UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Цікаво про бізнес
  4. Чоловіки, які змінили світ
  5. Історії успіху: з брудного котла до далеких зірок

Історії успіху: з брудного котла до далеких зірок

20.03.2020 500Автор: Олександр Мавлідінов
Історії успіху: з брудного котла до далеких зірок

Історії успіху: з брудного котла до далеких зірок

20.03.2020     500Автор: 

Про таку людину, як Елон Маск знає кожен з наших сучасників. А, коли запрацює його безкоштовний інтернет зв'язок «геть по всьому світу», то про нього вже не можна буде не знати нікому.

Його називають живою легендою та «Леонардо да Вінчі XX століття», а він фонтанує ідеями, що втілюються ним у життя, палить марихуану у прямому ефірі радіостанції, працює разом з НАСА, запускаючи авто на Марс та називає експериментальні платформи для багаторазових ракет на честь улюблених фантастичних стрічок своєї матусі.

PayPal, Tesla, SpaceX, Solar Citi, Hiperloop - його найбільш відомі стартапи, що вже працюють або на наших очах втілюються у життя. Його ім'я популярне та на сучасних Tesla-карах часто пишуть «In Mask we trust", а сам він майже ікона.

Тому, й не дивно, що саме з нього малювали прообраз «Залізної людини» - Тоні Старка : «генія, мільярдера, плейбоя та філантропа». А ще, Елон зіграв самого себе в однієї з частин популярного фільму від компанії Марвел, у якості компаньйона Старка та озвучив, також, намальованого себе в серії відомих Сімпсонів.

Ну, а геніальні ідеї Елона Маска, втілені в життя, приносять йому чималий дохід: лише у 2015 році його власний капітал, за версією Forbes, досяг 12,3 млрд доларів.

Елон Маск народився в 1971 році у великому місті Преторія, що вважається одним з найсучасніших міст у Південній Африці. Його мама – дієтолог та батько, що був власником невеликого інженерного бізнесу розлучилися, коли Елону виповнилося 9 років. Ніхто не може сказати, що Елон Маск був звичайною дитиною. Такі риси, як амбіційність та цілеспрямованість були притаманні йому з самого дитинства.

Наприклад, Елон сам навчився програмувати на подарованому йому 8-бітному домашньому комп'ютері марки «Commoder VIC-20», коли йому було лише 10 років. А у віці 12, він вже написав самостійну гру-«шутер», яку він згодом продав за 500 доларів. Ці гроші Маск вкладе в акції однієї з компаній. Зробить він такий крок «не навмання», а в результаті уважного спостереження за її діяльністю за допомогою аналізу інформації у газетах.

Вигідний продаж цих акцій в майбутньому дозволить йому оплатити навчання у Канаді, куди він вирушить в 17-річному віці. Маск з’явиться в Монреалі, потім в Онтаріо, та буде займатися в Королівському університеті. Колись він вважав, що йому вистачатиме грошей, якщо він зможе заплатити за житло та їжу. Молодиком, коли він тільки приїхав до Канади, намагаючись почати самостійне життя, Елон брався за будь-яку роботу, виживаючи лише на 1 долар в день та на межі захворювання на цингу від нестачі вітамінів в організму. Наприклад, чистильник котлів – одна з найжахливіших робіт, що виконував Маск у ті часи, згідно з його думкою.

У 1992-му, Елон потрапить у США. Окрім навчання в університеті Пенсильванії, де він вивчатиме економіку й фізику, та отримає ступінь бакалавра цих наук, він почне ретельно планувати своє майбутнє, щоб, у підсумку, залишить навчання та скоріше вдатися до практичних дій. До речі, це не завадить йому, через кілька років закінчити навчання та отримати ступень доктора наук.

Розуміючи, що людина обмежена часом, він вже тоді визначить пріоритети своєї діяльності:

  • інтернет;
  • космос;
  • поновлювані джерела енергії.

Zip2 - перша компанія Елона Маска. виникла у 1995 році, щоб через чотири роки бути проданої за 307 мільйонів доларів, та принести Елону Маску 7% від продажу (22 000 000 доларів США).

У 1999 році, не зупиняючись на досягнутому, він створив компанію X.com. Через рік вона стане одним з засновників проекту PayPal, який ще до 2001 року стане основною платіжною системою в інтернет-магазинах і на інтернет-аукціонах, в т.ч. на eBay.

Елон почне будувати свою імперію сьогодення, яка вже не буде пов'язана з Інтернетом.

«Я хочу створювати речі, які здатні поліпшити майбутнє людства», - говоритиме Маск.

В створення компанії SpaceX, що була заснована наприкінці 2002 року, Маск вкладе більш ніж 100 000 000 доларів. Сьогодні він зараз займає посаду її генерального директора та головного інженера, а ракети компанії, «навчені» самостійно сідати на платформи, планують доставити людство на Марс.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору