливіший навик, який потрібно напрацювати – це глибоке занурення в роботу. Встановіть собі робочі години, коли ви працюєте і ні на що більше не відволікаєтеся. Це може бути кілька двогодинних інтервалів, або ж чотири години інтенсивної роботи. Наприклад, з 10-ї до 14-ї ви займаєтеся тільки роботою, а потім, після годинної перерви, працюєте ще дві-три години. Знову ж таки, не відволікаючись. Такий строгий режим принесе в результаті ту щоденну продуктивність, яку, безсумнівно, хоче опанувати кожна людина.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору