UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Прийом на роботу
  5. Тактична хитрість на співбесіді чи маленька брехня – кілька ефективних порад

Тактична хитрість на співбесіді чи маленька брехня – кілька ефективних порад

11.11.2022 327
Тактична хитрість на співбесіді чи маленька брехня – кілька ефективних порад

Тактична хитрість на співбесіді чи маленька брехня – кілька ефективних порад

11.11.2022     327

Брехати погано, всі ми чудово знаємо про це. Але якщо ви трошки прикрасили свої досягнення на співбесіді, це теж можна вважати брехнею, чи не так? Та й рекрутери іноді ставлять такі питання, чесна і правдива відповідь на які позбавила б усіх шансів отримати бажану роботу. Тож давайте з’ясуємо, де саме на співбесіді можна проявити трошки тактичної хитрості. А чи називати це маленькою брехнею – це вже радше семантичні нюанси.

Коли вас запитують, скільки ви отримували на минулій роботі

Погодьтеся, не надто тактовне та ввічливе питання до кандидата, який прийшов влаштовуватися саме в цю компанію. Яка, за великим рахунком, різниця, скільки платили на попередній роботі? Невже рекрутер цієї компанії збирається прив’язати його майбутню зарплату до колишньої? Мабуть, що ні. Або так. Тоді що виходить – він хоче схитрити?

Може й таке бути, що пошукач отримував мінімальну зарплату (як приклад). І не тому, що він ні на що не здатний, а просто компанія така трапилася, що економила на всьому до найменшої копійчини. Невже йому потрібно червоніти в цю мить і, називаючи маленьку суму, відчувати себе повним невдахою?

Можливі варіанти відповіді на таке каверзне питання: або відповісти нейтрально в дусі «платили достатньо (нормально)», або дещо «прикрасити» цю цифру. Тут важливо, що у вас лишався простір для маневру, якщо рекрутер прагне відштовхнутися від названої вами суми.

Акцентуйте увагу рекрутера на своїй мотивованості

Ви можете бути втомлені та виснажені, адже під час війни важко залишатися абсолютним «живчиком», але не показуйте цього на співбесіді. Більше говоріть про свою мотивованість, ініціативність, вміння зібратися в стресовій ситуації і успішно виконувати робочі завдання. Добре було б підкріпити ці слова реальними прикладами з попередньої роботи. Важливо, звісно, не перегнути палицю, щоб не викликати підозр в рекрутера.

Командна робота

Навіть якщо ви не любите командну роботу, говорити про це вголос в жодному разі не потрібно. Зрозуміло, що не треба з фальшивим запалом доводити, як ви любите працювати в команді. Але грамотно донести думку, що ви тільки «за», і що без проблем зійдетеся з незнайомими людьми – це та сама тактична хитрість, про яку ми згадали ще в заголовку статті.

Ця сфера діяльності дуже мене цікавить

Насправді ця сфера діяльності, куди ви прийшли влаштовуватися на роботу, може вас не так уже й сильно цікавити. Але ця робота вам потрібно з цілком об’єктивних причин, тому вдатися з вашого боку до тактичної хитрості нікому не зашкодить. Тим паче, якщо ви плануєте сумлінно працювати, бо ця робота вам дуже потрібна. Постарайтеся знайти справді щось цікаве в цій сфері діяльності, і згадайте про це в розмові. В ідеалі – не один раз, але м’яко і ненав’язливо. Знову ж таки, щоб не викликати зайвих підозр в рекрутера.

Як бачимо, не стільки про брехню йдеться в наведених вище порадах, а швидше про майстерність переговорів та комунікації. Портал Jobs.ua застерігає всіх можливих пошукачів від справді шахрайських способів отримати майбутню роботу. Це швидше зашкодить, ніж принесе реальну користь в майбутньому.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору