UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Світова практика
  5. Світовий ринок праці: трохи нового та несподіваного

Світовий ринок праці: трохи нового та несподіваного

1.10.2019 973Автор: Олександр Мавлідінов
Світовий ринок праці: трохи нового та несподіваного

Світовий ринок праці: трохи нового та несподіваного

1.10.2019     973Автор: 

Поки вітчизняний ринок праці працює у режимі «стенд бай», готуючись до вірогідних певних змін, частково анонсованих урядом, частково таких, які все одно прийдуть завдяки змінам у інших «паралельних» сферах життя країни, ринки інших країн вже модернізуються та, іноді, навіть дивують нетиповими випадками.

За інформацією Jobs.uа, наприкінці вересня Великобританія серйозно розмірковувала про офіційний робочий тиждень, що має складатися лише з чотирьох днів. Сам ідея чотириденного робочого тижня вже не новина. Як відомо, економіки вже декількох досить розвинутих країн світу вдало перейшли на такий тижневий графік, демонструючи до сьогодні, лише впевнене зростання.

Але, консервативні британці підіймають таке питання вперше. Тема «короткого тижня» у політикумі країни з’явилася після запропонованої пропозиції такого скорочення, що надійшла від місцевої профспілки TUC. Саме вони запропонували 32 годинний робочий тиждень, який передбачав збереження «п’ятиденної» заробітної платні.

Пропозиція мала шанси залишитися лише у такому статусі, але днями про доцільність такого підходу заявили у партії Лейбористів. Політики, навіть уточнили термін такого переходу – не пізніше, ніж за десять років. Наразі, соціум Великобританії зійшовся у дебатах прихильників та супротивників новаторства. Судячи з того, що популярність нововведення сьогодні у тренді та короткий тиждень вже обговорювали на Всесвітньому економічному форумі, цілком можливо, що на громадян Туманного Альбіону чекають гарні новини.

У той самий час, працівник однієї компанії з Нової Зеландії, що до речі вже офіційно перейшла на такий тижневий графік роботи, продемонстрував певне «ноу хау» у тому, як подолати стрес від звістки про власне звільнення з робочого місця.

Справа у тому, що окрім чотириденного робочого тижня, працюючи громадяни цієї країни мають законне право на «моральну підтримку» у вигляді будь-якої, обраної ними особи, яка супроводжує них під час співбесід або повідомлення про звільнення. Так, законодавство зобов’язує роботодавців «натякати» про неприємну розмову своїм робітникам заздалегідь, щоб не здійснювати зайве психічне навантаження на них.

Тож, отримавши попередження про «обговорювання його ролі у компанії», герой цього випадку, вже розумів, про що піде мова, тому запросив разом із собою… клоуна. За суму у двісті новозеландських доларів, що трохи більше, ніж 3 000 гривень, професійний комік влаштував справжнє шоу, зробивши зі стресової ситуації справжній фарс. Очевидці розповіли, що під час самої бесіди, клоун встиг зробити чимало іграшок, згортаючи їх зі скрипучих повітряних кульок, а коли прозвучали рокові слова про звільнення, зреагував так, начебто це йому повідомили про втрату роботи. Його винахідливий замовник, звичайно, залишився задоволеним.

Щодо вітчизняних звільнень, то за останніми даними соціологічних опитувань в Україні, найбільш частою причиною добровільних звільнень українців стає низька заробітна платня.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору