UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Цікаво про бізнес
  4. Чоловіки, які змінили світ
  5. Історії успіху: Переможці, про яких мало хто знає

Історії успіху: Переможці, про яких мало хто знає

16.09.2020 330Автор: Олександр Мавлідінов
Історії успіху: Переможці, про яких мало хто знає

Історії успіху: Переможці, про яких мало хто знає

16.09.2020     330Автор: 

Такі прізвища, як Рокфеллер, Джобс, Рівз та інших відомих майже усім людей, більш-менш завжди на слуху та кожен чув їхні історії боротьби за власний успіх. Проте, існує чимало життєвих історій людей, які прийшли до всього того, до чого прагнули у житті, але з різних причин не потрапляли часто у об’єктиви фотокамер, взагалі уникаючи можливостей ставати медійними та по справжньому відомими.

Історії їх успіху, також доволі цікаві та чудово демонструють реальність виразу «прагнеш – досягнеш». Тож, спробуємо, хоча би коротко їх освітити, виводячи з тіні гідні імена сильних людей.

Познайомтеся – це Ян Кум, З8-ми річний неодружений власник статків у майже 8 000 000 доларів США, з освітою, що звучить від нього самого так6 «Кинув навчання в Університеті Сан-Хосе».

До речі, наш співвітчизник (народжений в Україні), який за його словами "звик жити без горячої води та біжав від комунізму", емігрувавши до американської Каліфорнії, разом з матір’ю, коли йому виповнилося шістнадцять років. Одразу по приїзду до США, Ян потрапив у «доросле життя» та був вимушений допомагати матері, яка працювала нянею, прибираючи приватні апартаменти та офіси. Грошей, звичайно ледь вистачало на «існування», а коли мать Яна захворіла на рак, існувати довелося по-справжньому, розраховуючи лише на державну допомогу по тимчасовому безробіттю.

Через де-який час, Ян зрозумів. Що не може витрачати час працюючи за копійки, й здатен спробувати щось більше, аніж праця прибиральника. З підліткових років, Ян дуже цікавився комп'ютерами, та мав певні навички програмування, тому він вирішив ризикнути та шукати роботу у цій актуальній сфері. Витримавши необхідний час та відкидаючи пропозиції з боку невеликих та невідомих роботодавців, Ян зазіхав на справжніх монстрів «світового павутиння», й нарешті зміг пройти співбесіду та влаштувався на скромну посаду в компанії Yahoo.

Проявивши усі свої здібності та швидко навчаючись, Ян потрапив під керівництво співзасновника компанії Девіда Файло, з яким пропрацював дев'ять років на інженерних позиціях, отримавши чималий досвід. На самому початку «кризового» 2007 року, його, разом з багатьма іншими працівниками, компанія відправила у безстрокову відпустку.

Кум не розгубився та зрозумів, що отримав шанс, маючи час та знання, на досягнення чогось більшого, аніж гідно заробітна плата. Він сумлінно працював та вже у 2009 році представив світові месенджер WhatsApp, до речі, найпопулярніший в світі на сьогоднішній день серед мобільних альтернатив.

У лютому 2014 го року, коли аудиторія користувачів вже нараховувала 600 000 000 осіб, Ян продав свій шедевральний додаток соціальній мережі Facebook, яка заплатила за права на програму, рекордні 19 мільярдів доларів США.

Як не раз казав сам Ян Кум, в нього було декілька «чудових можливостей», щоб не чекати примарного шансу, а почати непогано заробляти «тут та зараз», правда у ролі найманого працівника. Зрозумів. Що так може пройти все його життя, Ян не став розмінюватися, й на тлі суттєвих життєвих подій, працював та вчився, щоб здійснити щось по-справжньому велике та грандіозне.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору