UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Цікаво про бізнес
  4. Чоловіки, які змінили світ
  5. Історії успіху: "новий світ" Лакі Палмера

Історії успіху: "новий світ" Лакі Палмера

15.05.2021 451Автор: Олександр Мавлідінов
Історії успіху: "новий світ" Лакі Палмера

Історії успіху: "новий світ" Лакі Палмера

15.05.2021     451Автор: 

Син домогосподарки та продавця автомобілів, інженер-самоучка, відомий хакер, креатор й великий шанувальник, майже адепт віри у велич електронних пристроїв, Лакі Палмер – винахідник пристрою віртуальної реальності, народився в Сполучених Штатах Америки та був тихою дитиною, яка довгий час виховувалася вдома.

Цікавість електронними пристроями була притаманна лакі з самого дитинства, та як каже він сам, іноді досі дивується, як він залишився живий після численний небезпечних аматорських експериментів із електричною енергією.

Невдовзі, зацікавленість юнака сягнула нового рівня й «дивом живий» Палмер, після небезпечних ігор із електрикою, «переключився» на експерименти із лазерами різної потуги. Як каже сам лакі, йому було «необхідно» створити справжній пристрій, «який можна було тримати однією рукою та натискаючи кнопку спалювати усе навколо вогнем»…

Незважаючи на такі дивні та небезпечні захоплення сина, батько бачив в них потенціал та заохочував дитину до розвитку, навіть, дозволяв користуватися синові частиною свого гаража, для його для небезпечних досліджень. Проте, сам Палмер- молодший зізнається, що коли б батьки дізналися про всі «спроби», які робив він у тому гаражі, вони скоріше за все, одразу «поклали би край цім забавкам» хлопця.

Після періоду небезпечних експериментів із високою електричною напругою та лазерним вогнем, новим захопленням Лакі Палмера став «домашній ігровий простір». Намагання придбати щось дійсно «класне» та велика здивованість Палмера тим, що на ринку не існує нових високотехнологічних пристроїв для ігор, призвели до появи мети про створення розваг, геть нового рівня. У той час, у 2009-му році, Лакі у віці шістнадцяти років й розпочав власний шлях до створення свого відомого на весь світ проекту «Oculus Rift».

Гроші для початку свого проекту, Лакі заробив самостійно, зібрав 36 000 американських доларів, займаючись ремонтом й продажами золочених пристроїв бренду «iPhone», шалений попит на які з'явився та протримався кілька років саме наприкінці 2000-х років, знаходячи клієнтів та купуючи зламані гаджети за допомогою «дошок оголошень», розміщених в інтернеті.

Ретельно вивчив електронні ринки та аукціони, Лакі став купувати найбільш рідкісні гаджети для відеоігор, до яких лише міг дістатися. Потім, Палмер розбирав пристрої, аналізував, яким чином вони працюють, вивчав їхні функції, намагався зрозуміти, що з того, що вони вміють «робити» є цікавим та корисним для користувачів, а що, лише дратує та є зайвим.

Склавши власне уявлення про те, що необхідно сучасному ринку цього напрямку, Лакі Палмер став робити модифікації пристроїв, намагаючись створити такі гаджети, які б він сам захотів використовувати.

Працюючи одразу й над зручним використанням своїх модифікованих гаджетів, лакі намагався суттєво зменшити їх розміри та вагу, й згодом, зумів розробити власну серію прототипів, досліджуючи такі функції різних пристроїв, як, наприклад 3D - стереоскопія, бездротовий зв'язок та можливість «широкого огляду» у 270 градусів, тощо.

Й хоча з самого початку, Лакі не мав планів створювати зі свого винаходу комерційний продукт та просто поділився своїм пристроєм віртуальної реальності з однодумцями, яких він називав «зникаючим маленьким співтовариством шанувальників віртуальної реальності», зацікавленість його проектом таких відомих фігур, як Марк Цукерберг, перетворила винахід на справжню індустрію нового рівня, звичайно, шалено збагатів й самого винахідника Лакі Палмера.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору