UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Трудоголізм виліковний

Трудоголізм виліковний

29.09.2019 552Автор: Лоліта Платошкіна
Трудоголізм виліковний

Трудоголізм виліковний

29.09.2019     552Автор: 

Будь-який спеціаліст мріє про улюблену роботу, до якої лежить серце і подумки, на яку хочеться бігти з ранку і засиджуватись допіздна. Але й це бажання може зіграти з вами злий жарт, якщо така любов до вашої роботи переросте в трудоголізм. Дуже важливо бачити цю грань і вчасно зупинятися у своїх поривах працьовитості.
Хворобливий трудоголізм і справді негативно відображається на загальному почутті спеціаліста, на його здоров’ї, часто на особистому житті. Проблема в тому, що не кожний спеціаліст може самостійно це помітити та навчитися розподіляти час роботи та відпочинку.

Вчимося розподіляти роботу та відпочинок

Якщо ви або ваші рідні помітили ваш надмірний трудоголізм, не засмучуйтесь, він виліковний. Лише дайте собі обіцянку, що покладете зусилля, щоб його подолати. Ну а ми допоможемо вам в цьому практичними порадами від психологів та менеджерів з персоналу.
Найперше з чого треба почати - встановити кордони робочого часу та відпочинку. І це відноситься не тільки до початок-кінець робочого дня, а й на вихідні. Трудоголіки часто й на вихідних не можуть полишити свої робочі справи. На початку можете ставити будильник, коли підходить час обідньої перерви чи кінець дня. Це допоможе вам краще орієнтуватися в часі та просторі. На вихідні візьміть собі за обов’язок планувати свій відпочинок: робіть його більш активним та функціональним. Тоді ви будете точно знати, що у вас не було вільного часу нудьгувати та передивлятися робочі справи чи листи.
По-друге, приділіть увагу особисто собі. Багато хто з трудоголіків - це люди, які зовсім забули про себе. Якщо з’являється вільна хвилинка, вони приділяють увагу роботі, забуваючи про себе. Психологи радять таким людям свій вільний час приділяти саме собі. Подумайте, що вам необхідно привести до ладу. Можливо, вам потрібно зайнятися своїм здоров’ям і записатися на тренажери, а може цей час краще виділити для спілкування з рідними чи друзями.
Ще одна порада - потурбуйтеся про розклад. Саме він допоможе вам вчасно прокидатися, приходити на роботу, виконувати завдання вчасно, закінчувати роботу, повертатися додому, вчасно лягати спати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору