UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Цікаво про бізнес
  4. Секрети успіху великих компаній
  5. Twitter - як підкорити світ повідомленнями в сто сорок символів

Twitter - як підкорити світ повідомленнями в сто сорок символів

5.09.2020 681
Twitter - як підкорити світ повідомленнями в сто сорок символів

Twitter - як підкорити світ повідомленнями в сто сорок символів

5.09.2020     681

Великі компанії часто починаються з дитячої мрії. Так було з Джеком Дорсі, легендарним творцем «Твіттера», який у восьмирічному віці мріяв про те, щоб друзі могли обмінюватися миттєвими повідомленнями і сповіщати один одному, чим вони займаються і де на даний момент знаходяться.

Шлях до успіху в нього тривав значно довше, ніж в творців Google Сергія Бріна і Ларрі Пейджа, творця Facebook Марка Цукенберга та інших титанів цифрового світу, які стали мільярдерами в досить молодому віці. Втім, це не завадило MIT'S Technology Review наректи Джека Дорсі видатним новатором у віці до 35 років.

Кілька слів про дитинство і юність Джека Дорсі

В дитинстві Джек затинався, через що мав проблеми з комунікацією з однолітками (на жаль, у всіх заїк ця проблема). Але вже у першому класі хлопчик проявив неабияку кмітливість і самостійність, бо сам пішов і записався на курси ораторського мистецтва, щоб подолати проблеми з мовленням.

З комп’ютерними технологіями його познайомив батько, який придбав комп’ютер ІВМ, що тільки з’явився в продажі. Так Джек став програмістом-самоучкою, що в майбутньому привело його до створення популярного веб-сервісу.

Як і багато видатних людей зі світу інформаційних технологій, Джек покинув навчання в Науково-технічному університеті Міссурі. Він вирішив перебратися в Нью-Йорк, до якого завжди відчував велику любов. Деякий час майбутній творець Twitter’а працював скромним програмістом, поки його не помітили в Кремнієвій долині, і запросили туди працювати.

Як з’явився Twitter

Проблеми компанії, в якій він працював у середині 2000-х, підштовхнули Джека Дорсі до реалізації його давньої дитячої мрії. Він поділився з керівником компанії, в якій працював, з ідеєю веб-сервісу миттєвих повідомлень. Його начальник Еван Вільямс дав своєму підлеглому два тижні, щоб той створив бета-версію проекту. Заручившись підтримкою ще одного програміста, Джек впорався із завданням за відведений термін. Також за цей час була придумана назва нового веб-сервісу, який незабаром підкорить весь світ: Twitter. Що цікаво, «twit» перекладається з англійської як «докір», «глузування». «Twitter», навпроти, перекладається як «щебетати», «цвірінькати», «базікати». І ось це сталося: 21 березня 2006 року в мережі з’явився перший твіт його засновника Джека Дорсі.

Лаконічність «Твіттера» в сучасному світі розлогих коментарів і довгих постів на «Фейсбук» – дійсно, явище унікальне. Обмеження в 140 символів дозволяло миттєво ділитися власними думками, спостереженнями і новинами зі всіма своїми фолловерами. Це швидко оцінили люди зі всього світу, і вже за кілька років Twitter налічував мільйони користувачів, а станом на 2020 рік веб-сервіс миттєвих повідомлень може похвалитися 1,3 млрд. зареєстрованих юзерів.

В 2017 році було прийняте рішення розширити максимально допустиму кількість символів в одному повідомленні (280 символів). Звичайно, це прийшлося до смаку користувачам «Твіттера», адже збільшувало обсяг інформації, який можна запостити за один твіт.

В чому криється секрет успіху сервісу мікроблогів? «Твіттер» дозволяє миттєво ділитися зі світом як особистими новинами, так і новинами громадськості. Twitter значно оперативніший за традиційні види ЗМІ, а служби порятунку використовують веб-сервіс, щоб обмінюватися інформацією з місця подій, щохвилини її оновлюючи.

Звичайно, не все так безхмарно з сервісом миттєвих повідомлень. Приміром, в липні 2020 року зловмисники зламали акавнти відомих американських підприємців і компаній – під роздачу потрапили Ілон Маск, Білл Гейтс, Джефф Безос, Воррен Баффет, Барак Обама (та й не тільки вони) – з проханням перечислити біткоїни на вказані ними рахунки. Хакерам вдалося зібрати близько 120 тис. доларів, поки акавнти не були заблоковані, а згодом – повернуті їхнім реальним власникам.

Джек Дорсі: штрихи до портрету

Засновника Twitter навіть по міркам Кремнієвої долини можна назвати незвичайною особистістю. Прихильник інтервального голодування, він їсть лише один раз в день – ввечері, а з вечора п’ятниці і до неділі – і взагалі голодує. Коли він почав практикувати свій екстремальний спосіб життя, тільки тоді він збагнув, як культ їжі править умами людей. Під час голодування, стверджує Джек, навіть час сповільнюється. Також це може викликати галюцинації, тому мало хто здатен вести подібний спосіб життя.

Джек Дорсі

Джек Дорсі в 2014 році

В квітні він пожертвував мільярд доларів на боротьбу з коронавірусною пандемією – а це майже третина від його статків – а до кінця життя він планує поступово роздати всі свої гроші на благочинність. Також він багато медитує, бо медитація, за його словами, дозволяє йому вчитися спостерігати за собою і краще розуміти власні вчинки. Тобто медитація – це саме той інструмент, який дозволяє «налаштувати» мозок таким чином, щоб не реагувати сліпо на динамічний світ навколо нас, а робити цілком осмислений вибір.

Чи можна назвати дивацтвом те, що Джек Дорсі не працює за ноутбуком чи планшетом? Хтось скаже так, хтось – ні; сам Джек стверджує, що йому найзручніше працювати за телефоном, бо ноутбук відволікатиме його, а за смартфоном можна працювати значно ефективніше – звичайно, вимкнувши перед цим можливість приймати сповіщення. Подібний принцип він застосовує під час робочих нарад працівників своєї компанії: коли телефони і ноутбуки відкладені якнайдалі, учасники зборів можуть повноцінно сфокусуватися на обговоренні важливих тем і зробити це заняття осмисленим.

І дійсно, телефони і комп’ютери повсякчас нас відволікають, та й чимало людей самі полюбляють відволікатися під час роботи на ґаджети. Щоб зробити подібне зусилля над собою і не відволікатися на пристрої, потрібна велика сила волі; що ж, легенда цифрового світу Джек Дорсі в ідеалі володіє цією навичкою.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору