UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Цікаво про бізнес
  4. Секрети успіху великих компаній
  5. Історія успіху Ugears – як українській компанії вдалося завоювати світові ринки

Історія успіху Ugears – як українській компанії вдалося завоювати світові ринки

13.10.2020 1248
Історія успіху Ugears – як українській компанії вдалося завоювати світові ринки

Історія успіху Ugears – як українській компанії вдалося завоювати світові ринки

13.10.2020     1248

Шість років тому свій тріумфальний шлях по світу розпочала українська компанія, яка виготовляє цікаві та оригінальні дерев’яні конструкції-пазли, які можна скласти самостійно і без застосування клею чи спеціальних інструментів. «Українські шестерні» швидко здобули популярність завдяки своєму інноваційному підходу та оригінальній задумці. Давайте з’ясуємо, в чому криється секрет їхнього успіху.

Як створювались «Українські шестерні»

Коли в 2014-му році Україною в зв’язку з російською агресією зацікавився весь світ, декілька українців вирішили створити унікальний продукт: механічні моделі з 3D-пазлів, які б могли рухатися і які потрібно самостійно скласти. Поекспериментувавши з матеріалами, було вирішено зупинити свій вибір на фанері. За словами засновників компанії, спочатку вони орієнтували свій продукт на дітей 7-12 років, але потім зрозуміли, що їхня продукція припаде до віку дорослим людям, які люблять конструювати щось на дозвіллі своїми руками.

Щоб запустити подібний масштабний проект, довелося залучити 120 тис. доларів інвестицій. Але на світові ринки творці компанії не поспішали виходити, поки не відшліфували свій продукт до ідеальної якості. Цей процес забрав півтора року. Хорошим стратегічним і маркетинговим ходом виявилось заявити про себе на Kickstarter. Окрім значної суми, яку вдалося зібрати на найпопулярнішій краудфандинговій платформі, про українську компанію дізналися в світі. Так з’явилися перші закордонні партнери і численні клієнти.

Що цікаво, пошук назви для компанії – Ugears – тривав аж чотири місяці! Складно придумати нову та оригінальну назву, коли в світі зареєстровано понад п’ятдесят мільйонів брендів. І все ж українцям це вдалося: Ugears (скорочено від «Ukrainian gears») виявилась вільною назвою. І, безперечно, доволі влучною.

Особливості механічних конструкторів Ugears

В конструкторському бюро компанії працює кілька десятків людей. Це дизайнери, художники, інженери, які люблять свою роботу. І це відчувається при першому погляді на дерев’яні моделі, які вирізняються продуманим дизайном і увагою до деталей.

Для складання будь-якої конструкції вам не знадобиться клей чи якісь спеціальні інструменти. Всі пазли є виключно дерев’яними, матеріалом для яких служить високоякісна фанера, а кожен комплект складається з дошки-основи із деталями та докладною інструкцією, як зібрати це механічне диво. До речі, вся продукція Ugears є унікальною розробкою їхнього конструкторського бюро і захищена відповідними патентами. А один із варіантів з’єднання деталей, який дає змогу скласти механічну конструкцію без клею, є запатентованим винаходом.

Комбайн


Скільки коштують конструктори Ugears?

Найдешевші 3D-пазли, які можна придбати на сайті компанії, вартують 135 грн. Це набори з чотирьох мініатюрних моделей, які об’єднуються в тематичні групи: «Наземний транспорт», «Кораблі», «Літальні апарати», «Творчість» та декілька інших. За найдорожчі конструктори доведеться заплатити 1600-1700 гривень («Пожежна машина», «Тягач VM-03», «Локомотив з тендером V-експрес»). Всі моделі мають свій рівень складності (легкий-середній-підвищений) і час складання, який варіюється від півгодини до понад дванадцять годин.

Якщо вибирати подарунок для хлопчика, обов’язково зверніть увагу на симпатичну модель марсохода «Марсобаггі», який має три пари рухомих коліс – тобто модель може навіть здійснювати розвороти, а в кузові можна зберігати різні дрібнички. Модель коштує всього лиш 220 грн. Час на складання забере близько пів години.

Ще один цікавий і недорогий подарунок для хлопчиків: «Міні Баггі» за тією ж самою ціною, що й «Марсобаггі» (220 грн.). Вмонтований гумодвигун дає можливість запускати автомобільчик по будь-якій поверхні, а переднє рухоме колесо дозволить йому рухатись по колу, наздоганяючи власну тінь. Щоб скласти цю машинку, доведеться витратити всього лиш одну годину.

Для дівчаток і жінок чудовим подарунком стане розкішна «Антикварна скринька» (850 грн., час на складання – 2-3 години), декорована вишуканою різьбою і численними поличками і шухлядками, і навіть потаємними комірками, про які ніхто, окрім власниці, не знатиме. Також заслуговує на увагу «Скринька з секретом» (900 грн., час на складання – 4-5 годин), яка містить на кришці спеціальний ключ, яким відмикається скринька. Але потрібно ще знати, як ним скористатися.

Модельний ряд постійно оновлюється. З останніх новинок можна виділити «Науково-дослідне судно» (1100 грн.), «Мотоцикл Scrambler UGR-10 з коляскою» (530 грн.) та «Різдвяний вертеп» (300 грн.). Як бачимо, цінова політика доволі гнучка, і придбати конструктор Ugears можуть люди з різним рівнем доходу.

Клієнтська політика Ugears

Компанія вміє прислухатися до своїх клієнтів. Якщо ви знайдете якусь ваду в конструкції моделі, Ugears в знак подяки надішлють вам модель в будь-який куточок світу, де б ви не знаходились. Подібний високий рівень підприємницької культури закріпився ще з моменту появи компанії на українському ринку.

Вміння прислухатися до споживачів, унікальні характеристики продукту, його оригінальний дизайн та задумка дало змогу українському стартапу виділитися на світовому ринку і впевнено зайняти вузьку профільну нішу. Все це в поєднанні з грамотною маркетинговою політикою і розумінням тонкощів ведення бізнесу дозволило завоювати серця людей на всіх континентах.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору