UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Додаткова освіта
  5. Типові помилки студентів онлайн-курсів – не припускайтеся їх!

Типові помилки студентів онлайн-курсів – не припускайтеся їх!

28.08.2021 491
Типові помилки студентів онлайн-курсів – не припускайтеся їх!

Типові помилки студентів онлайн-курсів – не припускайтеся їх!

28.08.2021     491

Пропонуємо з’ясувати разом із Jobs.ua, яких характерних помилок припускаються студенти в онлайн-навчанні.

Впевненість, що будь-яка професія підійде будь-кому

У теорії космонавтом може стати кожен з нас, але в реальності ними стануть одиниці. А якщо трохи приземленіше висловитися, для кожної професії необхідні певні професійні навички, і це велика помилка – думати, що можна пройти будь-який онлайн-курс і опанувати будь-яку професію. І мати успіх потім, що й мається на увазі. Відсутність певних якостей характеру матиме негативні наслідки для трудової діяльності в майбутньому. Ви швидко полишите невдало обрану професію, та ще й глибоко пошкодуєте про втрачений час і гроші.

Тому краще перестрахуватися наперед: обов’язково поцікавтеся професією, її перевагами та недоліками, реальними вимогами до кандидатів – через форуми в мережі, друзів, реальні враження від професії реальних людей. Якщо отримана інформація не відштовхнула вас від опанування певної професії онлайн – що ж, сміливо розпочинайте навчання, здобута спеціальність не повинна розчарувати вас у майбутньому.

«Якщо вийшло в інших, вийде і в мене»

З одного боку – це мотивуючий посил самому собі, а з іншого – існує ймовірність, що у вас так не вийде, як вийшло в інших. Чому ж так? Бо ви не знаєте всіх обставин, чому успішній блогерці, наприклад, вдалося заробляти пристойні гроші, працюючи SMM-ницею. Навіть якщо вона теж – молода мама, і теж в декреті. Легко спокуситися на такі курси, коли молода приваблива жінка розповідає у своїх сторіз, що вона заробляє в кілька разів більше, ніж її чоловік на офіційній роботі. Спокусливо звучить, чи не так?

І от ви купуєте навчальний курс, проходите його і теж починаєте здобувати свій перший робочий досвід за новою професією. Але в процесі виявляється багато нюансів – ваша дитина на прогулянках поводиться неспокійно, ви не можете приділити достатньо часу для роботи, а ввечері чоловік вимагає до себе уваги – і не лише смачної вечері. І от ви уже бачите, що вам не вистачає ні сил, ні бажання на цю роботу. І хочеться тільки одного – спокою і тиші.

Чи може таке трапитися? Ще й як може! Тому ретельно проаналізуйте свої можливості і ресурси, а також реальний стан справ, перш ніж погоджуватися на опанування онлайн певної професії.

Не читають договір оферти, умови навчання та повернення грошей

В житті будь-яка ситуація може трапитися, погоджуєтесь? Може статися так, що ви запланували пройти важливий для себе онлайн-курс, який до того ж коштує силу-силенну грошей. А в останній момент щось відбувається, і от ви уже в паніці хочете скасувати своє навчання… а вже не можна. І грошей вам ніхто не збирається повертати, бо в договорі вказані можливі варіанти, як повинна вирішуватися така ситуація. І ці варіанти – не на вашу користь.

Подібних помилок можна уникнути, якщо уважно ознайомитися з договором заздалегідь.

Розрахунок на швидкий заробіток

Не розраховуйте на великий заробіток в перші місяці роботи. Що б не розповідали блогери у своїх сторіз, це вдається одиницям. Якщо справді вдається, і вони не прикрашають дійсність. Але більшості – точно не вдасться, і не тому, що ви чимось гірші за них, не такі обдаровані і т.д. Можливо, хтось із блогерів вдало опинився в потрібному місці в потрібний час, іншому/іншій суттєво допомогли родичі, і так далі. Зрозуміло, що на певний рівень прибутку потрібно розраховувати, коли опановуєте нову для себе професію через онлайн-курси, але свої власні очікування і реальність все ж потрібно навчитися розмежовувати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору