UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Життя в колективі
  5. Шукайте жінку

Шукайте жінку

7.03.2020 304
Шукайте жінку

Шукайте жінку

7.03.2020     304

У роботі вони більш організовані, уважні, чуйні до колег, вміють добре керувати... Чи так це насправді? Розглянемо з jobs.ua, відповіді експертів щодо кількох розхожих тверджень.

Багатьом з нас (незалежно від статі) подобається працювати під керівництвом чоловіків, коли справи на фірмі йдуть успішно. Але коли компанія переживає важкі часи, ми більше довіряємо жінкам. Соціальні психологи (Зузанна Брюкмюллер і Найла Бренскомб) пояснюють такий вибір гендерними стереотипами, згідно з якими менеджер-чоловік більш незалежний і легше приймає рішення. Керівники-жінки, на загальну думку, краще відчувають ситуацію, вміють оптимізувати роботу команди, підвищити мотивацію, налагодити спілкування і співпрацю. Автори дослідження вважають, що приблизно однакове число чоловіків і жінок на керівних постах допоможе врівноважити шанси і ризики компанії.

Гормон довіри

Ще один факт-підтвердження, що жінки можуть бути хорошими босами? Американський нейроекономіст Пол Зак (Paul Zak) вважає, що це проста біологія: у жінок в порівнянні з чоловіками більш високий рівень окситоцину. Цей гормон змушує нас співпереживати іншим, відчувати довіру і прихильність до них. Навіть при однакових рівнях окситоцину у чоловіків і жінок жіночий гормон естроген підсилює дію окситоцину. Це пояснює сильну прихильність жінок до своїх дітей і робить їх хорошими матерями, а в робочому колективі – уважними і чуйними керівниками.

Жінки не вміють керувати. Неправда

Сумніви в тому, що жінки вміють керувати, можуть виникнути лише у тих, хто не пам'ятає, як був дитиною, або ніколи не чув про процес виховання, вважають психологи. Бути матір'ю і не керувати дитиною просто неможливо. Визнаючи, що жінка здатна виховувати дітей, ми тим самим повинні визнати в ній здатність керувати. Аналіз результатів тестів, які чоловіки і жінки проходили на сайті PsychTests.com, виявив, що жінки набирають більше очок, ніж чоловіки, по двом десяткам показників, які свідчать про їхню здатність успішно керувати іншими людьми. На думку президента PsychTests Ілони Джерабек, у керівників-чоловіків і керівників-жінок різні підходи до управління, а отже, і різні сильні сторони. Жінки краще пройшли тести за такими позиціями, як відносини з підлеглими, включаючи підбір персоналу, формування працездатної команди, вміння хвалити і заохочувати підлеглих. А чоловіки все ж таки випередили жінок в таких категоріях, як сміливість в прийнятті рішень, відчуття щодо сприятливих можливостей для бізнесу, готовність ризикувати.

І ще, успіх жінок у багатьох областях можна пояснити меншою зосередженістю. Вони більш виважено оцінюють ситуацію, здатні до компромісів і розуміння інших. Більшість учасників опитування згодні, що жінка-керівник більше організована, ніж чоловік, і відкрита для дискусій.

Власник мережі ресторанів, Олексій Д.: «З ними легше вести діалог, який майже ніколи не переростає в запеклу суперечку і конфронтацію, тому що жінки, на відміну від чоловіків, здатні визнати свою неправоту. Вони вміють без війни частково поступитися, але завдяки цьому виграють стратегічно – в довгостроковій перспективі. Адже найважливіше в будь-якій справі – це кінцевий продукт. А оскільки рутина для жінок не є дратівливим чинником, вони і стають головними творцями цього продукту».

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору